Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük fogainak épségét?

A fogápolás már az első fogak előbújásakor elkezdődik.

A fogak megfelelő ápolása már akkor meg kell hogy kezdődjön, amikor gyermekeink első tejfogai előbújnak. Ilyenkor az íny nagyon érzékeny és ez a hangulatukra is rányomja a bélyegét. Érdemes tehát ebben a periódusban egy csecsemők számára kifejlesztett fogpálló eszközzel enyhén masszírozni az íny felületét.

Aztán amikor az első fogak kezdenek előbújni, akkor eljött az ideje az első, szintén csecsemők számára speciálisan kifejlesztett fogkefe megvásárlásának és a rendszeres fogmosás elkezdésének. Ez a feladat egészen hat éves korig a szülök feladta, hiszen ők kell, hogy példát mutassanak a helyes fogápolásból gyermekeiknek. És persze ne essünk abba a csapdába sem, hogy az esti fogmosás után még kap egy kis elalvás előtti tejet a gyermekünk, hogy jól aludjon, mert akkor mit sem ért az esti fogmosás, hiszen a tejben lévő cukor egész éjszaka kifejti majd fogromboló hatását.

Gyermekeink fogkeféjét ne felejtsük el 3-4 havonta lecserélni. Az általunk használt fogkrém pedig legyen olyan, melyet gyermekek számára fejlesztettek ki.

A maradandó fogak helyes ápolása.

Ha jó példát mutattunk a helyes fogápolásból gyermekeinknek, akkor az felnőtt korban is egy természetes folyamat lesz a számukra. Ezeket a szájápolási folyamatokat azonban érdemes már kiskorban helyesen elsajátítani egy türelmes fogorvostól vagy dentálhigiénikustól, hogy a helyes módszerek rengeteg kellemetlenségtől óvják meg fogainkat.

Milyen legyen a fogkefénk?

A leghatékonyabb akkor lesz a fogmosás, ha kisfejű fogkefét használunk, mert így a hátsó fogakhoz is könnyedén hozzá tudunk férni. Az ideális a minden étkezést követő fogmosási gyakoriság, de ha ez nem oldható meg, akkor minimum reggel és este mossunk fogat. Az esti fogmosás után pedig már csak tiszta vizet fogyasszunk, semmi mást. A fogkefénket pedig 3-4 havonta cseréljük le újra.  

A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

Fogainak megszépülése egy hét alatt porcelán héjak segítségével

Ha egyszer elhatároztuk, hogy meg szeretnénk szépíteni mosolyunkat, akkor gyors és látványos eredményre vágyunk, és ez egy természetes emberi folyamat. A jó hírünk az, hogy ez az igény a fogászati tudomány fejlődését is pozitívan befolyásolja és ma már a fogászatban is vannak egyértelműen megfigyelhető esztétikai trendek. Ezeknek köszönhetően olyan fogászati megoldások születtek, melyek nagyon rövid idő alatt, akár egyetlen hét leforgása alatt, teljes mértékben képesek megszépíteni az Ön mosolyát. 

Mit kell tennie abban az esetben, ha szájsebészeti beavatkozásra van szüksége, vagy bizonytalan ebben a kérdésben és szeretne szakértői válaszokat kapni gyakorlott szájsebészektől?

A szájsebészeti beavatkozások nélkülözhetetlen elemei egy komplex fogorvosi kezelés sorozatnak. Ezek a beavatkozások olykor elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink épségét vagy, hogy fogászati implantátummal pótoljuk hiányzó fogainkat.  

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

Milyen fogászati problémák esztétikus és tartós megoldására alkalmas a gyermek- és felnőttkori fogszabályozás?

Fogszabályozáson gondolkodó páciensek elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel a Szent Lukács SPA Dental rendelőjét. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.   

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!