Bölcsességfog húzása - a beavatkozás okai

Bölcsességfog húzása - a beavatkozás okai

Nem minden esetben bonyolult a bölcsességfog eltávolítása. Gondos diagnosztika, tervezés, megfelelő tapasztalat mellett a legtöbb esetben maga a beavatkozás viszonylag egyszerű. Ha a fogak hozzáférhetőek, teljesen előtörtek, azokat a többi foghoz hasonlóan lehet eltávolítani. 

Felső és alsó bölcsességfogak

Különösen igaz ez a felső bölcsességfogakra, hiszen a szájüregben ott található a legpuhább csontállomány, így a felső fogakat általában könnyedén el tudjuk távolítani.

Ha a fog nem tört elő, úgy egy helyi érzéstelenítésben végzett kisebb műtéti beavatkozással fel kell tárnunk a fogat az íny alól.

Sok esetben, főleg az áttörésben visszamaradt alsó bölcsességfogak esetén, szükség lehet a fogat körülvevő csont egy részének eltávolítására is.

Ezt minden esetben sebészi fúró segítségével végezzük, ami kíméletes fájdalmatlan és ugyanakkor gyors megoldást kínál. 

A beavatkozás így tovább tart és a feltárás miatt minden esetben összevarrjuk a területet. A fog helyére gyógyulást és véralvadást segítő anyagokat helyezünk.

Indokolt esetben antibiotikum szedését javasoljuk, hogy támogassuk a sebgyógyulást és megelőzzük a szövődményeket és a fog helyének gyulladását.

Szájsebészetünk Budapest szívében várja Önt

A szájsebészeti beavatkozások részei lehetnek akár komplex fogászati kezeléseknek és kezeléssorozatoknak is. Ismerje meg közelebbről fogászati rendelőnk szájsebészeti szolgáltatását.

Fogtömés és egyéb kapcsolódó esztétikai kezelések ára

Esztétikus fogtömés és egyéb esztétikai beavatkozásÁr
Porcelán héj99 000 Ft
Direkt kompozit héj (Példa)45 000 Ft
Fémkerámia Maryland híd80 000 Ft
Kompozit Maryland híd80 000 Ft
Minimálinvazív tömés22 000 Ft
Esztétikus fogtömés (1 felszín)28 000 Ft
Esztétikus fogtömés (2 felszín)32 000 Ft
Esztétikus fogtömés (3 felszín)36 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel