Szent Lukács SPA Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental hasznos és informatív naplója az egyes fogászati kezeléseinkről.

Mikor forduljunk fiatal felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Erre a kérdésre a válasz nagyon egyszerű. Akkor, amikor ennek szükségét érezzük. Persze van egy ennél szakmaibb meghatározás is, hiszen a cél ennél a korcsoportnál a maradandó fogak egészséges fejlődésének támogatása és épségének megőrzése.

A szabálytalan fogsor fiatal korban szintén nemcsak esztétikai problémákat, vagy beszédzavart okoz, de hosszútávon a fogak egészségét is veszélyezteti. Az egymásra torlódott fogak tisztítása szinte kivitelezhetetlen, így azok hamar szuvasodásnak indulnak, főleg ha ez még egy cukorban gazdag étkezéssel is társul.

Mivel az ilyen fogazatot nehezebb tisztán tartani, a fogkő lerakódása is gyorsabb, ami a fogágybetegség táptalajául szolgál.

Ezen kívül a fogakat rendszeresen érő rágóerő sem ideális irányból hat a fogakra, aminek következtében a fogakat tartó szövetek fokozottabb terhelésnek vannak kitéve. Ez a jelenség a fogak kopását és idő előtti elvesztését is jelentheti.

A legsúlyosabb következménye pedig az lehet, ha már fiatal korban kialakulnak az állkapocs ízületi problémák a fogak rendezetlensége miatt.

Bár a fogszabályozás célja a fogak hosszú távú megtartása, egyben a szervezet egészségének fenntartása, de azért a lelki tényezőkről sem szabad megfeledkeznünk. Ebben az érzékeny periódusban egy szabályozatlan fogsor rengeteg belső szorongásra adhat okot. Kamaszkorban pedig látványos eredményeket tudunk elérni, mivel ekkor még az állcsontok fejlődése is jól irányítható. Ezt a kihívást fel kell vállalnunk, hiszen tudjuk, hogy fiatal felnőttek esetében a fogszabályozás adja meg tartósan a rendezetlen fogakra a választ.

Mi bízunk a fiatal generációban és abban, hogy egy magasabb fokú egészségtudat kiterjed a fogak egészségére és szabályosságára is.

Egy személyes konzultáció Dr. Steinhof Péter Márton fogszabályozó szakorvossal, aki már 9 éve kezel sikerrel gyermekeket és fiatal felnőtteket, eloszlatja a kétségeket a fogszabályozás szükségességéről és hasznosságáról.

Ez a konzultáció térítésmentes, ráadásul semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, így mindéképpen érdemes bejelentkezni a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe a +36 1 790 3282 telefonszámon. Bátor fiatalok, itt a helyetek, vágjatok bele, hogy a legfontosabb pillanatokban szép és egészséges mosolyotok legyen.
A Szent Lukács SPA Dental
további ajánlatai

Ki végzi a fogszabályozó kezeléseket a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében?

A Szent Lukács SPA Dental fogszabályozó szakorvos speciálistája Dr. Steinhof Péter Márton. Felkészült szakemberként nemcsak a 9 éves szakmai tapasztalataira alapozza precíz munkáját, de arra is komoly hangsúlyt fektet, hogy nemzetközi szakmai konferenciákon és kurzusokon sajátítsa el a fogszabályozás legkorszerűbb, naprakész módszereit. 2012-től pedig hazai előadóként a passzív önzáró fogszabályozó készülék rendszerről és felhasználási lehetőségeiről oktat fogszabályozó szakorvosokat.  

Állkapocs ízületi problémák megszüntetése a fogszabályozás segítségével

Az állkapocs ízületi problémáknak olyan tipikus tünetei vannak, melyeket Ön is könnyedén felismerhet saját magán...

Mikor forduljunk érett felnőttként fogszabályozó szakorvoshoz?

Sokat változott a világ az elmúlt egy évtizedben a felnőttkori fogszabályozás kérdésében. Egyrészt olyan új fogszabályozó technológiák láttak napvilágot, melyek figyelembe veszik a páciens érett életkorát és az adott életkor anatómia sajátosságainak megfelelő módszerekkel szabályozzák a fogakat. Másrészt változott a környezetünk megítélése is azokról, akik felnőtt korban adják a fejüket fogszabályozó kezelésre.  

A mélyharapás problémájának megoldása fogszabályozással

Akkor beszélünk a mélyharapás problémájáról, ha a felső metsző fogak a normálistól eltérő állapotban több mint 1-1.5 mm-t takarnak az alsókból. Ezt a jelenséget Ön is egyszerűen megfigyelheti tükör előtt. A mélyharapásnak különböző fokozatai vannak, azonban minél nagyobb ez a távolság annál komolyabb esettel állunk szemben. Éppen ezért ez a probléma mindenképpen megoldásért kiállt és ennek elsősorban anatómia okai vannak nemcsak esztétikai.   

Milyen esetben vigyük gyermekünket fogszabályozó szakorvoshoz?

A fogszabályozás életünk minden korszakában javítani tud mosolyunk szépségén és fogaink egészségén. Létezik azonban egy ideális időszak a fogszabályozás megkezdésére.

A Szent Lukács SPA Dental
elégedett páciensei

Elégedett lehet Ön is!