Családi öröklődésben keresi a fogproblémáinak okait? Lehet, hogy becsapja magát!

Az Európai Unió országai között Magyarország azok közé tartozik, ahol a legrosszabb állapotban van az emberek fogazata, legnagyobb az átlagos foghiány - olvasható az utikalauzanatomiaba.blog.hu bejegyzésében. Mennyire lehet a fogászati problémákat a rossz genetikai adottságoknak tulajdonítani, mennyi az igazság abban, ha valaki azt mondja: „apáméknak is rosszak voltak a fogai, ezt örököltem tőlük”? 

Fogazatunk épségét, általában a szájüregünk egészségét több körülmény befolyásolhatja. Az alkati adottságok mellett legfontosabbak az életmódi tényezők, a táplálkozás és a fogápolás, a megfelelő szájhigiénia. Kizárólag a családi öröklődésben keresni a fogazati problémák és a fogvesztés okait mindenképpen téves, és nem is veszélytelen, mivel egyfajta felmentést ad azokkal a teendőkkel kapcsolatban, amit az illető maga is megtehet fogazata épségének megőrzéséért.

Az öröklődő jellegzetességekről és a genetikai eredetű fogbetegségekről részletesebben az utikalauzanatomiaba.blog.hu "Tényleg öröklődnek a fogászati problémák?" című cikkében