A hagyományos fogszabályozó is lehet szép

A hagyományos fogszabályozó is lehet szép

A fogszabályozókról alkotott általános nézetekre a szleng gúnymegnevezések remekül rávilágítanak. Atomerőmű, szájkosár, vasgofri és még ki tudja hány sértőnek, bántónak hangzó megfelelő lehet a fogak szabályozásáért felelős eszköznek a világ összes nyelvén.

A fogszabályozás komoly kihívás lehet, különösen ha felnőtt korban döntünk erről. E döntést gyakran épp a fogszabályozó okozta esztétikai megbélyegzésektől való félelem gátolja, mindannak ellenére, hogy mára lehetőség van esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülék alkalmazására, vagy lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára is.

Az új láthatatlan eljárások a hagyományos fogszabályozásnál jelenleg még drágábbak - igaz a technológia terjedésével az árak is fokozatosan csökkennek - érthető, ha a fogszabályzás melletti döntésnél még nagyobb súlyt kap a beavatkozás költsége.

A fogszabályozó lassan szépségfolt

Az elmúlt évtizedben a fogszabályozáshoz való hozzáállás sokat változott, hiszen már nem ciki annak használta, természetessé vált a szabályozó látványa.

Kitty Hayes modell egy divatmagazin címlapján
Kitty Hayes, színezett fém-fogszabályozóval a divatkönyv (CR Fashion Book) címlapján
 

Fogszabályozáson gondolkodó pácienseink elsősorban esztétikai problémák miatt keresik fel rendelőnket. Fontos azonban tudnia, hogy a fogszabályozás nemcsak egy esztétikai korrekciós beavatkozás, hanem a rágószervi funkciók helyreállításában is rendkívül fontos szerepe van. A fogszabályozásnak köszönhetően tehát nemcsak szép szabályos, esztétikus mosolya lesz, hanem egészséges rágószervei is, melyekkel elkerülheti a későbbi fogászati problémák kialakulását.

A fogszabályozás melletti döntés tehát egy nagyon okos döntés, a negatív kritikákat el kell engedni magunk mellett, ami nem lehet nehéz, különösen ha tudatában vagyunk annak, hogy a fogszabályozó egy ékszer.

Címlapkép: Charlie James instagram oldala

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel