Altatás és bódítás fogászatunk speciális kezelési eljárása

Budapest fogászatok terén aranybánya, a kezelések palettáját tekintve azonban eltérések lehetnek.

A Szent Lukács SPA Dental egy kiváló példa lehet, amit érdemes kipróbálnia!

Altatásos vagy bódításos fogászati kezeléseket nemcsak a fájdalom miatti félelem teheti szükségessé, más okai is lehetnek. Ismerje meg szedálásos kezeléseinket!

Budapest szájsebészet

Hívjon minket bátran, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére:

(+36) 30 78 00 454

Altatásos fogászati kezelés
Budapest szívében

Fogászati garanciaA fogorvos elkerülésére számtalan kifogással élhet az ember. Gyakori önellentmondásos érvek közé tartozik, ha valaki régóta nem járt fogorvosnál, vannak akik azért nem mennek fogorvoshoz, mert "félnek a kezeléstől", ami természetesen lehet egy rossz gyermekkori trauma, illetve egy korábbi nem szakszerű ellátásból adódó félelem is, sőt speciális esetekben a fájdalomtól való irracionális félelem következményéből is fakadhat.

Az irracionális félelmeink régóta kísérnek minket. Azok a félelmek, amelyek egykor még valós félelmek voltak, mára azonban okafogyottakká váltak nevezi a szakirodalom irracionális félelmnek. A hosszú evolúciónknak köszönhetően sok félelem belénk kódolódott így érthető, hogy attól nem mindig lehet pár jó szóval megszabadulni. Egy városi ember jobban fél egy kígyótól vagy egy póktól, mint egy autótól, mindannak ellenére, hogy reális fenyegetést az autó jelenti, és szinte semmi esély sincs egy halálos pókcsípés vagy kígyómarás miatt aggódni. A technológia egyszerűen gyorsabb annál, minthogy az ember evolúciós adaptációval reagáljon rá. Ez a gyors technológia jellemzi a fogászati technikákat és beavatkozási módszereket is.

Mára gyakorlatilag a legkomolyabb fogászati beavatkozás sem a fájdalomról, hanem legrosszabb esetben is kisebb kényelmetlenségekről szól, például a hosszan nyitva tartott száj, vagy épp egy zsibbasztás következményei miatt érhetik az embert kellemetlenségek, de semmiképpen sem fájdalmas pillanatokról beszélünk.


Ha a fájdalommentes érvek nem segítenek

A fogászati kezelések esetében különösen érthető a fájdalommal szembeni félelemérzet, hiszen szüleink, nagyszüleink idejében még nem álltak rendelkezésre azok az eljárások, amelyek a fájdalommentességet szavatolhatták, így sok történetet hallhatunk másoktól a fájdalmas pillanatokról, amit gyakran az idő is kiszínesíthet. Függetlenül attól, hogy mára teljesen más a helyzet, előfordulnak olyan esetek, amikor a bizalom, a támogatás, a kedves szavak és az érvek sem elegendők, mert a félelem olyan mértéket öltött, amin mi sem tudunk segíteni. A jó hír, hogy erre is létezik megoldás: altatásos vagy bódításos (szedálásos) fogászati kezelésnek hívjuk.

Milyen esetekben válhat szükségessé az altatás vagy a szedálás alkalmazása?

Más oka is lehet, hogy egy-egy páciensünk altatásos kezelés mellett dönt, azaz nemcsak a fájdalommal szembeni félelem lehet az egyetlen ok, a félelem csupán egyetlen pont az alábbi felsorolásban:

 • fokozott garatreflex (erős hányinger érzet kezelés során)
 • nagy mértékű félelem a fogorvostól, a fogorvosi kezelésektől
 • egy időben több fogászati kezelés elvégzésekor
 • nehezen zsibbad
 • összetett fogorvosi probléma esetén
 • hiperaktivitás, pl. léteznek emberek, akik nem tudnak egyhuzamban nyugodtan végig ülni egy hosszabb ideig tartó kezelést

Milyen esetekben kerülendő az altatás vagy a szedálás alkalmazása?

Ha az alábbi tünetek közül bármelyikkel rendelkezik, kérjük, minden esetben tájékoztatnia kell a kezelőorvosát:

 • kezeletlen cukorbetegség
 • terhesség
 • asztma
 • szív- és érrendszeri problémák (nem minden esetben)
 • idegrendszert érintő betegség estén
 • bizonyos allergiák esetén
 • láz esetén
 • legyengült immunrendszer esetén

Altatásos fogászati kezelések menete

A fogászati kezelés altatásban

Az altatást minden esetben képzett aneszteziológus szakorvos végzi a rendelőnkben. Mivel ez az eljárás nem mindennapos, ezért az altatásokat egy rendelőnkkel partnerségben álló aneszteziológus szolgáltatón keresztül a Szundizz Velünk Kft. kooperációjában végezzük.
A beavatkozásokra ilyen esetben egy tapasztalt és képzett aneszteziológus szakorvos és aneszteziológus szakasszisztens nyújt számunkra segítséget, az ehhez szükséges modern eszközpark biztosítása mellett.

Az altatás menete

Az altatás pontos menetéről az alábbi oldalon tud tájékozódni: http://www.mobilaltatas.hu/pacienseinknek

Ha az altatással vagy kezeléssel kapcsolatban további kérdés merülne fel Önben, kérjük hívjon minket a (+36) 30 78 00 454 telefonszámon, írjon nekünk az info@lukacsspadental.hu e-mail címre, vagy keresse fel személyesen kezelőorvosát.


Altatásos fogászati kezelésekhez válasszon minket

 • Mert fogászati kezeléseink teljesen fájdalommentesek.
 • Mert Önnek nemcsak egy sikeres fogkezelést biztosítunk, hanem mindehhez igen kényelmes környezetet is.
 • Mert valamennyi kezelésünk biztonságos, amit a legújabb fogászati technológiák használatával szavatolunk.
 • Mert a kezeléseinket szakértő specialisták végzik, akik sok éves hazai és külföldi tapasztalattal rendelkeznek.
 • Mert minden kezelésünkre garanciát vállalunk, hiszen teljes felelősséggel végezzük a munkánkat.
 • Mert árérzékenyek vagyunk, hogy Önnek csak azt az összeget kelljen fogtömésre fordítania, amire feltétlenül szüksége van.
Altatásos fogászati kezelés Budapest szívében. Könnyen megközelíthető rendelőnk

Altatásos, bódításos fogászati kezeléseink ára

Bódításos eljárás (Tudjon meg többet erről)Ár
Altatás160 000 Ft*

forinttól


Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.