Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Állkapocs ízületi problémák megszüntetése a fogszabályozás segítségével

Az állkapocs ízületi problémáknak olyan tipikus tünetei vannak, melyeket Ön is könnyedén felismerhet saját magán:  

 • Nyugtalanul alszik és fáradtan ébred (ez a jelenség persze több okra is visszavezethető, de tipikus állkapocs ízületi problémára utaló jelenség).
 • Rendszeresen fájnak az ízületei (és nem csak az állkapocs izületek).
 • Az állkapcsai kattognak beszéd vagy evés közben.
 • Bizonyos esetekben ropog az állkapcsa.
 • Csikorgást érez az állkapcsában.

Ha a fenti tünetek egyikére vagy akár többre is ráismer, akkor Ön nagy valószínűséggel érintett egy Magyarországon 87.9%-os gyakorisággal előforduló fogászati problémában, mégpedig az állkapocs ízületeinek nem megfelelő működésében.

Ennek a problémának a kialakulását sok olyan tényező okozhatja, amelyet nem vagy csak csekély mértékben tud befolyásolni:

 • Az éjjeli és nappali fogcsikorgatás.
 • A stresszes életmód, amelynek negatív velejárója az erőteljes fogszorítás.
 • A fogak egyenetlen terhelése rágás közben.
 • A zárt helyzetben nem megfelelően illeszkedő alsó és felső fogak.
 • Elvesztett fogak hosszú időn át tartó hiánya.

A tünetek felismerését követően azt javasoljuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül forduljon állkapocs ízületi problémák sikeres kezelésében jártas fogszabályozó szakorvoshoz. A megfelelő időben történő felismerés és kezelés sok esetben tünetmentesen oldja meg az állkapocs ízületi problémákat.

A fogszabályozás modern eszközeivel az állkapocs ízület finoman és kíméletesen visszaterelhető a nyugalmi állapotába, ahol képes regenerálódni és ezzel megszüntetni a problémák forrását.

Mivel a probléma összetett és annak forrása olykor nehezen beazonosítható, javasoljuk, hogy jöjjön el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe és vegyen részt egy térítésmentes fogszabályozó konzultáción, hogy be tudjuk azonosítani az Ön állkapocs ízületi problémájának jellegét és annak mértékét, valamint hogy megoldási javaslatot tudjunk tenni annak sikeres kezelésére fogszabályozó kezelésekkel.

A térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon kérhet időpontot, ahol Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvos várja Önt 9 éves szakmai tapasztalatával az állkapocs ízületi problémák sikeres kezelésében.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel