Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Csontpótló beavatkozások fogbeültetéshez

A hiányzó fogak pótlásának ma elérhető legjobb módszere a fogászati implantátum beültetése. Vannak azonban olyan anatómiai jelenségek, melyek nem teszik lehetővé a mesterséges foggyökerek beültetését. Tipikusan ilyen eset az, amikor nincs elegendő csontállomány, vagy az nem elég vastag ahhoz, hogy nagy biztonsággal be lehessen ültetni az implantátumot.  

A csontpótló beavatkozás komoly szájsebészeti felkészültséget igényel, de az az Ön számára nem fájdalmas vagy megterhelő. A fogászat rohamos fejlődésének köszönhetően olyan mesterséges csontpótló anyagok érhetőek ma már el, melyek ezt a beavatkozást is alacsony kockázatúvá teszik.

Önnek a következő esetekben lehet csontpótló beavatkozásra szüksége:

 • Amikor hosszabb ideje elvesztett fogak helyén a terhelés hiánya miatt a csont szerkezete leépül, és nem tudja megfelelően rögzíteni a beépíteni kívánt implantátumot.
 • Amikor kivehető pótlás helyett rögzített fogpótlást, koronákat szeretnénk az alsó és a felső állcsontban fogbeültetés segítségével, de nincs elegendő csontja hozzá.
 • Azokban az esetekben, amikor rendkívül közel van az arcüreg alapja a felső állcsontban lévő fogakhoz, így számukra elengedhetetlen a csontpótlás egy implantációs beavatkozás előtt.
 • Idősebb korban az arcüreg kitágul és az arcüreg csontos alsó fala elvékonyodik. Ha erről a területről ki kell húzni egy fogat, megnyílhat az arcüreg, amelyet be kell zárni és a hiányzó csontállományt pótolni kell.

Természetesen a csontpótlás igénye kizárólag egy alapos szájsebészeti vizsgálat után derülhet csak ki.

Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert rutinos szájsebészként választ tud adni Önnek arra, hogy az implantációs beavatkozáshoz szükség van-e csontpótló beavatkozásra vagy sem.

Kérjen egy térítésmentes konzultációs időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon nagy gyakorlattal rendelkező szájsebészeink egyikéhez, akik egy alapos vizsgálatot követően részletes információt adnak Önnek csontállományának állapotáról és a csontpótlás szükségességéről.

Önnek is joga van a fix fogpótlásokra, ismerje meg a lehetőségeit rutinos szakemberektől.  

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

Mi kerül az implantátumra és az miért lesz olyan természetes, mint a saját fogai?

A fogbeültetés azért különleges eljárás, mert a műtétet követően maga az implantátum csavar az íny felszíne alá kerül beültetésre és ráadásul még varrat is kerül fölé, így szinte teljesen láthatatlan egy külső szemlélő számára. Mégis ez az a stabil mesterséges foggyökér, amely később biztos alapot nyújt majd egy esztétikus és élethű fogpótlásnak. Ez a fogbeültetés látványos része. 

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait szeretné egy tartós, esztétikus és megfizethető megoldással pótoltatni?

Nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, hiszen számtalan kérdés merülhet fel Önben.

Milyen esetben lehet alkalmazni a legmodernebb eljárások közé tartozó, számítógép által tervezett implantációs sablonokat?

A fogbeültetések területén folyamatos kutatómunka folyik abból a célból, hogy hogyan lehet olyan modern megoldásokat találni, melyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a fogbeültetést a páciensek számára. 

Milyen esetben lehet Önnek fogbeültetésre, azaz fogászati implantációra szüksége?

Fogászati implantátum beültetésére akkor kerül sor, ha Ön elveszítette egy vagy több fogát (azt orvosi okokból ki kellett húzni vagy fogágybetegség következményeként meglazult és kiesett). 

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb implantológiai szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

158.600Ft

Nobel Biocare implantátum beültetése

 • Svéd prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
 • Háromdimenziós tervezés
 • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
 • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel

179.500Ft

Ankylos implantátum beültetése

 • Német prémium minőségű implantátum 10 év garanciával
 • Háromdimenziós tervezés
 • Minimál invazív sebészeti beavatkozás
 • Utókezelés, bevatkozás utáni kontroll röntgen/ct
Érdekel
Legkedveltebb szájsebészeti szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

6.800Ft-tól

Parodontális küret

 • Teljes parodontális státusz rögzítése
 • Csúcsminőségű American Eagle XP műszerek
 • Helyi gyógyszeres kezelés
 • Utógondozás, státusz követés/ct
Érdekel