Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük fogainak épségét?

A fogápolás már az első fogak előbújásakor elkezdődik.

A fogak megfelelő ápolása már akkor meg kell hogy kezdődjön, amikor gyermekeink első tejfogai előbújnak. Ilyenkor az íny nagyon érzékeny és ez a hangulatukra is rányomja a bélyegét. Érdemes tehát ebben a periódusban egy csecsemők számára kifejlesztett fogpálló eszközzel enyhén masszírozni az íny felületét.

Aztán amikor az első fogak kezdenek előbújni, akkor eljött az ideje az első, szintén csecsemők számára speciálisan kifejlesztett fogkefe megvásárlásának és a rendszeres fogmosás elkezdésének. Ez a feladat egészen hat éves korig a szülök feladta, hiszen ők kell, hogy példát mutassanak a helyes fogápolásból gyermekeiknek. És persze ne essünk abba a csapdába sem, hogy az esti fogmosás után még kap egy kis elalvás előtti tejet a gyermekünk, hogy jól aludjon, mert akkor mit sem ért az esti fogmosás, hiszen a tejben lévő cukor egész éjszaka kifejti majd fogromboló hatását.

Gyermekeink fogkeféjét ne felejtsük el 3-4 havonta lecserélni. Az általunk használt fogkrém pedig legyen olyan, melyet gyermekek számára fejlesztettek ki.

A maradandó fogak helyes ápolása.

Ha jó példát mutattunk a helyes fogápolásból gyermekeinknek, akkor az felnőtt korban is egy természetes folyamat lesz a számukra. Ezeket a szájápolási folyamatokat azonban érdemes már kiskorban helyesen elsajátítani egy türelmes fogorvostól vagy dentálhigiénikustól, hogy a helyes módszerek rengeteg kellemetlenségtől óvják meg fogainkat.

Milyen legyen a fogkefénk?

A leghatékonyabb akkor lesz a fogmosás, ha kisfejű fogkefét használunk, mert így a hátsó fogakhoz is könnyedén hozzá tudunk férni. Az ideális a minden étkezést követő fogmosási gyakoriság, de ha ez nem oldható meg, akkor minimum reggel és este mossunk fogat. Az esti fogmosás után pedig már csak tiszta vizet fogyasszunk, semmi mást. A fogkefénket pedig 3-4 havonta cseréljük le újra.  

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mi az az implantátum és miért van rá szükség?

Az implantátum egy nagy tisztaságú titánból készült mesterséges foggyökér, amely arra a célra szolgál, hogy stabilan és tartósan helyettesítse az Ön elveszített fogait. 

Ki végzi a fogszabályozó kezeléseket a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében?

A Szent Lukács SPA Dental fogszabályozó szakorvos speciálistája Dr. Steinhof Péter Márton. Felkészült szakemberként nemcsak a 9 éves szakmai tapasztalataira alapozza precíz munkáját, de arra is komoly hangsúlyt fektet, hogy nemzetközi szakmai konferenciákon és kurzusokon sajátítsa el a fogszabályozás legkorszerűbb, naprakész módszereit. 2012-től pedig hazai előadóként a passzív önzáró fogszabályozó készülék rendszerről és felhasználási lehetőségeiről oktat fogszabályozó szakorvosokat.  

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

Mikor forduljunk fiatal felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Erre a kérdésre a válasz nagyon egyszerű. Akkor, amikor ennek szükségét érezzük. Persze van egy ennél szakmaibb meghatározás is, hiszen a cél ennél a korcsoportnál a maradandó fogak egészséges fejlődésének támogatása és épségének megőrzése.

Állkapocs ízületi problémák megszüntetése a fogszabályozás segítségével

Az állkapocs ízületi problémáknak olyan tipikus tünetei vannak, melyeket Ön is könnyedén felismerhet saját magán...

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!