Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

A hagyományos fogszabályozó is lehet szép

A fogszabályozókról alkotott általános nézetekre a szleng gúnymegnevezések remekül rávilágítanak. Atomerőmű, szájkosár, vasgofri és még ki tudja hány sértőnek, bántónak hangzó megfelelő lehet a fogak szabályozásáért felelős eszköznek a világ összes nyelvén.

A fogszabályozás komoly kihívás lehet, különösen ha felnőtt korban döntünk erről. E döntést gyakran épp a fogszabályozó okozta esztétikai megbélyegzésektől való félelem gátolja, mindannak ellenére, hogy mára lehetőség van esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülék alkalmazására, vagy lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára is.

Az új láthatatlan eljárások a hagyományos fogszabályozásnál jelenleg még drágábbak - igaz a technológia terjedésével az árak is fokozatosan csökkennek - érthető, ha a fogszabályzás melletti döntésnél még nagyobb súlyt kap a beavatkozás költsége.

A fogszabályozó lassan szépségfolt

Az elmúlt évtizedben a fogszabályozáshoz való hozzáállás sokat változott, hiszen már nem ciki annak használta, természetessé vált a szabályozó látványa.

Kitty Hayes modell egy divatmagazin címlapján
Kitty Hayes, színezett fém-fogszabályozóval a divatkönyv (CR Fashion Book) címlapján 
 

Fogszabályozáson gondolkodó pácienseink elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel rendelőnket. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

A  fogszabályozás melletti döntés tehát egy nagyon okos döntés, a negatív kritikákat el kell engedni magunk mellett, ami nem lehet nehéz, különösen ha tudatában vagyunk annak, hogy a fogszabályozó egy ékszer.

Címlapkép: Charlie James instagram oldala

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

Ha már nem elég egy esztétikus tömés - esztétikus kerámia betétek

A kerámia betét nem más, mint egy nagy méretű tömés, amelyre Önnek akkor lehet szüksége, ha a szuvasodás a foganyag nagy területét tette tönkre, melyet el kell távolítani és töméssel helyettesíteni. Az esztétikus tömések erre kiváló lehetőséget biztosítanak, de csak egy bizonyos méret alatt, mert ha túl nagy a tömés, akkor az már nem biztonságos. 

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Ez a kérdés azonban orvosi szemmel sem egyszerű folyamat, hiszen olyan implantátum családdal kell dolgoznunk a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében, amelyet szeretnek a pácienseink és mi is kifogástalannak találjuk orvos-szakmai szempontból.

A keskeny, szűk mosolyív sikeres korrekciója fogszabályozással

A keskeny, szűk mosolyív egy olyan jelenség, amely esztétikai és anatómiai fogászati probléma is egyben. A jelenség kialakulhat gyermekkorban, de felnőtt korban is gyakran előfordul. A probléma mögött a felső állcsont szűkülete áll, azonban kialakulását befolyásolhatja a fogváltás is.   

Mit kell tennie abban az esetben, ha fogainak megmentése érdekében gyökérkezelésre van szüksége, de szeretné azt szakértő kezekre bízni?

A gyökérkezelés tehát egy olyan fogmegtartó kezelés, amely esélyt ad számunkra, hogy ne veszítsük el fogainkat, hanem azok hosszú távon minket szolgáljanak és visszanyerjék eredeti biológiai funkcióikat.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!