Foghullást okozhat a koronavírus?

Foghullást okozhat a koronavírus?

Egyre több beszámoló születik arról, hogy a COVID-19 esetenként fogvesztéshez is vezethet – a jelenségről többek közt a The New York Times is írt – olvasható a 24.hu beszámolójában.

Foghullás járvány idején? Pánikra semmi ok!

A cikkben is kitérnek rá az IFLScience írására is hivatkozva, hogy bár a betegség súlyosbíthatja a korábbi fogászati problémákat, egyelőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a fertőzés tényleg károsíthatja az ínyt.

Valószínűbb, hogy a gyakoribb foghullások hátterében a járvány miatt világszerte több helyen akadozó fogászati ellátás okolható.

Az IFLScience Ollie Jupes fogorvost is megszólaltatta a témában, aki szerint a COVID-19 okozta gyulladás valóban ronthat az íny korábbi rendellenességein, de kicsi az esély arra, hogy a betegség önmagában veszélyezteti a fogakat.

Elképzelhető, hogy a fertőzöttek egyszerűen nem tudnak kellő figyelmet fordítani szájuk higiéniájára, ez pedig tovább növeli a fogkárosodás kockázatát.


Nálunk a járvány idején, természetesen a megfelelő előkészületek mellett lehetősége van teljeskörű dentálhigiéniai szolgáltatásainkat igénybe vennie, hogy megelőzze a bajt.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel