Bajor Imre és Mikó István a fogászati rendelőben

Bajor Imre és Mikó István a fogászati rendelőben

A fogászati kezelések, a fogorvos beavatkozása sokszor a komikusok és a humorisiták témájává válik. Bizonyára sokan emlékeznek Mr. Bean esetére a fogorvosánál. A fogorvos-pácines viszony helyzetkomikumát azonban a magyarok is feldolgozták. 

Az előadás Bajor Imre, mint fogorvos és Mikó István, mint páciens esetét dolgozza fel.

Ne feledjük, hogy egy 1991-es előadásról van szó, így már-már kultúrtörténeti jelentőségű felvételről is beszélhetünk!

A komikus helyzetfeldolgozások - bár országonként eltérő és sajátos jellegűek - egy fontos dologban mégis átfedést mutatnak egymással, mégpedig a fogászati kezeléssel szembeni félelemben, ami a komikus helyzeteket megalapozó esszenciális alaproblémának tekinthető.

Mára már tudományos magyarázatok állnak rendelkezésre e félelem okainak magyarázatára, amit a szaknyelvben dentális fóbiaként ismerünk. Annak ellenére, hogy mára a fogászati beavatkozások fájdalommentesek, a félelem alig tompul. Úgy tűnik a sok évezred alatt a "kollektív tudatunkban" felgyülemlett fájdalmas tapasztalatok felülírására hosszabb időre van szükség. Rendelőnkben részben e fóbiás félelmek miatt is biztosítjuk kezeléseinkhez az altatásos, vagy bódításos eljárást. 

Bízunk abban, hogy e félelmek hamarosan a közgondolkodásból is kikopnak, és várjuk azokat a humoros reflexiókat, amelyek alapja már más motivációkra épülnek. Ha Önnek is félelemi vanna, látogasson el hozzánk és tapasztalja meg a fájdalommentes fogászato kezeléseink előnyeit.

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel