A filmtörténet felejthetetlen mosolyai

A filmtörténet felejthetetlen mosolyai

A filmtörténet tele van izgalmakkal, ám ezúttal csak 5 mosolyra fókuszáltunk. Összeválogattunk 5 meghatározó férfi mosolyt, a karakter, a stílus, a fogak összhangjának meglehetősen szubjektív értékelésében. A lista nyilván bővíthető, várjuk a javaslatokat! :)

1. A szerethető gonosz mosolyai

A Dallas c. sorozat egyik legmeghatározóbb mosolya, ami az egész 90 évek legkarakteresebb mosolynak is tekinthető, ez a mosoly Jockey Ewing szerepéhez kapcsolódik. A kicsit gonosz, sok mindenben sáros bajkeverőt zseniálisan alakította Larry Hagman.

A Dallas c. sorozat egyik legmeghatározóbb mosolya, Jockey Ewing szerepében Larry Hagman

Alighanem a mozik történetének legmeghatározóbb gonosza Dr. Hannibal Lecter karakteréhez köthető, akit Anthony Hopkins alakított (Mads Mikkelsen a sorozatban is jól visszahozza a fiatalabb Lecter arcvonásait). Thomas Harris amerikai író kitalált alakjának ijesztő ridegségű, mégis sok érzelemmel átitatott mosolyát a Anthony Hopkins úgy tudta eljátszani, hogy máig kiverhetetlen az emberek fejéből.

Hannibal Lecter mosolya

2. A szivtelen, de mégis jó karakter mosolya

A kaland és science-fiction kedvelőinek egyik legismertebb mosolya a Terminátor kiborgához kapcsolódik. Amikor John Connor ráveszi a tetőrét, hogy mosolyogjon, akkor a robotot játszó Arnold Swarzenegger zseniálisan alakítja a mosolyra képtelen szereplőt, akinek erőltetett mosolya teszi a jelenetet mosolygóssá.

A Terminátor 2 kiborgát ráveszik, hogy mosolyogjon.
 

3. Őrült mosolyok

A Batman történetek leghíresebb karakterét Jokert több hiresség is eljátszotta. A mosoly minden esetben fontos szempont volt. Alighanem a legőrültebb mosoly Heath Ledger nevéhez fűződik (2. kép), ám a maga idejében hátborzongató volt Jack Nicholson mosolya is (1. kép). Jared Leto Joker alakítása kapcsán (3. kép) megoszlanak a vélemények, de kétségtelen, hogy őrült mosolyban jól teljesített.

3 klasszikus Joker, három meghatározó mosoly
 

4. A flúgosság mosolya

Egy újabb mosoly, ami beleégett a retinánkba, Johnny Depp alighanem a flúgos mosoly leghíresebb alakítója. A Félelem és reszketés Las Vegasban c. film egyik meghatározó pillanata is egy mosolyhoz kapcsolódik, ami mára ikonikussá vált.

Johnny Depp a flúgos mosollyal
 

5. Mosoly amire nincsenek szavak

Emir Kusturica Macska-jaj c. romantikus filmszatírája nehezen felejthető alkotás, a hangulat önmagában is 10 pontos. A balkáni hangulat balkáni arcai között pedig ott van Sabri Sulejmani alakításában Grga Pitic karaktere, aki a gondolatai mellett a mosolyával is örökre a szívünkbe lopta magát. 

Emir Kusturica - Macskaj

Hamarosan 5 különleges női filmkarakter mosolyát mutatjuk be.

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel