Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mikor forduljunk fiatal felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Erre a kérdésre a válasz nagyon egyszerű. Akkor, amikor ennek szükségét érezzük. Persze van egy ennél szakmaibb meghatározás is, hiszen a cél ennél a korcsoportnál a maradandó fogak egészséges fejlődésének támogatása és épségének megőrzése.

A szabálytalan fogsor fiatal korban szintén nemcsak esztétikai problémákat, vagy beszédzavart okoz, de hosszútávon a fogak egészségét is veszélyezteti. Az egymásra torlódott fogak tisztítása szinte kivitelezhetetlen, így azok hamar szuvasodásnak indulnak, főleg ha ez még egy cukorban gazdag étkezéssel is társul.

Mivel az ilyen fogazatot nehezebb tisztán tartani, a fogkő lerakódása is gyorsabb, ami a fogágybetegség táptalajául szolgál.

Ezen kívül a fogakat rendszeresen érő rágóerő sem ideális irányból hat a fogakra, aminek következtében a fogakat tartó szövetek fokozottabb terhelésnek vannak kitéve. Ez a jelenség a fogak kopását és idő előtti elvesztését is jelentheti.

A legsúlyosabb következménye pedig az lehet, ha már fiatal korban kialakulnak az állkapocs ízületi problémák a fogak rendezetlensége miatt.

Bár a fogszabályozás célja a fogak hosszú távú megtartása, egyben a szervezet egészségének fenntartása, de azért a lelki tényezőkről sem szabad megfeledkeznünk. Ebben az érzékeny periódusban egy szabályozatlan fogsor rengeteg belső szorongásra adhat okot. Kamaszkorban pedig látványos eredményeket tudunk elérni, mivel ekkor még az állcsontok fejlődése is jól irányítható. Ezt a kihívást fel kell vállalnunk, hiszen tudjuk, hogy fiatal felnőttek esetében a fogszabályozás adja meg tartósan a rendezetlen fogakra a választ.

Mi bízunk a fiatal generációban és abban, hogy egy magasabb fokú egészségtudat kiterjed a fogak egészségére és szabályosságára is.

Egy személyes konzultáció Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvossal, aki már 9 éve kezel sikerrel gyermekeket és fiatal felnőtteket, eloszlatja a kétségeket a fogszabályozás szükségességéről és hasznosságáról.

Ez a konzultáció térítésmentes, ráadásul semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, így mindéképpen érdemes bejelentkezni a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe a +36 1 790 3282 telefonszámon. Bátor fiatalok, itt a helyetek, vágjatok bele, hogy a legfontosabb pillanatokban szép és egészséges mosolyotok legyen.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!