Fogbeültetés Budapest szívében

Fogbeültetés Budapest központjában, a Lukács Fürdő kellemes környezetében. Tudjon meg mindent a fogimplantációinkkal kapcsolatban.

A Szent Lukács SPA Dental fogbeültetési eljárásait érdemes kipróbálnia!

A fogászati implantáció Budapest fogászatainak alapvető kínálata, eltérések lehetnek azonban beavatkozások technológiájában és a problémák megközelítésében is. Ismerjen meg bennünket jobban, helyezze kényelembe magát, és bízunk abban, hogy hamarosan személyesen is kényelembe helyezheti magát rendelőnkben!

Gyökérkezelés Budapest centrumában, SPA környezetben

Fogainkat fogszuvasodás, különböző fogágybetegségek, vagy legrosszabb esetben egy baleset miatt veszíthetjük el. A fog vagy fogak hiánya nemcsak esztétikai és az ehhez kapcsolódó szociális, valamint pszichés kockázatokat hordoz magában, hanem további egészségügyi rizikókat is felsorakoztat. Egy hiányzó fog felbontja fogazat egyensúlyát, aminek állkapocs-ízületi és a mindezzel járó egyéb következményei (fejfájás, alvászavarok stb.) lehetnek. A fog vagy fogak pótlása tehát fontos dolog és szívből örülünk, hogy e sorok olvasásával részben ezt már Ön is elismeri.

Ha szeretne többet megtudni fogpótló kezeléseinkről, akkor élhet fogászatunk ingyenes konzultációs lehetőségével, és akár most azonnal is időpontot kérhet munkatársunktól.

(+36) 30 78 00 454

Fogbeültetés Budapest szívében, SPA környezetben

A fogak pótlására több megoldás is adott, amely az Ön egyedi eseteinek megfelelően alkalmazhatunk. A fogászati implantációk a fogpótlások komplexebb és költségesebb formái, amit éppen emiatt fontos, hogy a lehető legjobb helyen végezze el.

A sikeres fogbeültetés három fontos feltétele

Fogászati garanciaMegfelelő tapasztalattal rendelkező implantológusra van szüksége. A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező rutinos fogorvosok is az Ön rendelkezésére állnak implantációs beavatkozásainak sikeres elvégzése érdekében.

Kiválóan berendezett és felszerelt rendelőre van szüksége. Mindez annak érdekében, hogy az összes technikai feltételrendszer adott legyen az implantáció sikeres elvégzése érdekében. A Szent Lukács SPA Dental rendelője gondosan előkészített a zavartalan fogpótlások és implantációs beavatkozások precíz végrehajtására.

Biztonságos rendelőre van szüksége. A Szent Lukács SPA Dental rendelője Európa legszigorúbb közigazgatási ellenőrzésén kapott kiváló értékelést, amely garantálni képes az egészségügyi szabályok és a kapcsolódó biztonsági előírások betartását.


Hiányzó fogak pótlása implantációval

Kérdezzen bátran minket akár személyesen, ugyanakkor segítünk itt is válaszolni a kérdéseire

Sokszor nehéz jó döntést hozni abban a kérdésben, hogy hiányzó fogait milyen megoldással pótoltassa, sok kérdés kavaroghat és merülhet fel Önben:

 • Mi a jobb: az implantátum beültetés vagy a klasszikus fogászati híd is tökéletesen megfelel nekem?

 • Ki végezze a fogbeültetést? Hogyan tudjak helyes döntést hozni ebben a kérdésben? Ki érdemli meg a bizalmamat?

 • Melyik rendelőt válasszam, ahol korrekt tájékoztatást és árakat kapok?

 • Milyen implantátum családot válasszak a ma elérhető több, mint 30 típus közül?

 • Mikor végeztessem el a fogbeültetést?

 • Mennyibe fog ez az egész nekem kerülni?

 • Mi a helyzet a garanciával? Hány évre szól?

Ezekben a kérdésekben Önnek nagyon nehéz egyedül bölcs döntést hoznia, hiszen rengeteg információra van szüksége, amit különböző internetes és egyéb forrásokból kellene összeszednie. Ez azonban sokszor fárasztó és félrevezető is lehet.

Mi, a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében a közvetlen emberi kapcsolatokban hiszünk, és legjobb tudásunkkal szeretnénk Önt segíteni és információval támogatni ebben a nehéz döntésében.

Azt javasoljuk tehát, hogy szánjon erre a fontos kérdésre fél órát az életéből és jöjjön el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe, ahol két felkészült, nemzetközi gyakorlattal rendelkező rutinos szakorvos várja Önt, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert.

Ez a konzultáció nem jár költséggel az Ön számára (ez alól csak az lehet a kivétel, ha Önnek a pontos diagnózis érdekében egy röntgenfelvételre van szüksége). És persze semmilyen elkötelezettséggel sem jár.

A haszna azonban jelentős lehet, mert azon túlmenően, hogy első kézből, szakértőtől kaphat választ minden Önben felmerülő kérdésre, még abból is profitálhat, hogy személyesen megismeri szakorvosainkat, és el tudja dönteni azt, hogy szimpatikusak-e az Ön számára. Nem beszélve arról, hogy benyomásokat gyűjthet rendelőnkről és annak felszereltségéről.

Fogpótlás Budapest szívében

Fogbeültetés Budapest központjában, felkészült fogspecialistákkal, nyugodt és kényelmes környezetben


Fogbeültetésre mikor lehet szükségem?

Egy vagy több fog hiánya, baleset, vagy betegség miatt: van megoldás!

Fogászati implantátum beültetésére akkor kerül sor, ha Ön elveszítette egy vagy több fogát (azt orvosi okokból ki kellett húzni vagy fogágybetegség következményeként meglazult és kiesett).

Fogpótló implantátum Budapest szívében

Fogimplantátum modellje: a csavarral ellátott mesterséges fog a képen látható módon kerül az állkapocscsontba. Ennek módja és menete azonban eltérő lehet páciensenként.

Fogbeültetés, mert egy fogam hiányzik

A fogbeültetés leggyakoribb formája az, amikor egy hiányzó fogat kell implantátummal pótolni. Kevésbé ismert tény, hogy már egyetlen fog elvesztése is megváltoztatja a rágószerv funkcióit, így a fog hiánya megváltoztatja a megmaradt fogakra jutó terhelés mértékét, és sok esetben aránytalan terhelésnek tesz ki egy-egy fogat. Ha az elvesztett fog szomszédságában ép fogak vannak, a legjobb választás a probléma megoldására a fogbeültetés.

Fogbeültetés, mert több fogam hiányzik

Ha egy fogíven belül több fogat is el kell távolítani, és a maradandó fogakat nem lehet vagy nem javasolt felhasználni hagyományos híd készítésére (fogágybetegség miatt, vagy mert jelentős foganyag veszteséggel járna az, ha a hiányzó fogakkal szomszédos ép fogakat kellene lecsiszolni), akkor több mesterséges foggyökér behelyezésével úgynevezett „implantátumokon rögzített hídpótlás” készülhet az Ön számára. Ilyenkor nem feltétlenül szükséges minden egyes kihúzott fog helyére egy-egy implantátumot beültetni. Három vagy négy foghiány esetén is elegendő lehet két darab implantátum, melyekre végül három-, vagy négytagú híd készül a fogtechnikai laboratórium által.

Fogbeültetés, mert a sor végéről hiányzik egy fogam

Ha a sor végén lévő utolsó fog hiányzik, akkor arra a területre nagy biztonsággal nem lehet rögzített fogpótlást készíteni, mert a sor végén hiányzik a fix rögzítési pont. Ez az állapot nagy mértékben csökkentené a híd stabilitását. Fogászati implantátumok segítségével ez ma már nem okoz problémát, hiszen a fogbeültetés révén pótolható a sorvégi fog hiánya, így lehetővé válik több tagból álló híd készítése is, hiszen egy új, stabil rögzítési pont jön létre, amelyhez a hidat rögzíteni lehet.

Fogbeültetés, mert nem szereti a kivehető fogsort

A teljes vagy részleges kivehető fogsor sokszor okoz kellemetlen pillanatokat viselőjének. Ez elsősorban abból adódik, hogy a fogsor számára fix rögzítési pont nem marad a szájban, ezért beszédkor vagy étkezéskor elmozdul (persze mindig a legrosszabb pillanatban).

A fogászati implantátumok ezekre az esetekre nyújtanak megoldást, hiszen kapaszkodót biztosítanak a műfogsornak, így az stabillá válik evéskor és beszédkor is.

Fogatlanságát ép fogakra cserélné?

A fogászati implantátumok lehetőséget teremtenek Önnek arra, hogy teljes fogatlanság esetében se kelljen elviselnie a kivehető műfogsorok kényelmetlenségét.

Mesterséges foggyökerek beültetésével (természetesen ebben az esetben sem kell minden egyes hiányzó fog esetében egy-egy implantátumot beültetni, mert a felső állkapocs esetében elegendő 8 implantátum beültetése, az alsó esetében pedig szintén 8) készíthetünk Önnek egy olyan professzionális, fixen rögzített fogsort, amely nemcsak külső, esztétikus megjelenésében, de rágószervi funkcióiban is szinte teljes értékű módon pótolja hiányzó fogait.

Legyen az egy fog hiánya vagy a teljes fogatlanság állapota, az implantációs megoldások segítségével Ön is visszanyerheti fiatalkori rágóképességét, és újra esztétikus lesz a mosolya is.

Fogpótlás Budapest központjában, felkészült implantológus fogspecialistákkal, nyugodt és kényelmes környezetben. A videóban Dr. Nagy Róbert meséli el a fogpótlás komplexebb formáját, ami nem is annyira komplex, mint amennyire annak tűnhet.

Fogbeültetését szakértő kezekre bízná?

Hiányzó fogak pótlására válasszon megbízható specialistákat: az alábbi veszélyeket hárítjuk el

 • Veszély a szomszédos és a szemközti fogakra: a hiányzó fogakkal szomszédos és azzal szemben lévő, egyébként egészséges fogak veszélybe kerülnek, mivel azok az aránytalan rágás közbeni terhelés miatt elvándorolhatnak a helyükről.

 • Veszély az állkapocsízületekre: ha az(ok) állkapocs ízületeink állandó és aránytalan többletterhelésnek vannak kitéve, akkor azok elfáradhatnak és fájdalmat okozhatnak.

 • Veszély a csontokra: a fogak tartós hiánya miatt jelentős csontvesztés alakulhat ki a hiányzó fogak helyén, ami a későbbiekben megakadályozhatja azt, hogy a hiányt fogbeültetéssel lehessen pótolni vagy költséges csontpótló beavatkozás válik szükségessé.

Ezek a kockázati tényezők elkerülhetőek fogpótló beavatkozásainkkal. A titok az időben rejlik. Ön minél hamarabb gondoskodik hiányzó fogainak pótlásáról, akár implantátumok segítségével, annál nagyobb az esélye annak, hogy elkerüli a hosszú távú egészségügyi kockázatokat.

Az egészségtudatos és előrelátó gondolkodásnak itt komoly jelentősége van és nemcsak azért, mert jelentős összeget takaríthat meg a jövőbeni egészségügyi kezelések elkerülésével, hanem azért is, mert sokat tehet saját egészségének megőrzéséért.

Kik felelnek a fogbeültetésért rendelőnkben?

Szájsebészet Budapest, professzionális fogászati beavatkozások

Fogpótlás Budapest centrumában. Ha bizonytalan abban a kérdésben, hogy ezek az egészségügyi kockázatok Önre nézve is veszélyt jelentenek-e, akkor javasoljuk, hogy látogasson el egy implantációs konzultációra a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe, és beszélje meg ezt a fontos kérdést Dr. Ruszin Tamás vagy Dr. Nagy Róbert fogbeültetés specialistával, hogy megnyugtató és szakszerű választ kapjon kérdéseire.​


Fájdalommentes egy fogbeültetés?

Vége a fájdalmas kezeléseknek, mára a komplex implantációs beavatkozások is fájdalom nélkül végezhetők!

Dr. Nagy Róbert meséli el, hogy mitől lehet fájdalommentes egy-egy fogászati beavatkozás, így az Ön gyökérkezelése is.

Fogpótlás Budapest centrumában, a város egyik legszebb fürdőjének a Lukács Fürdőnek hangulatos környezetében.

3D-s fogászati technológiákat alkalmazunk a szebb fogak pótlása érdekében.

A Szent Lukács SPA Dental rendelőjében dolgozó két dentoalveoláris szájsebész szakorvos számára a fogbeültetéshez kapcsolódó beavatkozások során az Ön biztonsága az egyik legfontosabb kérdés, és mi akkor vagyunk nyugodtak, ha olyan implantációs családot tudunk az Ön figyelmébe ajánlani, amely garantálja ezt a biztonságot.

„Implantációs műtét”, „fogbeültetés”, néha már rágondolni is fájdalmas, a fájdalom azonban csak a gondolataiban maradnak!

Olyan komolyan hangzik az, hogy „implantációs műtét” meg „fogbeültetés”, és ezek valóban komoly fogászati beavatkozásoknak minősülnek, a fogászati tudomány csúcsát képviselik. Sokan gondolják úgy, hogy ez a komoly műtéti beavatkozás sok kellemetlenséggel és fájdalommal jár együtt. Ennek azonban nem törvényszerűen kell így lennie.

A Szent Lukács SPA Dental páciensei többségének elmondása alapján semmilyen fájdalmat nem éreztek a teljes műtéti beavatkozás alatt. Ritkán fordult elő egyedi érzékenység, de további érzéstelenítéssel az is kezelhető.

Fájdalommentesség oka a fogbeültetések esetében

A fájdalommentesség mögött két titok húzódik meg, amely kevésbé ismert:

 • Az implantációs beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, amely gyors és mellékhatások nélküli fájdalommentességet biztosít a teljes műtéti beavatkozás idejére.
 • A fogászati implantátum a csontba kerül beültetésre ahol kevesebb a fájdalomérzet kialakulásáért felelős ideg, így annyi érzéstelenítő szer is biztosítja a fájdalommentességet, amennyit egy hagyományos fogászati kezelés esetében alkalmazunk.

A műtétet követően duzzanat vagy enyhe fájdalomérzet kialakulhat, ami azonban egy-két fájdalomcsillapító hatására nyom nélkül elmúlik.

Ideális esetben egy–két nap leforgása alatt Önnek már el is kell felejtenie azt, hogy nemrégiben egy implantációs műtéten esett át.

Ha szeretné hiányzó fogait implantátumokkal pótoltatni, mégpedig úgy, hogy az ne okozzon Önnek sem fájdalmat, sem pedig kellemetlenséget (ez alól talán csak az lehet a kivétel, hogy a műtéti beavatkozás során Önnek viszonylag hosszabb ideig nyitva kell tartania a száját), akkor javasoljuk, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe egy térítésmentes implantációs konzultációra.

Ezen két felkészült fogbeültető specialista, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert örömmel tájékoztatja Önt a fájdalommentes implantációs fogpótlás lehetőségeiről. Az implantációs konzultációra a (+36) 30 78 00 454-es telefonszámon tud időpontot kérni.


Implantátumok gyorsan, megfizethető áron

Fogbeültetés akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel


Fogbeültetésen gondolkodik?

Profi implantológusok várják

 • A fogbeültetéseink, azok bonyolultságától függetlenül, teljesen fájdalommentesek.
 • Mert nemcsak egy sikeres fogbeültető beavatkozást biztosítunk, hanem mindehhez igen kényelmes környezetet is.
 • Mert minden fogbeültetés és kapcsolódó beavatkozásunk biztonságos, amit a legújabb fogászati technológiák használatával szavatolunk Önnek.
 • Mert a fogbeültetést szakértő fogászati specialisták végzik, akik sok éves hazai és külföldi tapasztalattal rendelkeznek.
 • Mert fogbeültetéseinkre minden esetben garanciát vállalunk, hiszen teljes felelősséggel végezzük a munkánkat.
 • Mert árérzékenyek vagyunk, hogy Önnek csak azt az összeget kelljen a fogbeültetésre fordítania, amire feltétlenül szükséges.
Fogbeültetés Budapest szívében. Könnyen megközelíthető rendelőnk mellet több jó érv is elhangzik!

Implantációs beavatkozásaik értékelése

Molnárné Csík Adrienn kedves páciensünk meséli el történetét Önnek fogbeültetéssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Csiszár László kedves páciensünk meséli el tapasztalatait implantációs beavatkozásunkról. (Angol nyelvű)

Böszörményi Tibor kedves páciensünk meséli el történetét Önnek fogbeültetéssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Csiszár László kedves páciensünk meséli el tapasztalatait implantációs beavatkozásunkról.

Nobel Biocare fogászati implantátumok ára

Nobel Biocare implantációkÁr
Nobel Biocare implantátumok élettartam garanciával195 500 Ft*
Nobel Biocare ínyformázó csavar behelyezése (implantátum felszabadítás)20 000 Ft
Nobel Biocare Titánium felépítmény élettartam garanciával85 000 Ft
Nobel Biocare On1 Xeal felépítmény élettartam garanciával98 000 Ft
Nobel Biocare Multi-Unit Xeal felépítmény élettartam garanciával98 000 Ft
Nobel Biocare Locaror felépítmény rendszer élettartam garanciával98 000 Ft
Fémkerámia korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)82 000 Ft
Cirkonium-oxid korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)99 000 Ft

* forinttól


Ankylos fogászati implantátumok ára

Ankylos implantációkÁr
Ankylos implantátum beültetése élettartam garanciával210 000 Ft
Ankylos ínyformázó csavar behelyezése (implantátum felszabadítás)20 000 Ft
Ankylos felépítmény implantátumhoz98 000 Ft
Fémkerámia korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)82 000 Ft
Cirkonium-oxid korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)99 000 Ft

AlphaBio fogászati implantátumok ára

AlphaBio implantációkÁr
AlphaBio implantátum beültetése - 10 év garanciával155 000 Ft
AlphaBio ínyformázó csavar behelyezése (implantátum felszabadítás)20 000 Ft
AlphaBio felépítmény implantátumhoz65 000 Ft
Fémkerámia korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)82 000 Ft
Cirkonium-oxid korona, implantátumra csavarozott (CAD/CAM)99 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Fogbeültetés Budapest központjában

Élvezze wellness környezetben a szépülő mosolyát!

Rendelőnk implantációs hírei, érdekességei

Fogimplantáció folyamata 8 lépésben

Fogimplantáció folyamata 8 lépésben

A fogbeültetés hosszabb folyamat más fogászati kezeléseknél. Megmutatjuk Önnek, hogy az első megbeszéléstől a széles mosolyig milyen lépésekre számíthat. Csupán 8 lépésről van szó.
Bone and soft tissue regeneration in our dental clinic

Bone and soft tissue regeneration in our dental clinic

We must thank Front Dent for their high-quality bone and soft tissue regeneration materials we use in dental implant surgery.
Bone reconstruction for dental implant placement

Bone reconstruction for dental implant placement

Today dental implant is the best available way to replace missing teeth. Under certain anatomical circumstances implant placement cannot be an option.
The top 3 benefits of dental implants

The top 3 benefits of dental implants

Dental implant is an artificial tooth root made of high purity titanium that is designed to replace your lost tooth stably and permanently.
Before and after the dental implant surgery

Before and after the dental implant surgery

One of the most common tooth replacement options for missing teeth is dental implant placement. The dental implant placement procedure is more complex than the other tooth replacement options, so it is worth to know its steps.
Dental implant procedure in 8 steps

Dental implant procedure in 8 steps

Dental implant procedure is longer and more complex than other dental treatments. We show you what steps, from the first consultation to your new wide smile, you can expect. There are only 8 steps indeed.
Csontpótlás fogbeültetéshez

Csontpótlás fogbeültetéshez

Léteznek olyan anatómiai jelenségek, melyek nem teszik lehetővé a mesterséges foggyökerek beültetését, például ha nincs elegendő csontállomány, vagy az nem elég vastag ahhoz, hogy nagy biztonsággal be lehessen ültetni az implantátumot. Erre is létezik megoldás, méghozzá a csontpótlás.
Implant therapy

Implant therapy

The second edition of the book ‘Implant Therapy: Clinical approaches and Evidence of Success’ has been published. The book was edited by Nevins Myron and Wang Hom-Lay. The first edition of the book was published 20 years ago so much have changed during that period.
Implantációs fogpótlások előnyei három pontban

Implantációs fogpótlások előnyei három pontban

Az implantátumok pozitív tulajdonságairól sokat lehetne írni, az alábbiakban röviden, három pontban összefoglaljuk Önnek az előnyeit.
Total tooth loss is no longer a problem: All-on-4 treatment concept

Total tooth loss is no longer a problem: All-on-4 treatment concept

The All-on-4 treatment concept is the life-changing solution for edentulous and soon-to-be edentulous patients who, instead of a removable denture, want a comfortable and ‘chew-safe’ full-arch rehabilitation.
Teljes foghiány sem jelent már problémát: All-on-4 eljárás

Teljes foghiány sem jelent már problémát: All-on-4 eljárás

Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.
The most reliable dental implant system

The most reliable dental implant system

After long consideration we opted for the German Ankylos system that could flawlessly meet the high expectations of Saint Lucas SPA Dental.
Implantációs műtét előtt és után

Implantációs műtét előtt és után

A fogpótlás egyik legelterjedtebb módja a fogbeültetés, amely komplexebb eljárás a többinél, éppen emiatt is érdemes megismerni, hogy milyen lépésekből áll.
Implantátum terápia

Implantátum terápia

Megjelent az Implantátum terápia: Klinikai megközelítések és a siker bizonyítéka című könyv második kiadása.
Csont és lágyrész regeneráció fogászatunkban

Csont és lágyrész regeneráció fogászatunkban

Köszönjük Front Dent, hogy a legjobb minőségű csont és lágyrész regenerációs anyagokat használhatjuk fel a műtétjeink során.
Fogpótló technológia legmegbízhatóbb családja

Fogpótló technológia legmegbízhatóbb családja

Tucatnyi fogpótló eljárás  létezik mi azonban a legmegbízhatóbb technológia mellett törtünk pálcát.