Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Milyen fogászati problémák megoldására alkalmas a szájsebészet?

A szájsebészet olykor rémületet okozó nevével ellentétben sok esetben tehet jót nekünk, hiszen olyan beavatkozások tartoznak ebbe a kategóriába, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy visszanyerjük egészséges rágóképességünket és újra fogászati problémák nélküli, minőségi életet tudjunk élni.  

A szájsebészeti beavatkozások sikeres elvégzéséhez felkészült dentoalveoláris sebész szakorvosra és sok éves szakmai tapasztalatra van szükség, valamint olyan európai szinten felszerelt rendelőre, amelyben minden tárgyi és higiéniai feltétel adott a szájsebészeti beavatkozások sikeres elvégzéséhez.

Önnek a következő esetekben lehet szájsebészeti beavatkozásra szüksége:

 • Ha vannak hiányzó fogai, melyeket implantátum beültetéssel kell pótolni.
 • Ha fogbeültetésre van szüksége, de nem megfelelő a csontállománya.
 • Ha a bölcsességfogát kell eltávolítani.
 • Ha van egy betört foggyökér, melyet sebészeti úton kell eltávolítani.
 • Ha fogai rendellenes helyzetben törtek elő és ez panaszokat okoz az Ön számára.
 • Ha fejlődésben megrekedt, elő nem tört fogat kell kihúzni.
 • Ha gyökércsúcs körüli nem gyógyuló elváltozások esetében el kell távolítani a gyökércsúcsot a gyógyulás érdekében.

Ezekben az esetekben a probléma beazonosítása nem mindig egyszerű, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy mi okozza számunkra a kellemetlen tüneteket. Csak egy szájsebészeti konzultáció alkalmas arra, hogy mélységeiben tárja fel az Ön fogászati problémáját és találja meg rá az optimális megoldást.

Ekkor derül majd ki, hogy elegendő-e egy fogorvossal együttműködnie, vagy a megoldáshoz egy specialistát, egy szájsebészt is be kell vonni.

Mitő lesz fájdalommentes egy szájsebészeti beavatkozás? Dr. Nagy Róbert elmondja 

Miért van szükség szájsebészre a foghúzáshoz? Dr. Nagy Róbert elmondja

Ettől azonban nem kell megrémülnie, hiszen a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében dolgozó két gyakorlott szájsebész, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert jelenléte nagyobb biztonságot jelent az Ön számára, hiszen biztos lehet abban, hogy a legjobb kezelési tervet kapja majd fogászati problémájának optimális megoldására.

Ha bizonytalan abban, hogy a fogászati tüneteit milyen probléma okozza, akkor javasoljuk Önnek, hogy látogasson el egy térítésmentes konzultációra felkészült szájsebész kollégáinkhoz Dr. Ruszin Tamáshoz vagy Dr. Nagy Róberthez és vegyen részt egy problémafeltáró vizsgálaton.

Konzultációs időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon tud kérni. Előzzük meg közösen a komolyabb fogászati problémák kialakulását.

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mit kell tennie abban az esetben, ha szájsebészeti beavatkozásra van szüksége, vagy bizonytalan ebben a kérdésben és szeretne szakértői válaszokat kapni gyakorlott szájsebészektől?

A szájsebészeti beavatkozások nélkülözhetetlen elemei egy komplex fogorvosi kezelés sorozatnak. Ezek a beavatkozások olykor elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink épségét vagy, hogy fogászati implantátummal pótoljuk hiányzó fogainkat.  

Foggyökér eltávolítása az esetleges gócok megelőzése, megszüntetése érdekében

Foghúzások során előfordulhat, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek azonban gócforrásokként is funkcionálhatnak, gyulladás kiindulási pontjai lehetnek. 

Mi az az implantátum és miért van rá szükség?

Az implantátum egy nagy tisztaságú titánból készült mesterséges foggyökér, amely arra a célra szolgál, hogy stabilan és tartósan helyettesítse az Ön elveszített fogait. 

Gyulladt gyökércsúcs, vagy ciszta eltávolítása sebészeti eszközökkel

Abban az esetben, ha a gyökér csúcsán, a csontban ciszta, vagy egyéb elváltozás található, az nagy valószínűséggel arra utal, hogy a kérdéses fogban a fogideg elhalt. Ez az állapot egy ideig teljesen panaszmentes lehet, így Ön nem is veszi észre a folyamat kialakulását. Erre utaló jel lehet esetleg a fog elszíneződése vagy ráharapásra való érzékenysége.

A szuvas fogak sikeres kezelése esztétikus tömések segítségével

„Nem minden tömés esztétikus? Miért, van, amelyik csúnya?” - merülhet fel Önben a kérdés. Az esztétikus tömés tulajdonképpen egy olyan gyűjtőfogalom, amely azokat a kezeléseket foglalja magában melyek korszerű kompozit anyagból készülnek. Azért hívják ezeket esztétikus kezeléseknek, mert külső megjelenésükben olyan harmonikusan illeszkednek bele meglévő fogaiba, hogy az egy külső szemlélő szemeivel észre sem vehetőek.  

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb szájsebészeti szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

6.800Ft-tól

Parodontális küret

 • Teljes parodontális státusz rögzítése
 • Csúcsminőségű American Eagle XP műszerek
 • Helyi gyógyszeres kezelés
 • Utógondozás, státusz követés/ct
Érdekel