Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

A felnőttkori fogszabályozás már nem az éretlenség jele, hanem egy olyan személy képét festi fel, aki igényes saját magával és környezetével szemben és magas szintű egészségtudattal rendelkezik.

A felnőttkori fogszabályozás minden esetben rögzített fogszabályozó készülékkel történik. Jellemzően az úgynevezett lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékekkel. A kezelés időtartama ezért általában 1-2 év, tehát mindenképpen nagy odafigyelést és türelmet igényel.

A felnőtt korban végzett fogszabályozásnak komoly előnyei vannak, amelyek ma már az Ön számára is könnyen elérhetőek:

 • Esztétikus megjelenést kölcsönöz, ami magabiztosabbá tesz minket minden helyzetben, legyen az a karrierünk vagy személyes érvényesülésünk a magánéletben.

 • A szabálytalan fogazata nem akadályozza többé a tiszta beszédet.

 • Végleg megszűnnek a rágási nehézségek, amelyek gyakran vezetnek emésztési zavarokhoz.

 • Nem károsodik az állkapocsízület az egyenetlen terhelés miatt, ezáltal nem alakulnak ki tartós állkapocs ízületi problémák.

 • A szabályozott fogsorban minden fog megfelelően tisztítható, így a fogkőlerakódás és a fogszuvasodás veszélye is jelentősen csökken.

Érdemes tehát felnőtt korban is belefogni a fogszabályozásba, hiszen az nemcsak egészségügyi, de lelki haszonnal is jár.

Egy térítésmentes konzultáció választ ad Önnek arra, hogy miért érdemes belefogni a fogszabályozásba és milyen életminőséget javító hatása lesz annak a kezelés végén. Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvos 9 éves szakmai tapasztalattal és a ma elérhető legnaprakészebb tudással várja Önt egy térítésmentes fogszabályozó konzultációra, ahová a +36 1 790 3282 telefonszámon tud bejelentkezni. Fogjon bele most, hiszen ez a legmegfelelőbb pillanat ahhoz, hogy végre elinduljon a fogainak szabályossá tételéhez vezető úton.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel