A borsznob is mosolyoghat: viszlát, lila fogak

A borsznob is mosolyoghat: viszlát, lila fogak

Az elszíneződött fog egyáltalán nem szép látvány. Ennek legfőbb okai a kávé, tea vagy vörösbor rendszeres fogyasztása, de akár a bogyós gyümölcsök, sőt curry-s ételek is okozhatnak kellemetlenségeket a mosolyunkban. Hogy ne kelljen lemondani a kedvenc élvezeti cikkekről, érdemes megfogadni néhány tanácsot. A Winelovers bloggere segít nekünk!

A fog külső része, egyben a "páncélzata" a fogzománc, amit a savak kikezdhetnek, ezáltal pedig sebezhetővé válik a fog belsőbb része. A savasság mellett problémát okozhatnak az élelmiszerek, többek között a borok színképző összetevői is. A fogaink belsőbb részeibe jutva ugyanis jelentősen átszínezhetik azokat, ami talán a vörösborok fogyasztása esetén a legszembetűnőbb.

A problémán sajnálatos módon nem segít, ha vörösbor elfogyasztása után rögtön fogat mosunk, mi több, csak ronthatunk vele a helyzeten! A fellazult zománcréteget megsérthetjük, ami az elszíneződésért felelős molekulák könnyebb bejutását teszi lehetővé a fogainkba. Ugyanez fordítva is igaz: rögtön fogmosás után legalább fél óráig nem érdemes bort fogyasztani és kerülni kell más savas ételeket és italokat is, mert a fog ilyenkor sebezhetőbb. Ha mégis megkerülhetetlen helyzetbe sodródunk és kivételt kell tennünk, akkor érdemes természetes anyagú fogkrémet használnunk.

A Winelovers szerzője összeszedte a legendákat is, amelyek állítólag segíthetnek, de ez nem igaz.

  1. Használj szívószálat! Sajnos nem segít, mert ugyanúgy hozzáér fogaidhoz a bor, ráadásul szívószállal kortyolva nem is lehet olyan jól élvezni a bor ízvilágának minden komponensét.
  2. Harapj citromba! Sajnos ez sem segít, sőt még több savat eredményez. A citrom ráadásul nem fogja eltávolítani a borfoltokat a fogról.
  3. A fehérbor nem káros! Sajnos ez sem igaz. A legtöbb fehérbor savasabb is, mint vörös társai. Ha például vörösbor előtt iszunk fehérbort, akkor egy jobban megterhelt fogfelszínt teszünk ki a vörösbor tapadó tanninjainak és pigmentjeinek.

Léteznek hasznos tanácsok is a vörösbor fogainkat elszínező hatásai ellen

  1. Borozás közben érdemes szódát, vagy buborékos ásványvizet fogyasztani! A buborékok segítenek a nemkívánatos foltokkal szemben.
  2. Használjunk bor-kendőt! Ez a módszer még a szakavatott szerzőt is meglepte. A bor-kendő egy kifejezetten a borfoltok ellen kifejlesztett törlőkendő.
  3. Falatozzunk a bor után! Ez talán a legkellemesebb megoldás. A sajtokról és a rostokban gazdag élelmiszerekről már korábban szót ejtettünk.

Lukács SPA Dental fogorvos csapata készséggel áll rendelkezésére fogászati problémái, vagy más esztétikai jellegű fogproblémáinak kezelésében. Szeretettel várjuk Önt Budapest szívében a Lukács Fürdőben található rendelőnkben! Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra.

Fogtömés és egyéb kapcsolódó esztétikai kezelések ára

Esztétikus fogtömés és egyéb esztétikai beavatkozásÁr
Porcelán héj99 000 Ft
Direkt kompozit héj (Példa)45 000 Ft
Fémkerámia Maryland híd80 000 Ft
Kompozit Maryland híd80 000 Ft
Minimálinvazív tömés22 000 Ft
Esztétikus fogtömés (1 felszín)28 000 Ft
Esztétikus fogtömés (2 felszín)32 000 Ft
Esztétikus fogtömés (3 felszín)36 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel