Bölcsességfog húzása - a beavatkozás okai

Bölcsességfog húzása - a beavatkozás okai

Nem minden esetben bonyolult a bölcsességfog eltávolítása. Gondos diagnosztika, tervezés, megfelelő tapasztalat mellett a legtöbb esetben maga a beavatkozás viszonylag egyszerű. Ha a fogak hozzáférhetőek, teljesen előtörtek, azokat a többi foghoz hasonlóan lehet eltávolítani. 

Felső és alsó bölcsességfogak

Különösen igaz ez a felső bölcsességfogakra, hiszen a szájüregben ott található a legpuhább csontállomány, így a felső fogakat általában könnyedén el tudjuk távolítani.

Ha a fog nem tört elő, úgy egy helyi érzéstelenítésben végzett kisebb műtéti beavatkozással fel kell tárnunk a fogat az íny alól.

Sok esetben, főleg az áttörésben visszamaradt alsó bölcsességfogak esetén, szükség lehet a fogat körülvevő csont egy részének eltávolítására is.

Ezt minden esetben sebészi fúró segítségével végezzük, ami kíméletes fájdalmatlan és ugyanakkor gyors megoldást kínál. 

A beavatkozás így tovább tart és a feltárás miatt minden esetben összevarrjuk a területet. A fog helyére gyógyulást és véralvadást segítő anyagokat helyezünk.

Indokolt esetben antibiotikum szedését javasoljuk, hogy támogassuk a sebgyógyulást és megelőzzük a szövődményeket és a fog helyének gyulladását.

Szájsebészetünk Budapest szívében várja Önt

A szájsebészeti beavatkozások részei lehetnek akár komplex fogászati kezeléseknek és kezeléssorozatoknak is. Ismerje meg közelebbről fogászati rendelőnk szájsebészeti szolgáltatását.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel