Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen esetben lehet alkalmazni a legmodernebb eljárások közé tartozó, számítógép által tervezett implantációs sablonokat?

A fogbeültetések területén folyamatos kutatómunka folyik abból a célból, hogy hogyan lehet olyan modern megoldásokat találni, melyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a fogbeültetést a páciensek számára. 

Így született meg a számítógépes implantáció tervező program. Ennek a programnak az alkalmazása számtalan előnyt kínál a Szent Lukács SPA Dental azon pácienseinek, akik hiányzó fogaikat implantátumokkal szeretnék pótoltatni, de egy egyszerű beavatkozásra vágynak, aminek kicsi a kockázata is.

A számítógépes technológiával megtervezett fogbeültetésnek számtalan előnye van az Ön számára:

 • Az alapos előkészítésnek és előzetes tervezésnek köszönhetően a fogbeültetés műtét sokkal rövidebb idő alatt történik meg, tehát kevesebb ideig kell a fogorvosi székben ülnie és nyitva tartania a száját.

 • A fogbeültetés sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, mert egy tervezett folyamat precíz végrehajtása történik meg lépésről lépésre.

 • A fogbeültetés megtervezése és kivitelezése nagyon rövid idő alatt megtörténhet, akár néhány nap leforgása alatt is.

 • A műtét utáni sebgyógyulási periódus sokkal rövidebb ideig tart.

 • Egy tervezett műtétnek sokkal kisebb a kockázata és enyhébbek a mellékhatásai is.

 • Nehéz anatómiai szituációk is nagy biztonsággal megoldhatók a precíz, három dimenziós tervezés miatt.

 • Ennél az eljárásnál nincs szükség az íny felvágására majd annak összevarrására a műtét után, mivel nem szükséges a csontozatot szabad szemmel is láthatóvá tenni.

A számítógéppel tervezett fogbeültetés a modern technológia és az orvosi tudományok legutolsó vívmányainak találkozásából született.

Maga a teljes implantációs folyamat a következő lépésekből áll:

 1. Egy térítésmentes konzultáció keretében felkészült implantációs szakértőink megvizsgálják Önt és megállapítják azt, hogy az Ön foghiányának kezelésére alkalmasak-e az implantációs eljárások és azon belül is a számítógéppel tervezett fogbeültetés módszere. Dr. Ruszin Tamáshoz és Dr. Nagy Róberthez tud időpontot kérni a +36 1 790 3282 telefonszám felhívásával.

 2. Amennyiben a konzultáció kedvező eredménnyel jár, azaz az Ön számára sikeres megoldást tud nyújtani a számítógéppel tervezett fogbeültetés, akkor készül Önről (egy külső CT centrumban) egy speciális 3D CT felvétel.

 3. A felvétel alapján kezelőorvosa egy számítógépes program segítségével megtervezi a fogbeültetés pontos helyét és azt, hogy milyen vastagságú és hosszúságú implantátumokat kell beültetnie a foghiányok helyére annak érdekében, hogy a fogbeültetés stabil és tartós legyen az Ön számára.

 4. Az így megtervezett információkat elektronikusan továbbítja egy speciális laboratórium számára, amelyik egy számítógéppel vezérelt 3D technológiával előállítja az Ön személyre szabott műtéti sablonját.

 5. Az így elkészült műtéti sablont a beavatkozás során felhelyezi az implantációt végző szakorvos és a sablon segítségével egy minimális beavatkozással (fúrással) előkészíti a csontban a helyet a megtervezett implantátumoknak.

 6. Az így előkészített üregekbe beülteti a szükséges vastagságú és hosszúságú implantátumokat és ezzel a folyamat első szakasza le is zárul (ellentétben a hagyományos műtéti eljárással itt nincs szükség varrásra a műtét után, hiszen az íny nem kerül felvágásra).

 7. Ezt követi az implantátumok gyógyulási periódusa, amely a hagyományos eljárásoknál sokkal gyorsabb lesz (de ez természetesen egyénfüggő).

 8. A gyógyulási periódus leteltével kezelőorvosa elkészíti a végleges implantációs fogpótlást, azaz a természethű kinézettel rendelkező porcelán leplezésű koronákat.

A folyamat ezzel el is készült és Ön már aznap élvezheti korlátlan rágóképességének és felhőtlen mosolyának az előnyeit.

Ha Ön is szeretné egy olyan hatásos és kíméletes módszerrel pótoltatni hiányzó fogait, mint a számítógéppel tervezett 3D-s sablonnal végzett implantáció, akkor keresse fel rendelőnket egy térítésmentes implantációs konzultációra, ahol ebben a technológiában jártas felkészült sebész szakorvosaink (Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert) állnak az Ön rendelkezésére. A konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon tud időpontot kérni.
Várjuk Önt szeretettel.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mi kerül az implantátumra és az miért lesz olyan természetes, mint a saját fogai?

A fogbeültetés azért különleges eljárás, mert a műtétet követően maga az implantátum csavar az íny felszíne alá kerül beültetésre és ráadásul még varrat is kerül fölé, így szinte teljesen láthatatlan egy külső szemlélő számára. Mégis ez az a stabil mesterséges foggyökér, amely később biztos alapot nyújt majd egy esztétikus és élethű fogpótlásnak. Ez a fogbeültetés látványos része. 

Milyen esetben lehet Önnek fogbeültetésre, azaz fogászati implantációra szüksége?

Fogászati implantátum beültetésére akkor kerül sor, ha Ön elveszítette egy vagy több fogát (azt orvosi okokból ki kellett húzni vagy fogágybetegség következményeként meglazult és kiesett). 

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait szeretné egy tartós, esztétikus és megfizethető megoldással pótoltatni?

Nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, hiszen számtalan kérdés merülhet fel Önben.

Csontpótló beavatkozások fogbeültetéshez

A hiányzó fogak pótlásának ma elérhető legjobb módszere a fogászati implantátum beültetése. Vannak azonban olyan anatómiai jelenségek, melyek nem teszik lehetővé a mesterséges foggyökerek beültetését. Tipikusan ilyen eset az, amikor nincs elegendő csontállomány, vagy az nem elég vastag ahhoz, hogy nagy biztonsággal be lehessen ültetni az implantátumot.  

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb implantológiai szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

158.600Ft

Nobel Biocare implantátum beültetése

 • Svéd prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
 • Háromdimenziós tervezés
 • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
 • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel

179.500Ft

Ankylos implantátum beültetése

 • Német prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
 • Háromdimenziós tervezés
 • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
 • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel