Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

A hagyományos fogszabályozó is lehet szép

A fogszabályozókról alkotott általános nézetekre a szleng gúnymegnevezések remekül rávilágítanak. Atomerőmű, szájkosár, vasgofri és még ki tudja hány sértőnek, bántónak hangzó megfelelő lehet a fogak szabályozásáért felelős eszköznek a világ összes nyelvén.

A fogszabályozás komoly kihívás lehet, különösen ha felnőtt korban döntünk erről. E döntést gyakran épp a fogszabályozó okozta esztétikai megbélyegzésektől való félelem gátolja, mindannak ellenére, hogy mára lehetőség van esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülék alkalmazására, vagy lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára is.

Az új láthatatlan eljárások a hagyományos fogszabályozásnál jelenleg még drágábbak - igaz a technológia terjedésével az árak is fokozatosan csökkennek - érthető, ha a fogszabályzás melletti döntésnél még nagyobb súlyt kap a beavatkozás költsége.

A fogszabályozó lassan szépségfolt

Az elmúlt évtizedben a fogszabályozáshoz való hozzáállás sokat változott, hiszen már nem ciki annak használta, természetessé vált a szabályozó látványa.

Kitty Hayes modell egy divatmagazin címlapján
Kitty Hayes, színezett fém-fogszabályozóval a divatkönyv (CR Fashion Book) címlapján 
 

Fogszabályozáson gondolkodó pácienseink elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel rendelőnket. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

A  fogszabályozás melletti döntés tehát egy nagyon okos döntés, a negatív kritikákat el kell engedni magunk mellett, ami nem lehet nehéz, különösen ha tudatában vagyunk annak, hogy a fogszabályozó egy ékszer.

Címlapkép: Charlie James instagram oldala

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné, hogy fogai megszépüljenek, és természetesen ragyogóvá valljanak?

Igényes pácienseink gyakran keresik fel rendelőnket azzal a nem titkolt céllal, hogy a mostaninál sokkal szebb fogakat szeretnének.

Hogyan lehet fájdalommentes a gyökérkezelés az Ön számára?

A gyökérkezelés az a beavatkozás, amellyel sok esetben megmenthetjük saját fogait és elkerülheti a foghúzás fenyegető veszélyét. Erre a kezelésre akkor van szükség, ha a gyökércsatorna gyulladásban van. A fogak mélyen lévő szuvasodás sok esetben vezethet a fogbél elhalásához. Ebben az esetben a baktériumok mérgei elérik a fogbelet és gyulladást hoznak létre. Ennek az állapotnak a hatásos megszüntetésére alkalmazzuk a gyökérkezelést, melynek végső célja az Ön fogainak a megmentése és a funkciójának visszaállítása az eredeti állapotba.

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Egy dentalhigiéniai kezelés, amely sok esetben felér egy fogfehérítéssel

Az Ön fogain lerakódó elmeszesedett lepedéken idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le. Így alakul ki a fogkő, ami sajnos olyan erősen tapad a foghoz, hogy annak eltávolítása egyszerű fogmosással, vagy más otthoni módszerekkel nem lehetséges. A fogkő leggyakrabban a felső őrlőfogakon és az alsó metszőfogakon rakódik le, ugyanis itt találhatók a nagy nyálmirigyek kivezető csatornái. A fogkő színét a legtöbbször az általunk fogyasztott színes élelmiszerek festik meg nem túlzottan vonzó sárgás-barnás színűre. 

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!