Teljes foghiány sem jelent már problémát és tudunk jobb megoldás a protézisnél - Ismerje meg az All-on-4 eljárást!

Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Fogaink elvesztése több szempontból is kellemetlen állapot. Erős és egészséges fogsor nélkül nem tudunk megfelelően rágni, ami kihat az általános egészségünkre. Hiszen bizonyos ételeket képtelenek vagyunk elfogyasztani vagy esetenként rágás nélkül nyeljük le a falatot, ami megterheli az emésztőrendszerünket. Másrészről pedig a fogatlanság társadalmi tabu. Nagy általánosságban azok, akiknek hibás a fogsoruk, vagy elvesztették a fogaikat nem tudnak társaságban önfeledten mosolyogni, ami a lelki egészségükre negatívan hat. A hagyományos fogpótlás, vagyis a kivehető protézisek nem minden esetben tudnak tökéletes eredményt produkálni. A legbiztosabb megoldás az implantátumos fogpótlás, teljes fogvesztés esetén pedig az implantátumos fogpótlás speciális All-on-4 módszerrel.

Az All-on-4 eljárás története

Az All-on-4 elnevezés arra utal, hogy az összes (all) műfog mindössze 4 implantátumra támaszkodik. Ezt a speciális eljárást Dr. Paulo Malo portugál fogorvos dolgozta ki a 90-es években és kezelte vele első betegét 1998-ban. Azóta az eljárás töretlenül sikeres, amihez a svájci Nobel Biocare fogászati technológiával foglalkozó cég szolgáltatja a kifogástalan minőségű implantátumokat.

Az All-on-4 eljárás egyedisége

A legfontosabb tulajdonsága a Dr. Malo által kidolgozott fogpótlási eljárásnak, hogy még jelentős csontszegény állkapcsok esetén sem igényel csontpótlást. Ezt úgy érhető el, hogy a műfogsor 17° és 30° fokban megdöntött csavarok segítségével a van rögzítve a csontozat legstabilabb részeibe. A csavarok pontos dőlésszöge és hossza változtatható, amivel az egyedi esetekhez tökéletesen igazodó implantátumok készíthetőek.

Teljes foghiánytól az új fogsorig, lépésekben. A fenti videó a Nobel Biocare All-on-4 eljárását mutatja be.


Az All-on-4 eljárás előnyei
 1. Az All-on-4 eljárás lényegesen költséghatékonyabb, mint a fogankénti implantátumok beültetése vagy a csontpótlással kombinált műtéti beavatkozások. Ezzel egy szélesebb társadalmi réteg élvezheti a rögzített implantátum nyújtotta előnyöket. Egy kutatás szerint az All-on-4 implantátumokat viselő páciensek 98%-a a racionális költségek miatt ajánlja a kezelést.
 2. Dr. Malo eljárása gyors, hiszen nem igényel csontpótlást. Ráadásul a kezelés utáni ideiglenes és rögzített fogsor azonnal terhelhető, amivel a kezelési idő lerövidül.
 3. Az All-on-4 eljárás olyan pácienseken is végezhető, akik nem rendelkeznek megfelelő állkapocscsontozattal, viszont a költséges és hosszadalmas csontpótlásos kezelést szeretnék elkerülni.
 4. Az All-on-4 módszernek számos előnye ismert a kivehető protézisekkel szemben.
  • Először is a műfogak rögzítettek így nem érheti a viselőit az a kellemetlen pillanat, hogy a fogaik kiesnek a szájukból.
  • Szintén fontos megjegyezni, hogy a szájpadlás fedetlen, amely lehetővé teszi a jóízű, akadálymentes étkezést.
  • Ezen kívül a harapás erősebb és stabilabb a kivehető protézisek viselőiéhez képest.
  • Értelemszerűen mivel a fogsor az állkapocsba van rögzítve, a protézist nem kell ragasztóval rögzíteni vagy éjszakára kivenni ezzel a napi szájápolási rutin lényegesen könnyedebbé válik.

Kik segíthetnek Önnek?

Ismerje meg jobban a Szent Lukács SPA Dental specialistáit Dr. Nagy Róbert és Dr. Ruszin Tamás szájsebészeket, rendelőnk dentoalveolaris sebészeti, implantológiai és protetikai kezeléseinek specialistáit.

Felkészült szakemberekként közel 10 éves szakmai tapasztalataikra alapozzák precíz munkájukat. Mivel az implantológia szakterülete folyamatosan fejlődik specialistáink komoly hangsúlyt fektetnek, arra hogy nemzetközi szakmai konferenciákon és kurzusokon sajátítsák el szakterületük legkorszerűbb módszereit.


Referenciák