Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

A mélyharapás sikeres kezelése fogszabályozó eljárással függ annak mértékétől. A pozitív eredmény eléréséhez a fogszabályozó specialistán túl olykor külső segítő szakemberek igénybevételére is szükség lehet, mint például a manuál terapeutára (speciális gyógy-masszőrre) és logopédusra.

A sikeres kezelésnek van egy fontos titka: minél korábban ismerjük fel a mélyharapás problémáját és minél korábban kezdjük el annak tudatos gyógyítását egy fogszabályozó szakorvos segítségével, annál enyhébbek lesznek a tünetek és annál könnyebb lesz a kezelés teljes folyamata. Ezzel nemcsak fiatal korban tesszük könnyebbé az életünket, de gondolva későbbi éveinkre, megelőzhetjük az idősebb korban kialakuló krónikus fogászati és ízületi problémákat is.

A mélyharapás összetett probléma, amely esetében nagy a valószínűsége annak, hogy több szakember együttes munkája vezet majd pozitív eredményhez a fogszabályozó fogszakorvos vezetésével.

A sikeres megoldáshoz vezető út első lépése egy személyes konzultáció. Ezen kerül sor a mélyharapás mértékének pontos megállapítására. A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében feltérképezett eredmény függvényében kerül majd felállításra az Ön személyre szabott kezelési terve, amely elvezet majd a probléma megoldásához.

Az első konzultáció térítésmentes, azonban nagyon értékes információval szolgálhat arról a folyamatról, amely a mélyharapás megszüntetéséhez vezet. Az Ön konzultáló fogszabályozó szakorvosa a 9 éves szakmai tapasztalattal rendelkező 
Dr. Steinhof Pétert Márton lesz. A térítésmenteskonzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon kérhet időpontot. 
Várjuk Ön szeretettel és kiváló fogszabályozó megoldásokkal.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

260.000Ft-tól

Damon Clear készülék

  • Prémium minőségű, amerikai készülék
  • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
  • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
  • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

170.000Ft-tól

Damon Q készülék

  • Prémium minőségű, amerikai készülék
  • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
  • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
  • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel