Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

 • Nyitott harapás: összezárt fogsornál rés van az alsó és a felső fogív között az első fogaknál.

 • Keresztharapás: a felső fogív szűkebb az alsónál. Fordított harapási viszony jön létre, ami a felső állcsont növekedését is akadályozza. Ez a probléma az arc fejlődésében is szerepet játszik és az arc deformációjához is vezethet.

 • Pókharapás: a felső frontfogak előre dőlnek, melyek között esetenként rések is lehetnek. Ilyen esetben gyakori, hogy az ajkak sem záródnak össze rendesen, így a csukott száj egy kényszerhelyzet, nem egy nyugalmi állapot.

 • Bulldogharapás: a frontfogaknál előforduló keresztharapás, amikor az arcprofilon látszik az előreugró áll.

A harapási rendellenességek sokfélesége már előrevetíti azt, hogy azokra csak személyre szabott kezelési terv formájában adható megalapozott megoldási javaslat a fogszabályozással történő kezelésre.

A fogszabályozás ennek a kezelési folyamatnak az egyik meghatározó eleme, de ezen túlmenően további szakemberek bevonására is szükség lehet a probléma hosszú távú kezelése érdekében.

A harapási eltérések leggyakoribb kezelési módja a lágy erőkkel működő fogszabályozó készülékek alkalmazása, azonban a problémák kezelése csak akkor lehet sikeres, ha azt komplexen kezeljük. A kezelési folyamat, ebben az esetben is a kiváltó okok feltérképezésével kezdődik egy személyes konzultáció alkalmával.

A konzultáción egyértelműen kiderül majd az Ön számára, hogy milyen utat kell majd járnia ahhoz, hogy egy életre elfelejthesse harapási problémáit. Ezen az úton Dr. Steinhof Péter Márton kíséri majd el Önt, aki már 9 éve kezel sikeresen harapási problémákat naprakész fogszabályozó eljárásokkal. A térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon kérhet időpontot. Nem kell együtt élnie a harapási eltérésekkel, kezeljük azokat közösen hatásos fogszabályozó eljárásokkal.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Állkapocs ízületi problémák megszüntetése a fogszabályozás segítségével

Az állkapocs ízületi problémáknak olyan tipikus tünetei vannak, melyeket Ön is könnyedén felismerhet saját magán...

A keskeny, szűk mosolyív sikeres korrekciója fogszabályozással

A keskeny, szűk mosolyív egy olyan jelenség, amely esztétikai és anatómiai fogászati probléma is egyben. A jelenség kialakulhat gyermekkorban, de felnőtt korban is gyakran előfordul. A probléma mögött a felső állcsont szűkülete áll, azonban kialakulását befolyásolhatja a fogváltás is.   

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel