Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen esetben lehet Önnek fogbeültetésre, azaz fogászati implantációra szüksége?

Fogászati implantátum beültetésére akkor kerül sor, ha Ön elveszítette egy vagy több fogát (azt orvosi okokból ki kellett húzni vagy fogágybetegség következményeként meglazult és kiesett). A fogbeültetésre tehát a következő esetekben lehet Önnek is szüksége:

Ha csak egy foga hiányzik:

A fogbeültetés leggyakoribb formája az, amikor egy hiányzó fogat kell implantátummal pótolni. Kevésbé ismert tény, hogy már egyetlen fog elvesztése is megváltoztatja a rágószerv funkcióit, így a fog hiánya megváltoztatja a megmaradt fogakra jutó terhelés mértékét és sok esetben aránytalan terhelésnek tesz ki egy-egy fogat. Ha az elvesztett fog szomszédságában ép fogak vannak, a legjobb választás a probléma megoldására a fogbeültetés.

Ha több foga hiányzik:

Ha egy fogíven belül több fogat is el kell távolítani és a maradandó fogakat nem lehet vagy nem javasolt felhasználni hagyományos híd készítésére (fogágybetegség miatt, vagy mert jelentős foganyag veszteséggel járna az, ha a hiányzó fogakkal szomszédos ép fogakat kellene lecsiszolni), akkor több mesterséges foggyökér behelyezésével úgynevezett „implantátumokon rögzített hídpótlás” készülhet az Ön számára. Ilyenkor nem feltétlenül szükséges minden egyes kihúzott fog helyére egy-egy implantátumot beültetni. Három vagy négy foghiány esetén is elegendő lehet két darab implantátum, melyekre végül három-, vagy négytagú híd készül a fogtechnikai laboratórium által.

Ha Önnek a sor végéről hiányzik egy foga:

Ha a sor végén lévő utolsó fog hiányzik, akkor arra a területre nagy biztonsággal nem lehet rögzített fogpótlást készíteni, mert a sor végén hiányzik a fix rögzítési pont. Ez az állapot nagy mértékben csökkentené a híd stabilitását. Fogászati implantátumok segítségével ez ma már nem okoz problémát, hiszen a fogbeültetés révén pótolható a sorvégi fog hiánya, így lehetővé válik több tagból álló híd készítése is, hiszen egy új, stabil rögzítési pont jön létre, amelyhez a hidat rögzíteni lehet.

Ha Önnek kivehető fogsora van és szeretné azt a kellemetlenségek elkerülése érdekében rögzíteni.

A teljes vagy részleges kivehető fogsor sokszor okoz kellemetlen pillanatokat viselőjének. Ez elsősorban abból adódik, hogy a fogsor számára fix rögzítési pont nem marad a szájban, ezért beszédkor vagy étkezéskor elmozdul (persze mindig a legrosszabb pillanatban). A fogászati implantátumok ezekre az esetekre nyújtanak megoldást, hiszen kapaszkodót biztosítanak a műfogsornak, így az stabillá válik evéskor és beszédkor is.

Ha Ön nem szeretne egyetlen pillanatot sem kivehető fogsorral tölteni és teljes fogatlanság esetében is normális életet szeretne élni, korlátozó ok nélkül szeretne enni beszélni vagy mosolyogni.

A fogászati implantátumok lehetőséget teremtenek Önnek arra, hogy teljes fogatlanság esetében se kelljen elviselnie a kivehető műfogsorok kényelmetlenségét.

Mesterséges foggyökerek beültetésével (természetesen ebben az esetben sem kell minden egyes hiányzó fog esetében egy-egy implantátumot beültetni, mert a felső állkapocs esetében elegendő 8 implantátum beültetése, az alsó esetében pedig szintén 8) készíthetünk Önnek egy olyan professzionális, fixen rögzített fogsort, amely nem csak külső, esztétikus megjelenésében, de rágószervi funkcióiban is szinte teljes értékű módon pótolja hiányzó fogait.

Legyen az egy fog hiánya vagy a teljes fogatlanság állapota, az implantációs megoldások segítségével Ön is visszanyerheti fiatalkori rágóképességét és újra esztétikus lesz a mosolya is.

Ha szeretné megtudni azt, hogy melyik implantációs megoldás lenne az ideális az Ön foghiányának kezelésére, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe 
Dr. Ruszin Tamás vagy Dr. Nagy Róbert implantációs konzultációjára, amely teljes mértékben térítésmentes az Ön számára, de minden információt megad Önnek a fogpótlás korszerű lehetőségeiről. A konzultációra a +36 1 790 3282-es telefon számon tud időpontot kérni. 
Várjuk Önt szeretettel.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait szeretné egy tartós, esztétikus és megfizethető megoldással pótoltatni?

Nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, hiszen számtalan kérdés merülhet fel Önben.

Mi kerül az implantátumra és az miért lesz olyan természetes, mint a saját fogai?

A fogbeültetés azért különleges eljárás, mert a műtétet követően maga az implantátum csavar az íny felszíne alá kerül beültetésre és ráadásul még varrat is kerül fölé, így szinte teljesen láthatatlan egy külső szemlélő számára. Mégis ez az a stabil mesterséges foggyökér, amely később biztos alapot nyújt majd egy esztétikus és élethű fogpótlásnak. Ez a fogbeültetés látványos része. 

Milyen esetben lehet alkalmazni a legmodernebb eljárások közé tartozó, számítógép által tervezett implantációs sablonokat?

A fogbeültetések területén folyamatos kutatómunka folyik abból a célból, hogy hogyan lehet olyan modern megoldásokat találni, melyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a fogbeültetést a páciensek számára. 

Mi az az implantátum és miért van rá szükség?

Az implantátum egy nagy tisztaságú titánból készült mesterséges foggyökér, amely arra a célra szolgál, hogy stabilan és tartósan helyettesítse az Ön elveszített fogait. 

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb implantológiai szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

158.600Ft

Nobel Biocare implantátum beültetése

  • Svéd prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel

179.500Ft

Ankylos implantátum beültetése

  • Német prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
  • Háromdimenziós tervezés
  • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
  • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel