Foggyökér eltávolítása az esetleges gócok megelőzése, megszüntetése érdekében

Foghúzások során előfordulhat, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek azonban gócforrásokként is funkcionálhatnak, gyulladás kiindulási pontjai lehetnek. 

A gócbetegség olyan jelenség, amely során egy adott szerv vagy egy szervrendszer megbetegedése a szervezet egy távolabbi pontján létrejött, fertőzéses eredetű gyulladásából származik. A betegséget kiváltó krónikus gyulladást nevezzük gócnak. A góc maga egyébként általában tünetmentes, nem fájdalmas. A gyulladás lassan fejlődik ki, ezért nem vesszük észre, hogy valamilyen kóros elváltozás van kialakulóban.

A gócban felszaporodnak a kórokozók, és ezek a vérpályába kerülve a szervezet kevésbé ellenálló területein megtelepednek, és ott betegséget hoznak létre.

Éppen ezért nagyon fontos ezeknek a gyökereknek az időben történő eltávolítása, a különböző gócforrások megszüntetése, hogy a későbbiekben a fogpótlások készítésekor azok már ne okozzanak problémát.

A betört gyökerek szájsebészeti eltávolítása minden estben a gyökér elhelyezkedésétől függ. Az eltávolítás speciális szakértelmet igényel, így azt csak gyakorlott szájsebész végezheti el.

A hatásos helyi érzéstelenítésnek köszönhetően ez a beavatkozás nem jár fájdalommal.

A gócok alattomosak, lassan és fokozatosan fejtik ki rossz hatásukat, előzze meg a bajt

A gócok láthatatlan jelenségként végzik szervezetromboló tevékenységüket, így komoly veszélyt jelentenek egészségünkre. Javasoljuk tehát, hogy kerülje el az ilyen szituációkat, és ha bármilyen jele mutatkozik annak, hogy szervezetében egy góc van jelen, akkor jöjjön el egy térítésmentes konzultációra a Szent Lukács SPA Dental rendelőjébe.

Két felkészült szájsebész, Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert várják Önt, hogy felkutassák és megszüntessék a gócok eredeti forrását és eltávolítsák a bent maradt foggyökér darabot.

térítésmentes konzultációra a +36 1 790 3282 telefonszámon tud időpontot kérni. Előzzük meg együtt a gócok és a komolyabb egészségügyi problémák kialakulását.

Dr. Ruszin Tamás szájsebész specialista beavatkozás közben a Szent Lukács SPA Dental rendelőjében