Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Összetett problémával rendelkező fogak eltávolítása sebészeti módszerrel

Abban az esetben, ha a gyulladt fog gyökerei körül jelentős csontpusztulás tapasztalható és már a gyökérkezelés sem jelent tartós megoldást a problémára, akkor elkerülhetetlen az adott fog sebészeti úton történő eltávolítása. A fogak és gyökerek eltávolítása rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti beavatkozás, így az az eset bonyolultságának ellenére alacsony kockázatú beavatkozásnak minősül.

Abban az esetben, ha nincs lehetőség egyszerű foghúzás elvégzésére, mert a fog gyökere eltört és ezáltal nem érhető el vagy a fog még elő sem tört az íny felszíne alól, a fogak eltávolítása kizárólag sebészi feltárásban lehetséges.

Szent Lukács SPA Dental rendelő filozófiája mindenképpen a meglévő fogak megőrzése, de vannak olyan összetett esetek, amikor egy fog már nem tartható meg, mert az komoly egészségügyi kockázatot jelentene Önre nézve.

Ezek az esetek a következőek:

  • Akkor, ha fogainak nagymértékű roncsoló szuvasodása következtében a fogó a fog koronáját összeroppantaná húzás közben.

  • Abban az esetben, ha fogainak gyökerei szétállóak vagy elgörbültek.

  • Akkor, ha a fog gyökere középen vagy a csúcsi résznél eltörött.

  • Abban az esetben, ha a fog az állcsontban reked, és nem mutatja jelét annak, hogy át akarna törni.

Ezekben az esetekben biztonsága érdekében mindenképpen sebészeti foghúzásban jártas szájsebész specialistára van szüksége, aki nagy biztonsággal tudja eltávolítani az adott fogat a kockázatok minimalizálásával.

A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében két felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező dentoalveoláris sebész is rendelkezésére áll az összetett esetek gyors és hatásos kezelésére.

Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert várják Önt szeretettel. Időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon tud kérni egy térítésmentes szájsebészeti konzultációra.  

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Foggyökér eltávolítása az esetleges gócok megelőzése, megszüntetése érdekében

Foghúzások során előfordulhat, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek azonban gócforrásokként is funkcionálhatnak, gyulladás kiindulási pontjai lehetnek. 

Milyen fogászati problémák megoldására alkalmas a szájsebészet?

A szájsebészet olykor rémületet okozó nevével ellentétben sok esetben tehet jót nekünk, hiszen olyan beavatkozások tartoznak ebbe a kategóriába, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy visszanyerjük egészséges rágóképességünket és újra fogászati problémák nélküli, minőségi életet tudjunk élni.  

A szuvas fogak sikeres kezelése esztétikus tömések segítségével

„Nem minden tömés esztétikus? Miért, van, amelyik csúnya?” - merülhet fel Önben a kérdés. Az esztétikus tömés tulajdonképpen egy olyan gyűjtőfogalom, amely azokat a kezeléseket foglalja magában melyek korszerű kompozit anyagból készülnek. Azért hívják ezeket esztétikus kezeléseknek, mert külső megjelenésükben olyan harmonikusan illeszkednek bele meglévő fogaiba, hogy az egy külső szemlélő szemeivel észre sem vehetőek.  

A bölcsességfogakkal kapcsolatos fogászati problémák megoldása szájsebészeti beavatkozásokkal

Bölcsességfogaink sokszor okoznak kellemetlen napokat számunkra. A leghátsó nagyörlő fogakkal kapcsolatban gyakran előfordul az, hogy az állcsontban rendelkezésre álló hely túlzottan szűk ahhoz, hogy a bölcsességfog megfelelően elő tudjon törni és ki tudjon nőni. Ez sokszor vezet egy helytelen növekedési irányhoz. Ekkor egyáltalán nem vagy csak részlegesen törnek át a fogak az ínyen. Ezek megfelelő tisztítása, ápolása nem oldható meg kompromisszumok nélkül. Ennek eredménye az, hogy a bölcsességfog begyullad, ami egy nagyon fájdalmas és kellemetlen fogbetegség.  

Mit kell tennie abban az esetben, ha szájsebészeti beavatkozásra van szüksége, vagy bizonytalan ebben a kérdésben és szeretne szakértői válaszokat kapni gyakorlott szájsebészektől?

A szájsebészeti beavatkozások nélkülözhetetlen elemei egy komplex fogorvosi kezelés sorozatnak. Ezek a beavatkozások olykor elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink épségét vagy, hogy fogászati implantátummal pótoljuk hiányzó fogainkat.  

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb szájsebészeti szolgáltatásunk a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

6.800Ft-tól

Parodontális küret

  • Teljes parodontális státusz rögzítése
  • Csúcsminőségű American Eagle XP műszerek
  • Helyi gyógyszeres kezelés
  • Utógondozás, státusz követés/ct
Érdekel