Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Felelősségteljes szülőként ezt a periódust kiemelt figyelemmel kell követnünk, mivel ebben az időszakban komoly jövőbeni rendellenességeket előzhetünk meg:

 • A harapási rendellenességek a fogágybetegségek kialakulását okozhatják.

 • A torlódott fogak miatt szintén fogágybetegség alakulhat ki.

 • A szabálytalan fejlődés miatt állkapocsizületi betegségek keletkezhetnek.

 • Bizonyos fogváltási rendellenességek beszédzavart is okozhatnak.

Ezen problémák megakadályozása érdekében olyan gyermekkori fogszabályozó beavatkozásokat végzünk, amelynek célja a fogváltás és az állcsontok harmonikus növekedésének támogatása. Többfajta gyermekkori fogszabályozó készülék használatos ebben a korban. Különböző kiváló minőségű kivehető és rögzített készülék áll a rendelkezésünkre. Ráadásul már gyermekkorban is van lehetőség esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülék alkalmazására, vagy a lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára. Nem kell tehát feltétlenül megvárnunk a maradó fogak előtörését ahhoz, hogy eredményesen csökkentsük az esztétikai és funkciós eltérések mértékét.

Gondos szülőként javasolt tehát gyermekünket még a fogváltást megelőző periódusban, de legkésőbb fogváltáskor megmutatni egy felkészült fogszabályozó szakorvosnak, hogy közösen előzzük meg a később kialakuló rendellenességeket.

Ez a konzultáció térítésmentes az Ön számára, gyermeke számára pedig semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár.

A konzultációt Dr. Steinhof Péter Mártonfogszabályozó szakorvos végzi, aki 9 éves tapasztalattal rendelkezik a fogváltáshoz kapcsolódó gyermekkori fogszabályozó eljárásokban. A térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon tud időpontot kérni. 
Várjuk Önt és gyermekét szeretettel, hogy közösen előzzük meg a fogászati problémák későbbi kialakulását.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel