Altatásos kezelés fogászati beavatkozáshoz

Altatásos kezelés fogászati beavatkozáshoz

Altatásos, vagy bódításos fogászati kezeléseket nemcsak a fájdalom miatti félelem teheti szükségessé, más okai is lehetnek. Rendelőnkben szinte valamennyi fogászati kezelést elvégezhetünk szedálással is. 

A fogászati kezelések máig sok emberben félelmet kelt. Ez nem véletlenül van így. Egyrészt evolúciós okai vannak a félelmeinknek ami elsősrban a fájdalommal szembeni félelmekre épül, másrészt tapasztalat kellemetlenségek is megalapozhatják a félelmet.

Egy korábbi nem szakszerű ellátásból adódó erős félelem és bizonyos esetekben magától a fájdalomtól való irracionális félelem is szükségessé teheti a szedálásos fogászati kezelést.

Mik az irracionális félelmek? Valóban irracionálisak?

Az irracionális félelmeink régóta kísérnek minket. Azok a félelmek, amelyek egykor még valós félelmek voltak, mára azonban okfogyottakká váltak nevezi a szakirodalom irracionális félelmnek. Az ember hosszú evolúciójának köszönhetően sok félelem belénk kódolódott, így érthető az is, hogy attól nem mindig lehet pár jó szóval, szép érvvel könnyedén megszabadulni.

Egy városban élő ember nagy valószínáséggel jobban fél egy kígyótól vagy egy póktól, mint egy autótól, mindannak ellenére, hogy reális fenyegetést az autó jelenti és szinte semmi esély sincs egy halálos pókcsípés vagy kígyómarás miatt aggódnia. A technológia egyszerűen gyorsabb annál, minthogy az ember evolúciós adaptációval reagáljon rá, így bizonyos minták máig élnek bennünk. Bizonyos esetekben a félelem olyan fóbiássá válhat, hogy nincs más mód a megfelelő kezelésre csak az altatás.

Nemcsak az ősidőkből ered ez a félelem...

A fogászati kezelések esetében különösen érthető a fájdalommal szembeni félelemérzet, hiszen szüleink, nagyszüleink idejében még nem álltak rendelkezésre azok az eljárások, amelyek a fájdalommentességet szavatolhatták, így sok történetet hallhatunk másoktól a fájdalmas pillanatokról, amit gyakran az idő is kiszínesíthet. Függetlenül attól, hogy mára teljesen más a helyzet, előfordulnak olyan esetek, amikor a bizalom, a támogatás, a kedves szavak és az érvek sem elegendők, mert a félelem olyan mértéket öltött, amin mi sem tudunk segíteni.

A jó hír, hogy erre is létezik megoldás, hiszen az altatásos (szedálásos) vagy bódításos fogászati kezelések ezt a komoly problémát is kiküszübülhetik, ráadásul a legújabb anesztiológiai eljárásokkal a bódítás mellékhatásai is minimalizálódtak.

Ismerje meg jobban altatásos kezeléseinket és keressen bátran bennünket ha kérdései lennének.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel