3D nyomtatás a fogászatban 2019/2020

3D nyomtatás a fogászatban 2019/2020

Megjelent Ahmad Irfan és Al-Harbi Fahad, 3D Printing in Dentistry 2019/2020, magyarul 3D nyomtatás a fogászatban 2019/2020 című könyve a Quintessence kiadásában.

A 3D nyomtatási technológia és a mikroprocesszoros termékek elterjedése forradalmasította a fogászat gyakorlatát. Ugyanakkor, mint minden új technológia esetében, számos fogászati szakember bizonytalan abban, hogy kezdjen hozzá az új technológia alkalmazásához.

Ennek a könyvnek az a célja, hogy felkészítse a fogászati szakembereket arra, hogy mit kell tudniuk ahhoz, hogy a 3D nyomtatást a mindennapi gyakorlatba beépíthessék. 

A 3D nyomtatás fejlődésének, és a mögötte lévő tudományos hitelességnek a rövid ismertetése után az első rész a digitális fogászat alapvető koncepcióit és legújabb trendjeit vizsgálja, beleértve az intra-orális szkennelést, a 3D nyomtatókat, a 3D anyagokat és a CAD / CAM folyamatokat.

A könyv második része olyan klinikai esettanulmányokat mutat be, amelyek a 3D nyomtatás technikát alkalmaznak sebészeti, fogszabályzási, fogpótlási, helyreállító és esztétikai esetek kezelésére során.

A szerzők az esettanulmányok alapján vizsgálják a 3D nyomtatási technológia előnyeit és korlátait. Ezt a könyvet mindenképpen el kell olvasnia azoknak a fogorvosoknak, akik meg szeretnék ismerni a jövő fogászatát.

Mi megtettük és több új módszert is beépítettünk protokolljainkba, amivel Ön minőségibb fogászati kezelést kaphat. Látogasson meg bennünket Budapest szívében.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel