Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Ebben a periódusban lehet elérni a legjobb végeredményt a legkevesebb idő alatt és a legkisebb anyagi áldozattal.  

A fogváltás időszaka az, amikor érdemes egy gyermek egészségért felelősséget érző szülőnek elkísérnie kisfiát vagy kislányát egy beszélgetésre egy felkészült fogszabályozó szakorvossal, szükség esetén pedig elkezdeni egy fogszabályozó kezelést.

A gyermek fogszabályozás nemcsak a fogak szabályos állásáról és a mosoly szépségéről szól, hanem arról is, hogy gyermekünk harapása felnőtt korára jó legyen.

A megfelelő harapáshoz anatómiai szempontból ideális fog- és állcsont helyzet szükséges. Az állcsontok és a fogak helyzete határozza meg az arc megjelenését, a rágás minőségét és nem utolsó sorban a fogak megfelelő tisztíthatóságát. Azért ideális ez a periódus, mert ebben a korban még lehet irányítani az állcsontok növekedését így későbbi komplikációktól menthetjük meg gyermekeinket.

Ez a folyamat természetesen jót tesz a gyermek lelki egészségének is, hiszen növeli az önbizalmát és fejleszti az önképét is. Egészségtudatot ébreszt benne és megtanítja őt odafigyelni a személyes higiéniájára. Arról nem beszélve, hogy a fogszabályozó viselése újra trendi lett, így gyermekeink még kiváltságosnak is érzik majd magukat, ha fogszabályozót viselhetnek.

Vannak olyan fogászati problémák, melyeket ideális ebben a korszakbak kezeltetni. Ezek a következőek:

 • Az összetorlódott fogak korrekciója helyteremtéssel.

 • Az ideális arcprofil, és a helyes harapási forma kialakítása az állcsontok növekedésének irányításával.

 • A kiálló elülső fogak rendezése.

 • Helyfenntartás még elő nem bújt fogak számára.

Ha Ön bármilyen rendellenességet tapasztal gyermekének fogazatán, akkor mindenképpen érdemes elhoznia őt egy térítésmentes fogszabályozó szakorvosi konzultációra, melynek keretében személyesen beszélhetjük azt meg, hogy az Ön gyermekének ténylegesen szüksége van-e fogszabályozó kezelésre, és ha igen, akkor milyenre.

A konzultáció a gyermek számára teljesen mentes a fájdalomtól és a kellemetlenségektől, így az nem fog traumát okozni neki.

térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282telefonszámon kérhet időpontot. 
Dr. Steinhof Péter Márton végtelen türelemmel és empátiával várja kis pácienseit, akiket már 9 éve kezel sikeresen.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel