Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Napjaink modern fogszabályozási eljárásainak számos előnye van az Ön számára is:

 • Fogai szabályosak és esztétikusak lesznek, nem kell tehát a jövőben kellemetlenül éreznie magát barátai és családtagjai körében szabálytalan mosolya miatt.

 • Egy komoly szakmai felkészültséggel megtervezett fogszabályozási kezeléssel megakadályozhatja, hogy fogait idő előtt elveszítse és azokat mesterséges foggyökérrel vagy fogpótlással kelljen pótoltatnia.

 • A torlódott fogak sokkal könnyebben szuvasodnak, hiszen megfelelő tisztításuk szinte lehetetlen; fogszabályozás segítségével fogai újra szabályosak és könnyen tiszthatóak lesznek.

 • A rossz harapás miatt létrejövő fogágybetegségek vagy ízületi problémák kialakulása megakadályozható speciális fogszabályozó kezeléssel.

Amennyiben kérdései merültek fel a fogszabályozással kapcsolatban és szeretne szakértői válaszokat kapni, akkor azt javasoljuk Önnek, hogy látogasson el rendelőnkbe egy térítésmentes fogszabályozásról szóló szakorvosi konzultációra, amelyen minden kérdésére 9 éves szakmai gyakorlattal rendelkező fogszabályozó szakorvosunk, Dr. Steinhof Péter Márton ad Önnek választ. Konzultációs időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon tud kérni. 
Várjuk Önt szeretettel, ismerje meg a fogszabályozás Önre váró lehetőségeit felkészült szakembertől.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel