A maszkhasználat miatt sokan szembesültek egy kellemetlen dologgal

A maszkhasználat miatt sokan szembesültek egy kellemetlen dologgal

A maszktagadók, a tokára tolók, a fülön lifegtetők igazából nem valami polgári engedetlenség miatt választják a maszkhordás nem annyira hatékony módját, hanem egyszerűen rájöttek, hogy a saját szájukat szagolni perceken, órákon keresztül tényleg elég ahhoz, hogy az ember elbizonytalanodjon saját magában - vezeti fel a Telex újságírója ezt a különös témát!

A szánk ugyanis tele van baktériumokkal, olyanokkal, amik természetesen ott vannak, mert hogy ott kell lenniük, és olyanokkal is, amiket mi viszünk be oda az ételekkel. Ott lapítanak a fogaink között, az ínyünkön, a nyelvünkön, az arcunk belsejében, mindenhol. Mivel a maszk miatt gyakrabban lélegzünk a szánkon keresztül, a szánk ürege kiszáradhat, kevesebb lesz a nyáltermelés, és így kevesebb lesz az a nyál, ami a szánkat öblíti. Értelemszerűen a nyál a köpködés, emésztés és egyéb dolgok mellett arra is kell, hogy a szájüreget nedvesen tartsa, illetve kipucolja az idegen és kevésbé idegen baktériumokat. A nyál híján fennmaradó baktériumok aztán elkezdenek minden cukortartalmú dolgot felzabálni a szánkban, ami fogszuvasodást is okozhat.

Na de ami még rosszabb, hogy a szájon át légzés legnagyobb hátulütője, hogy a maszkba fújjuk ki ezeket a baktériumokat, aztán egy nagy belégzéssel vissza is szívjuk őket ugyanonnan. A maszk is dzsuvás lesz, a szájüregünk pedig akkor is stabilan kaphatja ezeket a bajkeverőket, ha nem nyalogatunk néha két lélegzetvétel között egy használt Petri-csészét.

Tovább a tanulságos cikkre!

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezeléseink ára

Fogkőeltávolítás és szájhigiéniai kezelésÁr
Szájhigiéniai tanácsadás9 000 Ft
Komplex, teljes szájhigiéniai kezelés tanácsadással25 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel