Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

A felnőttkori fogszabályozás már nem az éretlenség jele, hanem egy olyan személy képét festi fel, aki igényes saját magával és környezetével szemben és magas szintű egészségtudattal rendelkezik.

A felnőttkori fogszabályozás minden esetben rögzített fogszabályozó készülékkel történik. Jellemzően az úgynevezett lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékekkel. A kezelés időtartama ezért általában 1-2 év, tehát mindenképpen nagy odafigyelést és türelmet igényel.

A felnőtt korban végzett fogszabályozásnak komoly előnyei vannak, amelyek ma már az Ön számára is könnyen elérhetőek:

 • Esztétikus megjelenést kölcsönöz, ami magabiztosabbá tesz minket minden helyzetben, legyen az a karrierünk vagy személyes érvényesülésünk a magánéletben.

 • A szabálytalan fogazata nem akadályozza többé a tiszta beszédet.

 • Végleg megszűnnek a rágási nehézségek, amelyek gyakran vezetnek emésztési zavarokhoz.

 • Nem károsodik az állkapocsízület az egyenetlen terhelés miatt, ezáltal nem alakulnak ki tartós állkapocs ízületi problémák.

 • A szabályozott fogsorban minden fog megfelelően tisztítható, így a fogkőlerakódás és a fogszuvasodás veszélye is jelentősen csökken.

Érdemes tehát felnőtt korban is belefogni a fogszabályozásba, hiszen az nemcsak egészségügyi, de lelki haszonnal is jár.

Egy térítésmentes konzultáció választ ad Önnek arra, hogy miért érdemes belefogni a fogszabályozásba és milyen életminőséget javító hatása lesz annak a kezelés végén. Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvos 9 éves szakmai tapasztalattal és a ma elérhető legnaprakészebb tudással várja Önt egy térítésmentes fogszabályozó konzultációra, ahová a +36 1 790 3282 telefonszámon tud bejelentkezni. Fogjon bele most, hiszen ez a legmegfelelőbb pillanat ahhoz, hogy végre elinduljon a fogainak szabályossá tételéhez vezető úton.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Állkapocs ízületi problémák megszüntetése a fogszabályozás segítségével

Az állkapocs ízületi problémáknak olyan tipikus tünetei vannak, melyeket Ön is könnyedén felismerhet saját magán...

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel