Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Miért okoz minden esetben meglepetést pácienseinknek, hogy az implantátum beültetés nem is fájdalmas?

Olyan komolyan hangzik az, hogy „implantációs műtét” meg „fogbeültetés”, és ezek valóban komoly fogászati beavatkozásoknak minősülnek, a fogászati tudomány csúcsát képviselik. Sokan gondolják úgy, hogy ez a komoly műtéti beavatkozás sok kellemetlenséggel és fájdalommal jár együtt. Ennek azonban nem törvényszerűen kell így lennie. 

A Szent Lukács SPA Dental páciensei többségének elmondása alapján semmilyen fájdalmat nem éreztek a teljes műtéti beavatkozás alatt. Ritkán fordult elő egyedi érzékenység, de további érzéstelenítéssel az is kezelhető.

A fájdalommentesség mögött két titok húzódik meg, amely kevésbé ismert:

  • Az implantációs beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, amely gyors és mellékhatások nélküli fájdalommentességet biztosít a teljes műtéti beavatkozás idejére.
  • A fogászati implantátum a csontba kerül beültetésre ahol kevesebb a fájdalomérzet kialakulásáért felelős ideg, így annyi érzéstelenítő szer is biztosítja a fájdalommentességet, amennyit egy hagyományos fogászati kezelés esetében alkalmazunk.

A műtétet követően duzzanat vagy enyhe fájdalomérzet kialakulhat, ami azonban egy-két fájdalomcsillapító hatására nyom nélkül elmúlik.

Ideális esetben egy–két nap leforgása alatt Önnek már el is kell felejtenie azt, hogy nemrégiben egy implantációs műtéten esett át.

Ha szeretné hiányzó fogait implantátumokkal pótoltatni, mégpedig úgy, hogy az ne okozzon Önnek sem fájdalmat, sem pedig kellemetlenséget (ez alól talán csak az lehet a kivétel, hogy a műtéti beavatkozás során Önnek viszonylag hosszabb ideig nyitva kell tartania a száját), akkor javasoljuk, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe egy térítésmentes implantációs konzultációra. Ezen két felkészült fogbeültető specialista, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert örömmel tájékoztatja Önt a fájdalommentes implantációs fogpótlás lehetőségeiről. Az implantációs konzultációra a +36 1 790 3282-es telefonszámon tud időpontot kérni. 

Várjuk Önt szeretettel.

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen esetben lehet Önnek fogbeültetésre, azaz fogászati implantációra szüksége?

Fogászati implantátum beültetésére akkor kerül sor, ha Ön elveszítette egy vagy több fogát (azt orvosi okokból ki kellett húzni vagy fogágybetegség következményeként meglazult és kiesett). 

Mi az az implantátum és miért van rá szükség?

Az implantátum egy nagy tisztaságú titánból készült mesterséges foggyökér, amely arra a célra szolgál, hogy stabilan és tartósan helyettesítse az Ön elveszített fogait. 

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

Mi kerül az implantátumra és az miért lesz olyan természetes, mint a saját fogai?

A fogbeültetés azért különleges eljárás, mert a műtétet követően maga az implantátum csavar az íny felszíne alá kerül beültetésre és ráadásul még varrat is kerül fölé, így szinte teljesen láthatatlan egy külső szemlélő számára. Mégis ez az a stabil mesterséges foggyökér, amely később biztos alapot nyújt majd egy esztétikus és élethű fogpótlásnak. Ez a fogbeültetés látványos része. 

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait szeretné egy tartós, esztétikus és megfizethető megoldással pótoltatni?

Nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, hiszen számtalan kérdés merülhet fel Önben.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb implantológiai szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

158.600Ft

Nobel Biocare implantátum beültetése

  • Svéd prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel

179.500Ft

Ankylos implantátum beültetése

  • Német prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel