Csontpótlással bárki új fogakhoz juthat

Csontpótlással bárki új fogakhoz juthat

Dr. Nagy Róbert implantológus specialista meséli el, hogy mikor fontos és miért szükséges néha a csontpótlás egy fogbeültetést előtt.

Az implantátumok hosszútávú stabilitásának a kulcsa, hogy azt minden irányból megfelelő minőségű és mennyiségű csont vegye körül. 

Ma már keskeny, 2,8 - 3 milliméter átmérőjű implantátumok is rendelkezésünkre állnak, azonban ha a páciensünk alapvetően

  • vékony csontozatú,
  • régen vesztette el a fogát,
  • korábbi gyulladásos folyamat miatt a csont felszívódott, vagy netán
  • a fog eltávolítása során sérült meg,

szükség lehet a csontmennyiség megnövelésére, kiegészítő csontpótló beavatkozásokra.

Ennek során a meglévő csont szélességét, vagy magasságát igyekszünk megnövelni. 

Beavatkozásainkhoz csontpótló anyagokat és esetenként saját csontot használunk fel.

A mai modern anyagok és technikák alkalmazásával azonban ezek a beavatkozások helyi érzéstelenítés mellett biztonsággal elvégezhetőek. 

Tudjon meg többet implantációs lehetőségeinkről

Rendelőnk szívből ajánlja az azonnali implantációs eljárását, emellett a felhívjuk szíves figyelmét örök-garanciás Nobel implantátumainkra. Amennyiben teljes foghiány esetében keres implantációs megoldást a kivehető protézisek helyett, akkor is tudunk segíteni, a legújbb All-on-4 eljárásunk Önnek szól.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel