Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Érdemes tehát időben reagálni a tünetekre és már gyermekkorban fogszabályozó szakorvoshoz fordulni a torlódott fogak problémájával.

A fogszabályozó beavatkozás során a legfontosabb az, hogy kiderítsük a fogak torlódásának eredeti okát és azt kezeljük. Egy tudatosan megtervezett fogszabályozó kezeléssorozat segítésével azonban a torlódott fogak szabályozottá és kellően tisztíthatóvá tehetőek, ami megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.

Enyhe fogtorlódás esetén a műanyag sínes fogszabályozó készülékek is megoldást jelenthetnek. Komolyabb torlódás esetén azonban a hagyományos fogszabályozó eljárások jelentenek hosszú távú megoldást.

A fogak torlódása fogszabályozással szerencsére maradéktalanul és sikerrel kezelhető fogászati probléma. Ha Ön eldöntötte, hogy meg szeretné oldani fogainak szabálytalanságát és megszüntetni azok torlódását, akkor jöjjön el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe egy térítésmentes konzultációra és ismerje meg azokat a módszereket, amelyekel ezt sikerrel megteheti. A torlódások megszüntetésében Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvos lesz az Ön segítségére, aki 9 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. 
A térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon kérhet időpontot.

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A keskeny, szűk mosolyív sikeres korrekciója fogszabályozással

A keskeny, szűk mosolyív egy olyan jelenség, amely esztétikai és anatómiai fogászati probléma is egyben. A jelenség kialakulhat gyermekkorban, de felnőtt korban is gyakran előfordul. A probléma mögött a felső állcsont szűkülete áll, azonban kialakulását befolyásolhatja a fogváltás is.   

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

260.000Ft-tól

Damon Clear készülék

  • Prémium minőségű, amerikai készülék
  • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
  • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
  • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

170.000Ft-tól

Damon Q készülék

  • Prémium minőségű, amerikai készülék
  • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
  • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
  • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel