Csontpótló beavatkozások fogbeültetéshez

A hiányzó fogak pótlásának ma elérhető legjobb módszere a fogászati implantátum beültetése. Vannak azonban olyan anatómiai jelenségek, melyek nem teszik lehetővé a mesterséges foggyökerek beültetését. Tipikusan ilyen eset az, amikor nincs elegendő csontállomány, vagy az nem elég vastag ahhoz, hogy nagy biztonsággal be lehessen ültetni az implantátumot.  

A csontpótló beavatkozás komoly szájsebészeti felkészültséget igényel, de az az Ön számára nem fájdalmas vagy megterhelő. A fogászat rohamos fejlődésének köszönhetően olyan mesterséges csontpótló anyagok érhetőek ma már el, melyek ezt a beavatkozást is alacsony kockázatúvá teszik.

Mikor van szükség csontpótló beavatkozásra?

Önnek a következő esetekben lehet csontpótló beavatkozásra szüksége:

  • Amikor hosszabb ideje elvesztett fogak helyén a terhelés hiánya miatt a csont szerkezete leépül, és nem tudja megfelelően rögzíteni a beépíteni kívánt implantátumot.
  • Amikor kivehető pótlás helyett rögzített fogpótlást, koronákat szeretnénk az alsó és a felső állcsontban fogbeültetés segítségével, de nincs elegendő csontja hozzá.
  • Azokban az esetekben, amikor rendkívül közel van az arcüreg alapja a felső állcsontban lévő fogakhoz, így számukra elengedhetetlen a csontpótlás egy implantációs beavatkozás előtt.
  • Idősebb korban az arcüreg kitágul és az arcüreg csontos alsó fala elvékonyodik. Ha erről a területről ki kell húzni egy fogat, megnyílhat az arcüreg, amelyet be kell zárni és a hiányzó csontállományt pótolni kell.
Dr. Nagy Róbert a Szent Lukács SPA Dental szájsebész szakorvosa, valamint implantolus specialistája elmondja a csontptlással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

Természetesen a csontpótlás igénye kizárólag egy alapos szájsebészeti vizsgálat után derülhet csak ki.

Kik végzik a csontpótló beavatkozásokat?

Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert rutinos szájsebészként választ tud adni Önnek arra, hogy az implantációs beavatkozáshoz szükség van-e csontpótló beavatkozásra vagy sem.

Mit mondanak pácienseink szájsebész szakorvosunkról?

Dr. Ruszin Tamás kezeléséreől mesél Dr. Novák Ágnes páciens

Dr Nagy Róbert szájsebész specialistáról mesél Heves Márton páciens

Kérjen egy térítésmentes konzultációs időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon nagy gyakorlattal rendelkező szájsebészeink egyikéhez, akik egy alapos vizsgálatot követően részletes információt adnak Önnek csontállományának állapotáról és a csontpótlás szükségességéről.

Önnek is joga van a fix fogpótlásokra, ismerje meg a lehetőségeit rutinos szakemberektől.