A legfurcsább szájápolási tipp a viktoriánus korból

A legfurcsább szájápolási tipp a viktoriánus korból

A történelemben számtalan kísérlet volt a helyes fog- és szájápolás gyakorlására, sok dologról kiderült, hogy butaság, sok dologról pedig, hogy őrültség és vannak a mai szemmel egyszerűen furcsának tűnő megoldások is.

A viktoriánus kor is tartogat érdekességeket, nem kell a középkor, vagy az ókori praktikákig visszalapoznunk a történelem könyvben.

Ammónia és pirítós, fogkrém helyett

Egy korabeli nézet szerint, ahhoz hogy megelőzzük a fogak romlását, illetve leheletünk friss és üde legyen, S.D Powers tanácsára fogyasszunk egy teáskanálnyi ammóniát vízben elkeverve. Állítása szerint az égett pirítós, illetve egy széndarab napi kétszeri használata tökéletes megoldást jelent a fogkrém helyettesítésére.

Kokain fájdalomcsillapításra

Ugyancsak a viktoriánus korban volt elterjedt fájdalomcsillapító a kokain. Fogfájdalom esetén a kokain cukorka volt az elterjedt gyógyír, melyet bárki könnyen beszerezhetett a helyi gyógyszertárban. Ugyanezt ajánlották megfázásra és köhögésre is. Additív hatása miatt rengetegen váltak akaratukon kívül kokainfüggővé. Sok károk következmény miatt, nem véletlenül lett mára tiltott narkotikum.

Az alábbi linken még több érdekességről olvashat, ami ebből a különös időszakból maradt fenn:http://kiszurtam.blog.hu/2018/06/06/10_remiszto_szepsegtrend_a_viktorinanus_korbol

A Szent Lukács SPA Dental a XXI. század megoldásaival várja Önt Budapesten a Lukács Fürdőben. Ismerjen meg minket és foglaljon helyet nálunk!

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel