Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Fogainak megszépülése egy hét alatt porcelán héjak segítségével

Ha egyszer elhatároztuk, hogy meg szeretnénk szépíteni mosolyunkat, akkor gyors és látványos eredményre vágyunk, és ez egy természetes emberi folyamat. A jó hírünk az, hogy ez az igény a fogászati tudomány fejlődését is pozitívan befolyásolja és ma már a fogászatban is vannak egyértelműen megfigyelhető esztétikai trendek. Ezeknek köszönhetően olyan fogászati megoldások születtek, melyek nagyon rövid idő alatt, akár egyetlen hét leforgása alatt, teljes mértékben képesek megszépíteni az Ön mosolyát. 

Ez a megoldás pedig nem más, mint a porcelán héj, aminek a népszerűsége drámai módon megnövekedett az utóbbi 2 évben. Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen kiváló tulajdonságai és megfizethető ára mára már szinte mindenki számára elérhetővé teszi ezt a gyors és nagyon látványos mosolyszépítő fogászati megoldást.

A kerámia héj egy olyan kontaktlencse vékonyságú kerámia lapocska, melyet a kisebb formai hibával vagy elszíneződéssel rendelkező fogainak ajak felőli oldalára ragaszt fel kezelőorvosa, és ezzel egy teljesen új külsőt kölcsönzünk fogainak, felruházva azt olyan megjelenéssel, amely irigykedő pillantásokat vonz.

A népszerűség másik oka pedig az, hogy nem kell túlzottan nagy árat fizetni a megszépülésért, mert az eredeti fog anyagából egy minimális réteg eltávolítására van csak szükség a kerámia héjak felragasztásához. A megszépülésért tehát nem kell fájdalommal és kellemetlenséggel fizetni.

Mely esetben jelentenek ideális megoldást Önnek az egy hét alatt elkészülő, kíméletes kerámia héjak?

 • Ha a fogai szabálytalanok, de nem szeretne egy hosszas fogszabályozó kezelésen részt venni (a kerámia héjakkal a fogak kis mértékű szabálytalansága kezelhető csak, minden egyéb esetben elkerülhetetlenül fogszabályozó kezelésre van szüksége; ezek a kezelések olykor ki is egészítik egymást).

 • Ha beszéd és evés közben látható fogai elszíneződtek és Ön fehérebb fogakat szeretne ezen a területen.

 • Ha már volt fogfehérítése, de az nem hozza meg azt az eredményt, amire vágyott és Ön végleges fehér fogakra vágyik anélkül, hogy újra és újra fogfehérítő kezelésen kellene részt vennie.

 • Ha az első fogai közötti a természetesnél nagyobb rések vannak, amit szeretne egy kíméletes módszerrel eltüntetni.

 • Ha a fogai nem megfelelő helyre nőttek és ez zavaró esztétikai problémát okoz Önnek.

A kerámia héjak egy kiváló megoldást jelentenek, ha szeretné rövid idő alatt megszépíteni mosolyát. Ez a megoldás azonban nem minden esetben alkalmazható. Jöjjön el rendelőnkbe egy térítésmente skonzultációra esztétikai specialistáinkhoz, hogy személyre szabott információt kapjon a kerámia héjakban rejlő mosolyszépítő lehetőségekről. 
A konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon tud időpontot kérni. 
Várjuk Önt szeretettel.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A szuvas fogak sikeres kezelése esztétikus tömések segítségével

„Nem minden tömés esztétikus? Miért, van, amelyik csúnya?” - merülhet fel Önben a kérdés. Az esztétikus tömés tulajdonképpen egy olyan gyűjtőfogalom, amely azokat a kezeléseket foglalja magában melyek korszerű kompozit anyagból készülnek. Azért hívják ezeket esztétikus kezeléseknek, mert külső megjelenésükben olyan harmonikusan illeszkednek bele meglévő fogaiba, hogy az egy külső szemlélő szemeivel észre sem vehetőek.  

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné, hogy fogai megszépüljenek, és természetesen ragyogóvá valljanak?

Igényes pácienseink gyakran keresik fel rendelőnket azzal a nem titkolt céllal, hogy a mostaninál sokkal szebb fogakat szeretnének.

Egy dentalhigiéniai kezelés, amely sok esetben felér egy fogfehérítéssel

Az Ön fogain lerakódó elmeszesedett lepedéken idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le. Így alakul ki a fogkő, ami sajnos olyan erősen tapad a foghoz, hogy annak eltávolítása egyszerű fogmosással, vagy más otthoni módszerekkel nem lehetséges. A fogkő leggyakrabban a felső őrlőfogakon és az alsó metszőfogakon rakódik le, ugyanis itt találhatók a nagy nyálmirigyek kivezető csatornái. A fogkő színét a legtöbbször az általunk fogyasztott színes élelmiszerek festik meg nem túlzottan vonzó sárgás-barnás színűre. 

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Fémmentes fogpótlások: a csúcstechnológiával előállított koronák és hidak

Egy korona két részből áll: 1. A korona vázából, amely készülhet fémből vagy fémmentes cirkonból. 2. A korona leplezéséből, amely minden esetben az Ön meglévő fogainak színéhez igazodó porcelánból készül. Ahhoz, hogy az Ön fogpótlása a megtévesztésig élethű legyen és tökéletesen kiszolgálja az Ön funkcionális és esztétikai igényeit, két feltételnek kell teljesülnie: 1. A fogpótlás vázának esztétikus és fényáteresztő anyagból kell készülnie. Nagyon pontos kell hogy legyen a fogpótlás széli záródása, hogy megakadályozzuk a bakteriális fertőzések veszélyét.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb esztétikai kezelések a
Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

69.800Ft

Préskerámia betét inlay

 • Fertőzött foganyag eltávolítása nagyítás alatt
 • Korszerű lenyomatvételi anyagok
 • Individuális rágófelszín kialakítás
 • Egyedi festés
Érdekel

17.600Ft-tól

Esztétikus tömések

 • Fertőzött foganyag eltávolítása nagyítás alatt
 • Felső kategóriás anyagok használata
 • Minimál invazív előkészítés nagyítás alatt
 • Individuális rágófelszín kialakítás
Érdekel