Dr. Kis Réka parodontológus szakorvos kollégánkról

Dr. Kis Réka parodontológus szakorvos kollégánkról

Dr. Kis Réka 2019-től a Szent Lukács SPA Dental fogorvos munkatársa, munkájával rendelőnk parodontológiai, valamint konzerváló fogászati és protetikai kompetenciáit erősíti.

Mi a parodontológia és miért jó benne Dr. Kis Réka?

A parodontológia a fogászat egyik speciális ága, amely a fogágybetegségek kezelésével foglalkozik, e fogászati betegségek kezelésére szakosodott fogorvost pedig parodontológusnak hívják.

Dr. Kis Réka 2010-ben summa cum laude minősítéssel fejezte be tanulmányait a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán, ezt követően pedig a Parodontológiai Klinika munkatársaként praktizált, ahol komoly gyakorlatot szerzett a nyálkahártya- és fogágybeteg páciensek diagnosztizálásában és kezelésében. Dr. Kis Réka praxisa mellett oktatott, külföldi és magyar diákjai is sok hasznos ismerettel gazdagodtak. A klinikai praxist végén parodontológiából kiváló minősítéssel szakvizsgázott. 

Dr. Kis Réka a Szent Lukács SPA Dental csapatában

2019-től Réka a rendelőnk profi csapatát erősíti és ennek köszönhetően több fogágybetegséggel kapcsolatos kezelésre nyílik lehetőség.

Milyen fogbetegségek kezelésében segíthet Dr. Kis Réka?

A parodontológus is arra törekszik, hogy megelőzze a fogbetegségek kialakulását, így a kezelések mellett számtalan preventív intézkedéssel segíti a pácienseket (fogkő eltávolítás, lepedékfenntartó tényezők megszüntetése). Amikor már kialakul egy betegség, akkor a kezeléseket annak súlyossága szerint szokás csoportosítani aszerint, hogy a fogágybetegség még visszafordítható-e avagy sem. Amikor a betegség az ínyre korlátozódik, akkor az előbbi, ha a probléma kiterjedtebb és a csontra is átterjed, az utóbbi esetről beszélünk. Fogágybetegségek esetében a parodontológus a betegség további terjedésének megfékezésén és megállításán dolgozik. A kezeléseket követően pedig, a szájüreg és a fogak eredeti állapotának visszaállítását készíti elő. Egy kiterjedt fogágybetegség sokszor fogvesztéssel jár, a kezelést követően a leggyakrabban a fogak pótlásához szükséges előkészületeket kell elvégezni, amit protetikai kezelések követnek.

Fontosabb tünetek, amelyek miatt előbb-utóbb parodontológushoz érdemes fordulni:

  • ínyvérzés, gyulladt fogíny
  • erőteljes fogkőképződés,
  • kellemetlen lehelet, erős szájszag,
  • mozgó fogak,
  • fogvesztés.

Fogászatunk megoldást kínál a súlyos fogágybetegségek elkerülésére, ám ha már nagy a baj, annak kezelésében is. Minden beavatkozás prioritása, a betegségek terjedésének megállítása, lehetőség szerint a folyamat visszafordítása. Fogvesztés esetében pedig az eredeti egészséges mosoly visszaállítása.

 

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel