Fogkőeltávolítás Budapest szívében

Budapest fogkőeltávolítás és a kapcsolódó dentálhigiéniai kezelések palettáját tekintve a legjobban lefedett város. A nagy választékban azonban eltérések lehetnek.

A Szent Lukács SPA Dental egészséges mosolyú példa, amit érdemes kipróbálnia!

A fogkőeltávolítás Budapest és Pest megyében számtalan rendelőben elérhető alapvető szolgáltatás, de kevés fogászat olyan jól megközelíthető, és kevesebb kínál olyan színvonalú szolgáltatásokat mint mi.

A dentálhigiénia szinte valamennyi kezeléshez szorosan kapcsolódik, ezen felül pedig megfelelő alkalmazásával, többek között a fogkőeltávolítás rendszeres gyakorlatával, a fogászati kezelések java része teljesen megelőzhető.

Fogkőeltávolítás Budapest

Hívjon minket bátran, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére:

(+36) 30 78 00 454

Fogkőeltávolítás Budapest szívében SPA környezetben

A fogfehérítő szolgáltatásunk pácienseink kérésétől függően lehet egy önálló, de akár egy komplex esztétikai kezeléssorozat fontos lépése is. Az eljárás nem feltétlenül kapcsolódik fogbetegségekhez, hiszen egészséges fogak is fehéríthetők, ugyanakkor igen összetett fogászati kezelések (fogszabályozás, implantáció, szájsebészeti beavatkozások stb.) zárásaként is szolgálhat.


Fogászati garanciaMi a dentálhigiénia és mi a célja?

Miért az egyik legfontosabb beavatkozás a dentálhigiénia?

A szájunkban baktériumok élnek, ezeknek a többsége hasznos, de vannak, amelyeknek a túlzott elszaporodása bizonyos betegségeket (szuvasodás, fogágy betegség) okoz. Ezeknek a baktériumoknak a szájban a fogakon lévő lepedék és fogkő a táptalaja. A dentálhigiénia feladata, hogy ezeknek a baktériumoknak az elszaporodását megakadályozza, egyrészt úgy, hogy professzionális módszerekkel eltávolítja a fogkövet, másrészt megtanítja a pácienst, hogy milyen otthoni módszerekkel tudja a fogakat lepedékmentesen tartani.


Kinek lehet szüksége dentálhigiéniai kezelésre, fogkőeltávolításra?

A legalaposabb szájápolás mellett is keletkeznek olyan lerakódások, fogkő és elszíneződések a fogakon, amelyeket már otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani. Ez egyéntől függően fél év, egy év, de a fogkövesedésre és íngyulladásra hajlamos pácienseknél akár három hónap is lehet. Így tulajdonképpen mindenkinek szüksége van arra, hogy felkeresse bizonyos időnként a dentálhigiénikust.


Fogkő nélküli élet előnyei

Mi a legnagyobb előnye és milyen esztétikai előnnyel jár a dentálhigiéniai kezelés?

A kezelés célja elsősorban egészségügyi jellegű, eltávolítani a baktériumok táptalajául szolgáló fogköveket és lepedékeket, de a kezelés hatására a fogak világosabbak, elszíneződés mentesek is lesznek, így esztétikai előnyökkel is jár.

Milyen gyakran kell megismételni a dentálhigiéniai kezelést?

 • A kezelés gyakorisága függ a páciens fogkövesedésre és ínygyulladásra való hajlamától, és az otthoni fogápolási szokásaitól. Ez teljesen egyénre szabott, de orvosi szempontból fél évet szoktunk javasolni.

Fogkőeltávolítás a fogfehérítő eljárásokat is megelőzi

A lepedékes, fogköves fogak sokszor gátjai a fogászati beavatkozásoknak, legyen egyszerű, vagy összetett dologról szó. A dentálhigiéniai kezelés így szinte minden beavatkozás előfeltétele, még egy fogfehérítő kezelésnek is.

Ezért javasoljuk tehát Önnek, hogy látogasson el a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe, iTOP minősítésű dentálhigiéniai kezeléseink valamelyikére, ahol nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek személyre szabott szájhigiénés tanácsadást is adnak, hogy az Ön egyedi igényeinek megfelelően állíthassák össze kezelőorvosával közösen mosolyszépítő kezelési tervét.​

Fogfehérítés Budapest szívében!

Milyen lépésekből áll a fogkőeltávolítás?

 1. A kezelés egy rövid beszélgetéssel és állapotfelméréssel indul. Megnézzük a fogakon lévő fogkő és lepedék mennyiségét és elhelyezkedését, és ezt összevetjük a páciens panaszaival, valamint ha volt, akkor az utolsó dentálhigiéniás kezelés időpontjával. Erre a személyre szabott dentálhigiéniás tanácsok miatt van szükség.
 2. Ezt követően egy ultrahangos szerkezettel, a depurátorral, eltávolítjuk a fogköveket a fogfelszínről, majd különböző polírozó módszerekkel a lepedéket és elszíneződéseket is. Használunk erre a célra polírozó csíkokat, pasztákat, gumiharangot és keféket, valamint egy homokfúvóhoz hasonlító szerkezetet.

  Maga a kezelés fájdalommentes, bár ez nagyon függ a páciens fájdalomküszöbétől. Rendszerint érzéstelenítés nem szükséges hozzá és kb. 45 percig tart. A kezelés a fogakra és az ínyre teljesen veszélytelen, a kezelés után egy-két napig hideg érzékenység előfordulhat, ami magától megszűnik.

 3. Végül megbeszéljük a pácienssel, hogy melyek azok a területek, amelyeken több lerakódást, esetleg gyulladást láttunk, tanácsokat adunk, hogyan tudná ezeket a területeket alaposabban tisztítani és milyen eszközökkel, valamint megbeszéljük, hogy mikor kellene következő alkalommal jönnie kezelésre.

Kik felelnek a dentálhigiéniai kezelésekért?

Fogfehérítés Budapest, professzionális fogászati beavatkozásokFogfehérítés Budapest centrumában. Az Ön személyre szabott dentálhigiéniai és fogfehérítő kezelését iTop minősítésű szakértők végzik, akik a csillogó fogak mellett egyénre szabott szájápolás egy fenntartható, egészséges szájhigiéniát szavatolnak pácienseinknek!


Miért a mi dentálhigiéniai kezelésünket válassza?

 • Mert dentálhigiéniai kezeléseink teljesen fájdalommentesek.
 • Mert Önnk nemcsak egy sikeres dentálhigiéniai kezelést biztosítunk, hanem mindehhez igen kényelmes környezetet is.
 • Mert valamennyi dentálhigiéniai beavatkozásunk biztonságos, amit a legújabb fogászati technológiák használatával szavatolunk.
 • Mert a dentálhigiéniai kezeléseket szakértő specialisták végzik.
 • Mert minden dentálhigiéniai beavatkozásra garanciát vállalunk, hiszen teljes felelősséggel végezzük a munkánkat.
 • Mert árérzékenyek vagyunk, hogy Önnek csak azt az összeget kelljen dentálhigiéniai kezelésekre fordítania, amire feltétlenül szüksége van.
Fogfehérítés Budapest szívében. Könnyen megközelíthető rendelőnk mellet több jó érv is elhangzik!

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezeléseink ára

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezelésÁr
Szájhigiéniai tanácsadás9 000 Ft
Komplex, teljes szájhigiéniai kezelés tanácsadással25 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.