Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen fogászati problémák megoldására alkalmas a szájsebészet?

A szájsebészet olykor rémületet okozó nevével ellentétben sok esetben tehet jót nekünk, hiszen olyan beavatkozások tartoznak ebbe a kategóriába, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy visszanyerjük egészséges rágóképességünket és újra fogászati problémák nélküli, minőségi életet tudjunk élni.  

A szájsebészeti beavatkozások sikeres elvégzéséhez felkészült dentoalveoláris sebész szakorvosra és sok éves szakmai tapasztalatra van szükség, valamint olyan európai szinten felszerelt rendelőre, amelyben minden tárgyi és higiéniai feltétel adott a szájsebészeti beavatkozások sikeres elvégzéséhez.

Önnek a következő esetekben lehet szájsebészeti beavatkozásra szüksége:

 • Ha vannak hiányzó fogai, melyeket implantátum beültetéssel kell pótolni.
 • Ha fogbeültetésre van szüksége, de nem megfelelő a csontállománya.
 • Ha a bölcsességfogát kell eltávolítani.
 • Ha van egy betört foggyökér, melyet sebészeti úton kell eltávolítani.
 • Ha fogai rendellenes helyzetben törtek elő és ez panaszokat okoz az Ön számára.
 • Ha fejlődésben megrekedt, elő nem tört fogat kell kihúzni.
 • Ha gyökércsúcs körüli nem gyógyuló elváltozások esetében el kell távolítani a gyökércsúcsot a gyógyulás érdekében.

Ezekben az esetekben a probléma beazonosítása nem mindig egyszerű, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy mi okozza számunkra a kellemetlen tüneteket. Csak egy szájsebészeti konzultáció alkalmas arra, hogy mélységeiben tárja fel az Ön fogászati problémáját és találja meg rá az optimális megoldást.

Ekkor derül majd ki, hogy elegendő-e egy fogorvossal együttműködnie, vagy a megoldáshoz egy specialistát, egy szájsebészt is be kell vonni.

Mitő lesz fájdalommentes egy szájsebészeti beavatkozás? Dr. Nagy Róbert elmondja 

Miért van szükség szájsebészre a foghúzáshoz? Dr. Nagy Róbert elmondja

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mit kell tennie abban az esetben, ha szájsebészeti beavatkozásra van szüksége, vagy bizonytalan ebben a kérdésben és szeretne szakértői válaszokat kapni gyakorlott szájsebészektől?

A szájsebészeti beavatkozások nélkülözhetetlen elemei egy komplex fogorvosi kezelés sorozatnak. Ezek a beavatkozások olykor elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink épségét vagy, hogy fogászati implantátummal pótoljuk hiányzó fogainkat.  

Összetett problémával rendelkező fogak eltávolítása sebészeti módszerrel

Abban az esetben, ha a gyulladt fog gyökerei körül jelentős csontpusztulás tapasztalható és már a gyökérkezelés sem jelent tartós megoldást a problémára, akkor elkerülhetetlen az adott fog sebészeti úton történő eltávolítása. A fogak és gyökerek eltávolítása rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti beavatkozás, így az az eset bonyolultságának ellenére alacsony kockázatú beavatkozásnak minősül.

Fogainak megszépülése egy hét alatt porcelán héjak segítségével

Ha egyszer elhatároztuk, hogy meg szeretnénk szépíteni mosolyunkat, akkor gyors és látványos eredményre vágyunk, és ez egy természetes emberi folyamat. A jó hírünk az, hogy ez az igény a fogászati tudomány fejlődését is pozitívan befolyásolja és ma már a fogászatban is vannak egyértelműen megfigyelhető esztétikai trendek. Ezeknek köszönhetően olyan fogászati megoldások születtek, melyek nagyon rövid idő alatt, akár egyetlen hét leforgása alatt, teljes mértékben képesek megszépíteni az Ön mosolyát. 

Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük fogainak épségét?

A fogak megfelelő ápolása már akkor meg kell hogy kezdődjön, amikor gyermekeink első tejfogai előbújnak. Ilyenkor az íny nagyon érzékeny és ez a hangulatukra is rányomja a bélyegét. Érdemes tehát ebben a periódusban egy csecsemők számára kifejlesztett fogpálló eszközzel enyhén masszírozni az íny felületét.

Foggyökér eltávolítása az esetleges gócok megelőzése, megszüntetése érdekében

Foghúzások során előfordulhat, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek azonban gócforrásokként is funkcionálhatnak, gyulladás kiindulási pontjai lehetnek. 

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb szájsebészeti szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

6.800Ft-tól

Parodontális küret

 • Teljes parodontális státusz rögzítése
 • Csúcsminőségű American Eagle XP műszerek
 • Helyi gyógyszeres kezelés
 • Utógondozás, státusz követés/ct
Érdekel