Digitális fotózás szerepe a modern fogászati gyakorlatban

Digitális fotózás szerepe a modern fogászati gyakorlatban

A képalkotás, a képek általi dokumentálás a fogászati praxisokban rendkívül fontos szerepet tölt be. Ugyan a fogorvosok már évtizedek óta használják a fotográfiát, mint kiegészítő dokumentációs módot, az egyszerű, gyors és maximálisan felhasználóbarát digitális technika új korszakot teremtett. A digitális fotográfia professzionális szintű használata ma már nem csak a fotósok kiváltsága, pár beállítás és trükk elsajátításával szinte bári készíthet jó minőségű, informatív fényképeket. Így a digitális fotózás megkönnyítheti bármelyik fogászati praxis mindennapjait.

Digitális fotózás  segíti a páciensekkel való kommunikációt

Fényképeken keresztül sokkal könnyebb elmagyarázni a pácienseknek a fennálló problémát, a kezelés pontos helyét és menetét, mint a hétköznapi szemnek kevésbé látványos röntgenképeken. Így maguk a betegek is konkrét módon szembesülnek a problémával, amit esetleg addig csak éreztek, de nem láthattak. Ha pedig egy több fázisból álló beavatkozásról van szó, akkor a kezelés egyes lépcsőfokait a páciensek is nyomon tudják követni fényképeken keresztül. A páciens és az orvos sok esetben hierarchikus kapcsolatán is javíthat, ha az orvos a lehető legérthetőbb módon kommunikálja a kezelés menetét, aminek egyik eszköze lehet a fotográfia. Ezen kívül, ha a fotóra, mint információ átadására szolgáló médiára gondolunk, nevelő és pozitív ösztönző erőként is szolgálhat egy-egy elrettentő példa nem megfelelően karbantartott fogakról. Nem csak elhanyagolt fogakról készült képek hathatnak, hanem épp az ellenkezője, egy sikeres fogászati kezelés utáni egészséges fogsor bizalmat kelthet a páciensben a szükséges beavatkozással kapcsolatban. Vagyis a fotográfia segíthet, hogy az elengedhetetlen egészséges bizalom kialakulhasson az orvos és páciense között.

Digitális fotózás megkönnyíti a fogorvosok munkáját

Egy-egy nagy felbontású dentális fotó a fogorvosok egyik legfontosabb segédeszköze lehet. A fénykép egy kimerevített pillanat, tehát mindet a valóságos állapotában rögzít. A másodpercek alatt különböző szögből elkészíthető sorozatfotók segítségével hosszabb ideig lehet tanulmányozni a páciens fogsorát, anélkül, hogy neki mozdulatlanul kéne ülnie hosszú percekig vagy órákig. Ez mind az orvosnak mind pedig a páciensnek könnyebbség. Ezen kívül akár az is lehetséges, hogy az orvos olyan apró részletet vesz észre a fotón, ami a valóságban elkerülte a figyelmét. Hosszabb távon pedig a dokumentált esetek a fogorvosnak referenciapontot és összehasonlítási alapot nyújthat, ezzel gyorsítva és megkönnyítve a kevésbé egyértelmű fogászati problémák diagnosztizálását. 

Digitális fotózás kiváló marketingeszköz

Nem utolsó sorban pedig egy-egy látványos előtte-utána fotó marketingcélokra is felhasználható. A fogászati praxis weboldala, social média felületei és marketing célú kiadványai a hitelesség tökéletes példái lehetnek, ha saját korábbi pácienseinek eseteit mutatja be akár a fogorvos saját készítésű, de természetesen professzionális minőségű fogászati fotóival. Erről külön is ír Ortiz és Miguel A. The Simple Protocol for Dental Photography in the Age of Social Media című könyvükben, amiről itt írtunk részletesebben.


Referenciák
  • The Daws on Academy
  • Ivoclarvivadent 
  • Dentaleconomics

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel