Foggyökér eltávolítása, a gócok megelőzése, megszüntetése

Foggyökér eltávolítása, a gócok megelőzése, megszüntetése

Foghúzások során előfordulhat, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek azonban gócforrásokként is funkcionálhatnak, gyulladás kiindulási pontjai lehetnek. 

A gócbetegség olyan jelenség, amely során egy adott szerv vagy egy szervrendszer megbetegedése a szervezet egy távolabbi pontján létrejött, fertőzéses eredetű gyulladásából származik. A betegséget kiváltó krónikus gyulladást nevezzük gócnak. A góc maga egyébként általában tünetmentes, nem fájdalmas. A gyulladás lassan fejlődik ki, ezért nem vesszük észre, hogy valamilyen kóros elváltozás van kialakulóban.

A gócban felszaporodnak a kórokozók, és ezek a vérpályába kerülve a szervezet kevésbé ellenálló területein megtelepednek, és ott betegséget hoznak létre.

Éppen ezért nagyon fontos ezeknek a gyökereknek az időben történő eltávolítása, a különböző gócforrások megszüntetése, hogy a későbbiekben a fogpótlások készítésekor azok már ne okozzanak problémát.

A betört gyökerek szájsebészeti eltávolítása minden estben a gyökér elhelyezkedésétől függ. Az eltávolítás speciális szakértelmet igényel, így azt csak gyakorlott szájsebész végezheti el.

A hatásos helyi érzéstelenítésnek köszönhetően ez a beavatkozás nem jár fájdalommal.

A gócok alattomosak, lassan és fokozatosan fejtik ki rossz hatásukat, előzze meg a bajt

A gócok láthatatlan jelenségként végzik szervezetromboló tevékenységüket, így komoly veszélyt jelentenek egészségünkre. Javasoljuk tehát, hogy kerülje el az ilyen szituációkat, és ha bármilyen jele mutatkozik annak, hogy szervezetében egy góc van jelen, akkor jöjjön el egy térítésmentes konzultációra a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe.

Két felkészült szájsebész, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert várják Önt, hogy felkutassák és megszüntessék a gócok eredeti forrását és eltávolítsák a bent maradt foggyökér darabot.

térítésmentes konzultációra a (+36) 30 78 00 454 telefonszámon tud időpontot kérni. Előzzük meg együtt a gócok és a komolyabb egészségügyi problémák kialakulását.

Dr. Ruszin Tamás szájsebész specialista beavatkozás közben a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel