Fogászati kezeléseink

Mi a dentálhigiénia és mi a célja? Miért tartjuk az egyik legfontosabb fogászati kezelésnek?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: dentálhigiénia, Szájápolás, szájhigiénia, megelőzés

A szájunkban baktériumok élnek, ezeknek a többsége hasznos, de vannak, amelyeknek a túlzott elszaporodása bizonyos betegségeket (szuvasodás, fogágy betegség) okoz. Ezeknek a baktériumoknak a szájban a fogakon lévő lepedék és fogkő a táptalaja. A dentálhigiénia feladata, hogy ezeknek a baktériumoknak az elszaporodását megakadályozza, egyrészt úgy, hogy professzionális módszerekkel eltávolítja a fogkövet, másrészt megtanítja a pácienst, hogy milyen otthoni módszerekkel tudja a fogakat lepedékmentesen tartani.

Családi öröklődésben keresi a fogproblémáinak okait? Lehet, hogy becsapja magát!

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Genetika, Fogak

Az Európai Unió országai között Magyarország azok közé tartozik, ahol a legrosszabb állapotban van az emberek fogazata, legnagyobb az átlagos foghiány. Mennyire lehet a fogászati problémákat a rossz genetikai adottságoknak tulajdonítani, mennyi az igazság abban, ha valaki azt mondja: „apáméknak is rosszak voltak a fogai, ezt örököltem tőlük”?

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne tisztán látni a fogszabályozás Önre vagy gyermekére váró lehetőségeiről?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fogászat, Fog, Fogorvos

Ha Önben megszületett az elhatározás, hogy szabálytalan fogai miatt szakorvoshoz fordul, akkor az egy nagyon kedvező jel, mert a nehezén már túl van, saját maga meggyőzésén. Ettől a perctől kezdve ez már csak egy egyszerű, lépésről lépésre végrehajtandó feladatsorozat, egy kikövezett út, amelyen Önnek csak végig kell sétálnia...

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Fogorvos

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogorvos, Fogászat, Kezelés

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

Ki végzi a fogszabályozó kezeléseket a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fogászat, Fogorvos

A Szent Lukács SPA Dental fogszabályozó szakorvos speciálistája Dr. Steinhof Péter Márton. Felkészült szakemberként nemcsak a 9 éves szakmai tapasztalataira alapozza precíz munkáját, de arra is komoly hangsúlyt fektet, hogy nemzetközi szakmai konferenciákon és kurzusokon sajátítsa el a fogszabályozás legkorszerűbb, naprakész módszereit. 2012-től pedig hazai előadóként a passzív önzáró fogszabályozó készülék rendszerről és felhasználási lehetőségeiről oktat fogszabályozó szakorvosokat.  

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Fogszabályozás, Fogorvos

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fogszabályozás, Szépség, Fog, Fogászat, Kezelés

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Fogainak megszépülése egy hét alatt porcelán héjak segítségével

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Fogkezelés, Szépség, Porcelán

Ha egyszer elhatároztuk, hogy meg szeretnénk szépíteni mosolyunkat, akkor gyors és látványos eredményre vágyunk, és ez egy természetes emberi folyamat. A jó hírünk az, hogy ez az igény a fogászati tudomány fejlődését is pozitívan befolyásolja és ma már a fogászatban is vannak egyértelműen megfigyelhető esztétikai trendek. Ezeknek köszönhetően olyan fogászati megoldások születtek, melyek nagyon rövid idő alatt, akár egyetlen hét leforgása alatt, teljes mértékben képesek megszépíteni az Ön mosolyát. 

Улучшение вида Ваших зубов за одну неделю с помощью керамических винир

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Туман, Фогаззат, Фогкезелес, Сепсег, Порчан

После того как мы наконец-то решились сделать нашу улыбку более красивой и привлекательной, тогда мы сразу же хотим получить быстрый и эффективный результат и это желание очень даже естественная человеческая реакция. Хорошая новость заключается в том, что эта естественная человеческая потребность положительно влияет на развитие эстетической стоматологии и на сегодняшний день в стоматологии наблюдаются однозначные эстетические тенденции. Благодаря этим тенденциям появились такие уникальные стоматологические решения, которые за очень короткие сроки, как например всего лишь за одну неделю, способны полностью скорректировать возможные дефекты Ваших зубов и создать Вам ослепительно красивую улыбку.

Koronák és hidak: az évtizedek óta jól bevált hagyományos és költségtakarékos módszerek

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Korona, Híd

Akkor beszélünk koronáról, ha a fogpótlás beborítja a kezelt fogat, vagy fogbeültetés esetében az implantátum fejet. Alkalmazására a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében akkor kerül sor, ha a fog károsodása már meghaladja azt a mértéket, hogy egy esztétikus töméssel vagy betéttel azt sikerrel kezelni lehessen. 

Ha már nem elég egy esztétikus tömés - esztétikus kerámia betétek

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogtömés, Fájdalommentes, Fogászat

A kerámia betét nem más, mint egy nagy méretű tömés, amelyre Önnek akkor lehet szüksége, ha a szuvasodás a foganyag nagy területét tette tönkre, melyet el kell távolítani és töméssel helyettesíteni. Az esztétikus tömések erre kiváló lehetőséget biztosítanak, de csak egy bizonyos méret alatt, mert ha túl nagy a tömés, akkor az már nem biztonságos. 

Когда эстетического пломбирования уже не достаточно, чтобы восстановить зуб — эстетические керамические вкладки

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Туман, Фогтемы, Фадждаломменты, Фогаззат

Керамическая вкладка – это способ микропротезирования, способный восстановить большую часть зубной ткани.

Metal-free prosthetics: high-tech production of crowns and bridges

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Aesthetic treatment, Dental Budapest, Dental surgery, Decayed teeth, Metal-free prosthetics

A crown consists of two parts: The frame of the crown that is either made of metal or metal-free zirconium. The body of the crown that is a porcelain specifically chosen to match the colour of your other teeth. In order to make your tooth replacement nearly true to life and suit your needs functionally and aesthetically, two things must come together: The frame of the replacement crown has to be made of an aesthetic and translucent material. Accuracy at the edges of the crown to diminish the risk of bacterial infections.

Egy dentalhigiéniai kezelés, amely sok esetben felér egy fogfehérítéssel

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Szépség, Fogfehérítés

Az Ön fogain lerakódó elmeszesedett lepedéken idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le. Így alakul ki a fogkő, ami sajnos olyan erősen tapad a foghoz, hogy annak eltávolítása egyszerű fogmosással, vagy más otthoni módszerekkel nem lehetséges. A fogkő leggyakrabban a felső őrlőfogakon és az alsó metszőfogakon rakódik le, ugyanis itt találhatók a nagy nyálmirigyek kivezető csatornái. A fogkő színét a legtöbbször az általunk fogyasztott színes élelmiszerek festik meg nem túlzottan vonzó sárgás-barnás színűre. 

Профессиональная гигиена зубов, которая которая часто равносильна отбеливанию

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Туман, Фогаззат, Сепсег, Фогфериты

Образование зубного камня начинается с отложения мягкого бактериального налета, который подвергается прогрессирующей кальцификации: минералы фосфата кальция откладываются как внутри бактериального налета, так и между ними, а затем вновь покрываются слоем зубного налета. Таким образом, на зубах возникает твердая минерализованная бляшка - зубной камень, которую невозможно удалить самостоятельно с помощью обычной зубной щетки или другими домашними методами. Он налипает, как ракушка на корабль, и для удаления требуется профессиональная помощь. Чистка зубов профессиональными методами позволяет избавиться даже от самого сложного налёта и вернуть зубам естественный блеск и привлекательность вашей улыбки.

Hogyan lehet fájdalommentes a gyökérkezelés az Ön számára?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Kezelés, Gyökérkezelés

A gyökérkezelés az a beavatkozás, amellyel sok esetben megmenthetjük saját fogait és elkerülheti a foghúzás fenyegető veszélyét. Erre a kezelésre akkor van szükség, ha a gyökércsatorna gyulladásban van. A fogak mélyen lévő szuvasodás sok esetben vezethet a fogbél elhalásához. Ebben az esetben a baktériumok mérgei elérik a fogbelet és gyulladást hoznak létre. Ennek az állapotnak a hatásos megszüntetésére alkalmazzuk a gyökérkezelést, melynek végső célja az Ön fogainak a megmentése és a funkciójának visszaállítása az eredeti állapotba.

Milyen implantátumot érdemes választani, hogy az tartós, esztétikus és komfortos legyen az Ön számára?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fog, Fogászat, Fogbeültetés, Implantáció

Ma Magyarországon több mint 30 típusú implantátum család érhető el a különböző fogászati rendelőkben. Nehéz döntést hozni arról, hogy ezen típusok közül, melyik az, amelyik a leginkább megfelelő az Ön számára és minden szempontból kielégíti az Ön igényeit. 

Последствия длительного отсутствия зубов для Вашего здоровья

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Протезирование, имплантация, стоматологический, здоровье

Отсутствие зубов, полное или частичное, серьезно сказывается на качестве жизни человека. Многими из нас данная проблема зачастую воспринимается как чисто эстетическая, но даже потеря всего одного зуба может оказать влияние не только на состояние полости рта, но и на организм в целом. К каким же последствиям приводит отсутствие зубов?

В каких случаях можно применять планирование и проведение дентальной имплантации с использованием высокоточнейщих компьютерных 3D технологий?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Имплантация зубов, Лечение

В области имплантации постоянно ведутся научно-исследовательской работы с целью разработки таких современных решений, которые делают дентальную имплантацию проще и безопаснее для пациентов. Таким образом была создана высокоточнейщая компьютерная 3D технология.

What do you have to do if you want to see the options an orthodontic treatment can offer to you and your children?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

If you have made up your mind and turn to a specialist – that’s a good sign, and the harder part is done: you have convinced yourself. From then on it’s only a series of tasks you do step by step. A paved road you only have to walk through.

What kind of dental problems can be aesthetically and permanently resolved by orthodontic treatments in childhood and adult age?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

The majority of patients considering orthodontic treatments come to Saint Lucas SPA dental clinic to solve aesthetic issues. But you need to know that orthodontic procedures have an important role in restoring masticatory functions, too. Owing to orthodontic therapies you will have harmonious and aesthetic smile as well as healthy chewing functions that will help you avoid dental problems in the future.

As an adult when should I turn to an orthodontist?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

The world has changed a lot in the last decade regarding orthodontic treatments in adult age. Firstly because of the new techniques that came into light and finally took the special anatomic attributes of the adult into consideration thus applying the appropriate technique for the treatments. Secondly the perception of our environment about adults wearing braces has also changed significantly. Their braces are no longer a sign of immaturity but more of a health-conscious person of high personal standards and demanding environment.

Who performs the orthodontic treatments at Saint Lucas SPA dental clinic?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

The orthodontist specialist at Lucas SPA Dental is Dr. Péter Márton Steinhof. As a skilled professional Dr. Péter Márton Steinhof’s precision work is not only supported by his relevant 9-year experiences but he also puts great emphasis on international conferences and courses to learn the latest methods of his expertise. Since 2012 he has been teaching orthodontists about the system of passive self-closing devices, and their potential application.

The orthodontic therapy during the exchange for permanent teeth in childhood

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

Children turn 5-6 years old when it is time for the replacement of the baby teeth. The result of this natural process is the arrival of permanent molars. The front teeth got their replacement shortly after: first come the lower incisors, then the uppers arrive, later the lateral incisors got the position.

The solution of deep overbite with orthodontic treatments

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

We are referring to deep overbite when the vertical overlap of the teeth occurs. The lower front teeth bite too far up behind the upper front teeth into palate. The distance between the upper and lower arch is more than 1-1,5 mm. This phenomenon can easily be examined by you when looking in the mirror. There are different volumes of deep bite, but the bigger the distance the more serious the problem. So we need to look for solutions and the reasons are more anatomical than aesthetic.

The successful correction of a narrow, thin smile line with braces

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Orthodontic braces, Orthodontica, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

Narrow, thin smile when the side teeth are often remain in shadow is a phenomenon that is an aesthetics as well as anatomic issue. It may emerge in childhood but often arise in adult ages. Behind this phenomenon is the bottleneck of upper jaw but its formation may be affected by the appearance of permanent teeth.

The elimination of crowded teeth with orthodontic braces

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Crowded teeth, Orthodontic braces, Comfortable Dental, Dental Budapest, Dental surgery

The unevenness of teeth is usually a result of some kind of a physical impact. While constantly growing in childhood, endless stress stimulates the body to compensate the effect of this phenomenon and functionally balance the loads on the teeth. This leads to crowding teeth and irregular growing. Properly cleaning the crowded teeth is not possible that make them prone to form cavities. Your essential interest is to have these crowding treated sooner than later by a professional with relevant experiences in the field of orthodontic problems.

Porcelain veneers to refurbish your teeth in just one week

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Aesthetic treatment, Dental Budapest, Porcelain veneers, Dental surgery, Decayed teeth

Once you have made up your mind regarding the smile makeover procedures you can expect quick and spectacular results. The good news is that the increasing demand has a positive effect on the evolution of dentistry and creates obvious aesthetic trends as well. As a result with a recently emerged technique we are able to complete your smile makeover treatment in merely a week

Как Вам поступить, если Вы хотите вернуть красоту и сияние Вашим зубам?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Туман, Фогаззат, Сепсег, Фогфериты

Требовательные к себе пациенты часто приходят в нашу клинику, не скрывая тот факт, что они хотят иметь на много красивее зубы, чем они имеют сейчас. Их естественное желание, что если уже им необходимо сходить к стоматологу лечить больные зубы, то данное лечение пусть не только восстановит жевательную функцию и здоровье зубов, но одновременно и их улыбку сделает красивее и ярче. В наше время развитие стоматологии уже предлагает множество решений и для них.

When an aesthetic filling is no longer enough for you – aesthetic ceramic inlays

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Aesthetic treatment, Dental Budapest, Dental surgery, Decayed teeth

Ceramic inlay or onlay is basically a large filling you need for the restoration of a badly decayed tooth. In such case the cavity can be cleared out only by removing a great portion of the tooth’s material. Aesthetic filling is only suitable up to a certain size. Beyond that ordinary filling is not a safe solution.

Fémmentes fogpótlások: a csúcstechnológiával előállított koronák és hidak

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fogászat, Fog, Fogpótlás, Korona, Híd

Egy korona két részből áll: 1. A korona vázából, amely készülhet fémből vagy fémmentes cirkonból. 2. A korona leplezéséből, amely minden esetben az Ön meglévő fogainak színéhez igazodó porcelánból készül. Ahhoz, hogy az Ön fogpótlása a megtévesztésig élethű legyen és tökéletesen kiszolgálja az Ön funkcionális és esztétikai igényeit, két feltételnek kell teljesülnie: 1. A fogpótlás vázának esztétikus és fényáteresztő anyagból kell készülnie. Nagyon pontos kell hogy legyen a fogpótlás széli záródása, hogy megakadályozzuk a bakteriális fertőzések veszélyét.

Безметалловые зубные протезы: коронки и мосты, изготовленные с помощью передовых технологий

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Фогасат, Туман, Фогпотлас, Корона, Хид

Коронка состоит из двух частей: 1. Из внутреннего каркаса, который может быть изготовлен из металла или он может быть без металлический - циркониевый. 2. Снаружи накладывается облицовка, которая всегда подбирается под цвет Ваших зубов и изготавливается из фарфора.

Dental hygienic treatment that worth a whitening

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Aesthetic treatment, Dental Budapest, Dental surgery, Decayed teeth

As the time passes lime crystals from your saliva will be deposited on your teeth that are covered by calcification. This forms the plaque that cannot be simply washed away by brushing your teeth or by any home-made techniques because it is so strongly sticks to the surface of the teeth. Plaque or tartar is most frequently deposited on the lower molars or front teeth because this is where the exit of the major salivary glands is found. The not very appealing brownish-yellowish colour of the tartar is determined by the colour of foods we eat.

A szuvas fogak sikeres kezelése esztétikus tömések segítségével

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Fogszuvasodás, Fogkezelés, Fog, Fogászat, Szépség

„Nem minden tömés esztétikus? Miért, van, amelyik csúnya?” - merülhet fel Önben a kérdés. Az esztétikus tömés tulajdonképpen egy olyan gyűjtőfogalom, amely azokat a kezeléseket foglalja magában melyek korszerű kompozit anyagból készülnek. Azért hívják ezeket esztétikus kezeléseknek, mert külső megjelenésükben olyan harmonikusan illeszkednek bele meglévő fogaiba, hogy az egy külső szemlélő szemeivel észre sem vehetőek.  

What do you have to do if you want an experienced endodontist to save your teeth?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Root Canal Treatment, Pain-free, Painless, Dental surgery, Dental Budapest

Root canal treatment falls into restorative dentistry and as such it gives a chance to save our teeth so they regain their original function and can serve us for a long time. Endodontic techniques on the other hand are not always successful. Thorough grounding and dedication is needed to ensure the success of such treatment, and to make it a lasting solution for you.

How can your root canal treatment be pain-free?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Dental Budapest, Dental surgery, Pain-free, Root Canal Treatment

Root canal treatment is a procedure to save your natural teeth and to prevent them from the threats of extractions. It is done when the root canal of a tooth is in acute infection. Deep caries can easily result in the death of the pulp cavity. In this case the poisonous particles of the bacteria can reach the pulp cavity causing inflammation. To stop this condition root canal treatment is performed aiming to save the tooth and restore its functions.

What long-term negative health consequences occur if you do not have missing teeth replaced for a long time?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Implantology, Dental Budapest, Dental surgery, Safety Dental, Comfortable Dental

From feedbacks of our patients we know that many people believe that replacing missing tooth is only a matter of aesthetics. From a purely professional point of view this is untrue. In fact, we consider anatomical aspects first and foremost when making suggestion for implant treatment. Aesthetics are equally important thus we put great emphasize on them, too. The difference is that while aesthetics are well-known and noticeable, anatomical concerns are hardly prominent and their consequences often remain hidden.

В каких случаях рекомендуем дентальную имплантацию?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Имплантаты, Имплантация зубов, стоматология Стоматолог

Необходимость в дентальной имплантации возникает, когда Вы потеряли один или несколько зубов. Имплантация зубов гарантирует полное восстановление зубных единиц и их функций. Наличие целостного здорового зубного ряда является показателем физического здоровья человека и обеспечивает ему уверенность в себе, а также высокую социальную активность.

Что прикрепляется на имплантат и почему это выглядит так естественно как Ваши естественные зубы?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Имплантация зубов, Лечение зубов

Имплантация настолько уникальная процедура, что после операции сам имплант (искусственный зубной корень) внедряется под поверхность десны и плюс еще наносится на нее шов, таким образом для внешнего наблюдателя становится совершенно незаметным. Тем не менее это очень стабильный искусственный зубной корень, который потом послужит надежной опорой для коронки.