Fogkőeltávolítás Budapest egyik legszebb fürdője társaságában

Budapest fogkőeltávolítás és a kapcsolódó dentálhigiéniai kezelések palettáját tekintve a legjobban lefedett város. A nagy választékban azonban eltérések lehetnek.

A Szent Lukács SPA Dental egészséges mosolyú példa, amit érdemes kipróbálnia! 

A fogkőeltávolítás Budapest és Pest megyében számtalan rendelőben elérhető alapvető szolgáltatás, de kevés fogászat olyan jól megközelíthető, mint mi. 

A dentálhigiénia szinte valamennyi kezeléshez szorosan kapcsolódik, ezen felül pedig megfelelő alkalmazásával, a fogászati kezelések java részt megelőzhetők.

Budapest szájsebészet

Hívjon minket bátran, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére:

(+36) 1 790 3282

 

Fogkőeltávolítás Budapest szívében

A fogfehérítő szolgáltatásunk pácienseink kérésétől függően lehet egy önálló, de akár egy komplex esztétikai kezeléssorozat fontos lépése is. Az eljárás nem feltétlenül kapcsolódik fogbetegségekhez, hiszen egészséges fogak is fehéríthetők, ugyanakkor igen összetett fogászati kezelések (fogszabályozás, implantáció, szájsebészeti beavatkozások stb.) zárásaként is szolgálhat.


Fogászati garanciaMi a dentálhigiénia és mi a célja? Miért tartjuk az egyik legfontosabb fogászati kezelésnek?

A szájunkban baktériumok élnek, ezeknek a többsége hasznos, de vannak, amelyeknek a túlzott elszaporodása bizonyos betegségeket (szuvasodás, fogágy betegség) okoz. Ezeknek a baktériumoknak a szájban a fogakon lévő lepedék és fogkő a táptalaja. A dentálhigiénia feladata, hogy ezeknek a baktériumoknak az elszaporodását megakadályozza, egyrészt úgy, hogy professzionális módszerekkel eltávolítja a fogkövet, másrészt megtanítja a pácienst, hogy milyen otthoni módszerekkel tudja a fogakat lepedékmentesen tartani.


Kinek lehet szüksége dentálhigiéniai kezelésre?

A legalaposabb szájápolás mellett is keletkeznek olyan lerakódások, fogkő és elszíneződések a fogakon, amelyeket már otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani. Ez egyéntől függően fél év, egy év, de a fogkövesedésre és íngyulladásra hajlamos pácienseknél akár három hónap is lehet. Így tulajdonképpen mindenkinek szüksége van arra, hogy felkeresse bizonyos időnként a dentálhigiénikust.


Fogkő nélküli élet előnyei (hátrányok nincsenek!)

Mi a legnagyobb előnye és milyen esztétikai előnnyel jár a dentálhigiéniai kezelés?

A kezelés célja elsősorban egészségügyi jellegű, eltávolítani a baktériumok táptalajául szolgáló fogköveket és lepedékeket, de a kezelés hatására a fogak világosabbak, elszíneződés mentesek is lesznek, így esztétikai előnyökkel is jár.

Milyen gyakran kell megismételni a dentálhigiéniai kezelést? 
 • A kezelés gyakorisága függ a páciens fogkövesedésre és ínygyulladásra való hajlamától, és az otthoni fogápolási szokásaitól. Ez teljesen egyénre szabott, de orvosi szempontból fél évet szoktunk javasolni.

Fogkőeltávolítás a komplex fogfehérítő eljárásokat is meg kell előzze

A lepedékes, fogköves fogak sokszor gátjai a fogászati beavatkozásoknak, legyen egyszerű, vagy összetett dologról szó. A dentálhigiéniai kezelés így szinte minden beavatkozás előfeltétele, még egy fogfehérítő kezelésnek is.

Ezért javasoljuk tehát Önnek, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe, iTOP minősítésű dentálhigiéniai kezeléseink valamelyikére, ahol nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek személyre szabott szájhigiénés tanácsadást is adnak, hogy az Ön egyedi igényeinek megfelelően állíthassák össze kezelőorvosával közösen mosolyszépítő kezelési tervét.​

Fogfehérítés Budapest szívében!
 

Milyen lépésekből áll a fogkőeltávolítás?

 1. A kezelés egy rövid beszélgetéssel és állapotfelméréssel indul. Megnézzük a fogakon lévő fogkő és lepedék mennyiségét és elhelyezkedését, és ezt összevetjük a páciens panaszaival, valamint ha volt, akkor az utolsó dentálhigiéniás kezelés időpontjával. Erre a személyre szabott dentálhigiéniás tanácsok miatt van szükség.
   
 2. Ezt követően egy ultrahangos szerkezettel, a depurátorral, eltávolítjuk a fogköveket a fogfelszínről, majd különböző polírozó módszerekkel a lepedéket és elszíneződéseket is. Használunk erre a célra polírozó csíkokat, pasztákat, gumiharangot és keféket, valamint egy homokfúvóhoz hasonlító szerkezetet. 

  Maga a kezelés fájdalommentes, bár ez nagyon függ a páciens fájdalomküszöbétől. Rendszerint érzéstelenítés nem szükséges hozzá és kb. 45 percig tart. A kezelés a fogakra és az ínyre teljesen veszélytelen, a kezelés után egy-két napig hideg érzékenység előfordulhat, ami magától megszűnik.
   

 3. Végül megbeszéljük a pácienssel, hogy melyek azok a területek, amelyeken több lerakódást, esetleg gyulladást láttunk, tanácsokat adunk, hogyan tudná ezeket a területeket alaposabban tisztítani és milyen eszközökkel, valamint megbeszéljük, hogy mikor kellene következő alkalommal jönnie kezelésre.

Kik felelnek a dentálhigiéniai kezelésekért?

Fogfehérítés Budapest, professzionális fogászati beavatkozásokFogfehérítés Budapest centrumában. Az Ön személyre szabott dentálhigiéniai és fogfehérítő kezelését iTop minősítésű szakértők végzik, akik a csillogó fogak mellett egyénre szabott szájápolás egy fenntartható, egészséges szájhigiéniát szavatolnak pácienseinknek!


Néhány egyszerű indok, hogy miért a mi dentálhigiéniai beavatkozásainkat válassza

 • Mert dentálhigiéniai kezeléseink teljesen fájdalommentesek.
 • Mert Önnk nemcsak egy sikeres dentálhigiéniai kezelést biztosítunk, hanem mindehhez igen kényelmes környezetet is.
 • Mert valamennyi dentálhigiéniai beavatkozásunk biztonságos, amit a legújabb fogászati technológiák használatával szavatolunk.
 • Mert a dentálhigiéniai kezeléseket szakértő specialisták végzik.
 • Mert minden dentálhigiéniai beavatkozásra garanciát vállalunk, hiszen teljes felelősséggel végezzük a munkánkat.
 • Mert árérzékenyek vagyunk, hogy Önnek csak azt az összeget kelljen dentálhigiéniai kezelésekre fordítania, amire feltétlenül szüksége van.
Fogfehérítés Budapest szívében. Könnyen megközelíthető rendelőnk mellet több jó érv is elhangzik!

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezeléseink ára

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezelésÁr
Szájhigiéniai tanácsadás5 900 Ft
Komplex, teljes szájhigiéniai kezelés tanácsadással19 700 Ft

Fogkő eltávolítás Budapest

centrumában a Lukács Fürdő társaságában
További érdekességek dentálhigiéniai kezeléseinkkel kapcsolatban:

Miért ajánlott 32-szer megrágnunk egy falat ételt mielőtt lenyeljük azt?

A rágás kritikus része az emésztési folyamatnak, ha betartjuk a 32-es szabályt, akár még a felesleges kilóinktól is megszabadulhatunk. Ilyen egyszerű!

Öregedő fog, nem vénülő fog

Öregedő fog és fogak a kor előrehaladtával sok problémát okozhatnak, de mit okoznak és hogyan előzhetjük meg őket? Minden amit az öregedő fogakról tudni kell, vagy tudni érdemes.

Fájdalommentes fogászati és szájsebészeti beavatkozások Budapest szívében

Gyermekkori rossz emlékeink még mindig a fájdalommal kötik össze a látogatást egy fogászati rendelőben. A fogászat tudománya azonban jelentős fejlődésen ment át az utóbbi évtizedben, amelynek számtalan pozitív hozadéka lett. Ismerje meg őket.