Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

A keskeny, szűk mosolyív sikeres korrekciója fogszabályozással

A keskeny, szűk mosolyív egy olyan jelenség, amely esztétikai és anatómiai fogászati probléma is egyben. A jelenség kialakulhat gyermekkorban, de felnőtt korban is gyakran előfordul. A probléma mögött a felső állcsont szűkülete áll, azonban kialakulását befolyásolhatja a fogváltás is.   

Azért javasolt ennek a jelenségnek a mihamarabbi kezelése fogszabályozó eljárásokkal, mert a keskeny vagy szűk mosolyív több egészségügyi és lelki probléma forrása is lehet:

 • Esztétikai szempontok: előnytelen és káros hatást gyakorolhat az arc harmonikus megjelenésére, ami rossz közérzetet és önértékelési zavarokat okozhat.

 • Egészségügyi szempontok: a probléma hosszú távú fennállása esetén állkapocs-ízületi problémák kialakulását idézheti elő, amelynek kezelése időigényes.

 • Megelőzési szempontok: megsérülhet a fog tartószerkezete, ami hosszú távon akár a fog elvesztését is okozhatja, melyet aztán mesterséges úton kell pótolni.

A keskeny vagy szűk mosolyív problémája összetett, éppen ezért a megoldáshoz vezető út is meglehetősen komplex megoldásért kiált, amely komoly elhatározást és áldozatot kíván meg Öntől:

 • Gyermekkorban javasolt kivehető fogszabályozó készülék viselése.

 • Felnőtt korban javasolt fix, rögzített fogszabályozó készülék viselése.

 • A beszédhibák elkerülése vagy korrigálása érdekében javasolt logopédus segítségének igénybevétele.

 • Az izmok és az ízületek diszfunkcióinak helyreállítására javasolt speciális gyógy-masszázs, azaz manuál terápiás kezelések igénybevétele.

A keskeny vagy szűk mosolyív összetett problémája csak egy alapos vizsgálat után azonosítható be nagy pontossággal.

Ha a keskeny vagy szűk mosolyív problémáját ismeri fel Önmagán, akkor mindenképpen javasolt részt vennie a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében egy térítésmentes fogszabályozó szakorvosi konzultáción, ahol a probléma pontos beazonosításán túl kezelőorvosa Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvos személyre szabott megoldási alternatívákat is kínál Önnek 9 éves szakmai tapasztalatával. 
térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282telefonszámon kérhet időpontot. A keskeny vagy szűk mosolyív sikeresen kezelhető modern fogászati eljárásokkal, így azzal Önnek sem kell együtt élnie.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

A fogak torlódásának megszüntetése fogszabályozó eljárással

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát általában valamilyen fizikai hatás eredményezi. Gyermekkorban, a növekedés során az állandó terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami a fogak torlódásához, szabálytalan növekedéséhez vezet. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.

Harapási eltérések sikeres korrekciója fogszabályozás segítségével

Akkor beszélünk harapás eltérésről, amikor harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális. Ennek a fogszabályozási problémának többféle típusa is ismert. Ön felismeri valamelyik tünetcsoportot saját magán?

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Fogváltási problémák kezelése gyermekkorban fogszabályozással

Gyermekeink 5-6 éves korban elérkeznek a fogváltás időszakába. Ez egy természetes folyamat, amelynek eredménye az első maradó rágófogak megjelenése. Ezután következik a frontfogak váltása. Először az alsó középső metszők, majd a felső középsők, azután az oldalsó metszők.

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné, hogy fogai megszépüljenek, és természetesen ragyogóvá valljanak?

Igényes pácienseink gyakran keresik fel rendelőnket azzal a nem titkolt céllal, hogy a mostaninál sokkal szebb fogakat szeretnének.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!

Legkedveltebb fogszabályozási termékeink a Szent Lukács SPA Dental
fogászati rendelőben!

240.000Ft-tól

Damon Clear készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel

150.000Ft-tól

Damon Q készülék

 • Prémium minőségű, amerikai készülék
 • Innovatív, önzáró esztétikus rendszer
 • Ragasztás magas minőségű anyagokkal
 • Sérült, leesett elemek garanciális pótlása
Érdekel