Harapás eltérés fogszabályozással

Páciensünk Elek, 34 évesen, harapáseltérési problémákkal keresett fel bennünket. Elek kezelőorvosa Dr. Steinhof Péter Márton mosolyszépítő beavatkozásának köszönhetően páciensünk mára már teljesen szabályos fogakkal élvezheti az életet.

Mi a harapás eltérés, hogy alakul ki?

A harapás eltérésről akkor beszélünk, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Többféle típusa is lehetséges.

  • Nyitott harapás esetéről akkor beszélünk, ha az első fogaknál az összezárt fogsornál rés van az alsó és a felső fogív között .
  • Keresztharapás esetében a felső fogív szűkebb az alsónál.  Ilyenkor fordított  harapási viszony jön létre, ami a felső állcsont növekedését is akadályozza, ami az arc deformációjához is vezethet.
  • Kiharapja a sarokból a pókot” harapás esetén a felső frontfogak előre dőlnek, melyek között esetenként rések is előfordulhatnak. Súlyosabb esetben az ajkak sem záródnak össze megfelelően, így a csukott száj egy kényszerhelyzet, nem egy nyugalmi állapot.
  • Bulldogharapás” a frontfogaknál előforduló keresztharapás. Ekkor az arcprofilon látszik az előreugró áll.

 

Szép mosolyra vágyik Ön is, csinálja azt mint Elek, keressen meg bennünket, éljen ingyenes konzultációs lehetőségével és bízza magát szakértőre!

Fogak

Arc