Zéró-fogvesztés terve

Zéró-fogvesztés terve

2019. júniusában megjelenik Linkevičius Tomas: Zero Bone Loss Concepts, magyarul a Zéró-fogvesztés terve című könyve, a Quintessence kiadásában, ami a fogvesztés elkerülésére kíván útmutatóul szolgálni.

A fogvesztés a legkomolyabb fogászati probléma, amely megfelelő prevencióval megakadályozható, mégis még mindig egy fontos kérdés, amivel a fogorvosok gyakran szembetalálják magukat.

A könyv szerzője implantológus szakértő, aki a klinikai tapasztalatokat és a szakmai elismerésnek örvendő tudományos bizonyítékokat kombinálva egy olyan útmutatót állított össze, amely minden implantátummal foglakozó szakember számára hasznos lehet a páciensek fogvesztésének megelőzése érdekében. Különböző stratégiákat ismertet, amelyek a kezelés utáni években a zéró-fogveszteség elérésére szolgálnak.

Mivel a sikeres kezelés mind a műtéttől, mind pedig a protézistől is függ, a könyv két részből áll, amelyek mindegyike mélyrehatóan arra fókuszál, hogy a kezelés egyes fázisaiban hogyan kell a fog stabilitását elősegíteni. Az esettanulmányok részletesen illusztrálják a különböző klinikai helyzeteket, az implantátum variációkat és a protézis megoldásokat, amelyek mindegyike bizonyítékokon alapuló klinikai vizsgálatokkal bizonyította sikerességét.

A könyv felkerül a szakmai könyvespolcunkra, a fogbeültetés, fogpótlás és kapcsolódó fogászati kezelések területén mindig a legújabb ismereteket adaptáljuk.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel