Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Hogyan történik a fogbeültetés a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében?

A fogászati implantáció egy nagy szakértelemmel megtervezett folyamat, amely 8 egymásra épülő lépésből áll. A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében a fogbeültetés tehát így néz ki:

1. Az első konzultáció

Ha szeretné hiányzó fogait tartósan és esztétikusan pótoltatni fogászati implantátumokkal, akkor elsőként egy felkészült és gyakorlott, fogbeültetéssel foglalkozó specialistával kell találkoznia és egy személyes konzultáció alkalmával megismerni a lehetőségeit. A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében két nemzetközi gyakorlattal rendelkező dentoalveoláris sebész, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert is örömmel látja Önt egy részletes vizsgálatra. A + 36 1 790 3282-es telefonszámon tud időpontot kérni implantációs konzultációra, amely teljes mértékben térítésmentes az Ön számára.

2. A problémafeltáró diagnózis

Ahhoz, hogy az implantációval kapcsolatos fogászati kérdések maradéktalanul feltárásra kerüljenek, az Ön kezelőorvosának szüksége van egy panoráma röntgen felvételre. Ennek elkészítése a rendelőnkben történik. (Kivételes esetben szükség lehet 3D CT felvétel készítésére is. Ennek orvos-szakmai indokai vannak, ez azonban egy külső röntgen centrumban készül). A felvételek alapján kezelőorvosa pontosan be tudja azonosítani azt, hogy az Ön esetében lehetséges-e a fogbeültetés, illetve hogy milyen pozícióba és milyen méretű implantátumok beültetése lenne optimális az Ön számára foghiányának tartós és esztétikus megoldására.

3. Kezelési terv és írásos árajánlat készítése

A pontos diagnózis felállítását követően kezelőorvosának már lehetősége nyílik precízen megtervezni az Ön implantációs beavatkozását. Készül tehát egy minden részletre kiterjedő kezelési terv, amely tartalmazza a beavatkozással kapcsolatos összes orvosi információt. Ez szolgál majd alapjául egy olyan írásos árajánlatnak, amely érthető módon tartalmazza az Ön számára, hogy a teljes kezelés sorozat milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni Önnek. Természetesen kezelőorvosa a konzultáció alkalmával megbeszéli Önnel a kezelési terv minden részletét.

4. A fogbeültetés előtti teendők ellátása

A fogbeültetés előtt olyan állapotot kell létrehoznunk fogain, amely nagy mértékben hozzájárul a sikeres gyógyulási folyamathoz. A műtét előtt tehát kezelőorvosa és a dentálhigiénikus olyan környezetet teremt a kezelendő területen, amely lehetővé teszi a fertőzésveszély elkerülését a fogbeültetés után. Eltávolításra kerülnek a fogkövei és kezelésre kerülnek az esetlegesen szuvas fogak is.

5. A fogbeültetés, azaz a műtét

A pontos diagnózisnak és az előkészületi munkáknak köszönhetően most már készen állunk a hiányzó fogak pótlására, azaz az implantációs műtét végrehajtására. A műtét fájdalommentességét a helyi érzéstelenítés biztosítja az Ön számára. Miután már nem érez fájdalmat a kezelendő területen, a kezelőorvosa a csontban előkészíti az üreget a foggyökér behelyezéséhez. Az előkészített üregekbe kerülnek beültetésre az előre megtervezett, megfelelő hosszúságú és vastagságú implantátumok. A mesterséges foggyökér az íny alatti területbe kerül beültetésre és ezt követően felette az íny a sterilitás megőrzése érdekében összevarrásra kerül. Ezzel a műtét be is fejeződött.

6. A fogbeültetést követően ideiglenes fogpótlást készítünk

A sikeres fogbeültetést követően, amennyiben az implantátumok látható területre kerültek beültetésre, azaz a beszéd vagy mosolygás közben mások számára is észrevehető területre, akkor Ön ideiglenes koronákat fog kapni annak érdekében, hogy a gyógyulási periódus alatt se kelljen kényelmetlenül éreznie magát fogak nélkül.

7. A gyógyulási periódus

A műtéti beavatkozást követően az implantátumoknak be kell gyógyulniuk. Ez annyit jelent, hogy a mesterséges foggyökereknek be kell csontosodniuk. Ez biztosítja a kellő stabilitást a későbbi fogpótlás megtartásához. A gyógyulási periódus nagymértékben függ az Ön általános egészségügyi állapotától és attól, hogy milyen lelkesedéssel ápolja fogait és beültetett implantátumait. Ez a folyamat általában 3-4 hónap alatt zajlik le, de akár fél évig is eltarthat.

8. A végleges implantációs fogpótlás elkészítése és beragasztása

A gyógyulási periódust követően már sor kerülhet annak a fogpótlásnak az elkészítésére, amiért az egész folyamatot türelmesen végigcsinálta. Ebben az esetben a kezelőorvosa készít egy speciális lenyomatot fogairól és az implantátumokról, amely alapján a fogtechnikai laboratórium elkészíti az Ön számára ideális és igényeihez igazodó implantációs fogpótlást.

Ezzel a lépéssel tehát el is készült az Ön személyre szabott és esztétikus implantációs fogpótlása, amellyel most már szabadon, korlátozások nélkül élhet, akár csak természetes fogaival.

Ha szeretne többet megtudni a fogbeültetés menetéről, akkor javasoljuk, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe egy térítésmentes implantációs konzultációra, melyen két felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész szakorvosunk Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert örömmel ad szakszerű tájékoztatást Önnek az implantáció menetéről és egyéb részleteiről. A térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282-es telefonszámon tud időpontot kérni. 

Várjuk Önt szeretettel.

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mi az az implantátum és miért van rá szükség?

Az implantátum egy nagy tisztaságú titánból készült mesterséges foggyökér, amely arra a célra szolgál, hogy stabilan és tartósan helyettesítse az Ön elveszített fogait. 

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

Mi kerül az implantátumra és az miért lesz olyan természetes, mint a saját fogai?

A fogbeültetés azért különleges eljárás, mert a műtétet követően maga az implantátum csavar az íny felszíne alá kerül beültetésre és ráadásul még varrat is kerül fölé, így szinte teljesen láthatatlan egy külső szemlélő számára. Mégis ez az a stabil mesterséges foggyökér, amely később biztos alapot nyújt majd egy esztétikus és élethű fogpótlásnak. Ez a fogbeültetés látványos része. 

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait szeretné egy tartós, esztétikus és megfizethető megoldással pótoltatni?

Nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, hiszen számtalan kérdés merülhet fel Önben.

Milyen esetben lehet alkalmazni a legmodernebb eljárások közé tartozó, számítógép által tervezett implantációs sablonokat?

A fogbeültetések területén folyamatos kutatómunka folyik abból a célból, hogy hogyan lehet olyan modern megoldásokat találni, melyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a fogbeültetést a páciensek számára. 

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb implantológiai szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

158.600Ft

Nobel Biocare implantátum beültetése

  • Svéd prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel

179.500Ft

Ankylos implantátum beültetése

  • Német prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel