Izgalmas röntgenfelvételt készítettünk a rendelőnkben

Izgalmas röntgenfelvételt készítettünk a rendelőnkben

Számunkra minden fogászati röntgenkép izgalmas, ugyanakkor vannak olyan felvételek, amelyek  nemcsak a szakmabeliek számára lehet izgalmas. Most egy ilyen képet mutatunk.

Panoráma röntgen része a professzionális fogászati kezeléseknek

A panoráma röntgen során a teljes fogsor állapotáról kaphatunk mélyebb betekintést. Ez a képalkotó eljárás mára nélkülözhetetlen, mind a szájsebészeti beavatkozások (gócok, rejtett szuvasodás felkutatása), mind a fogszabályozást, mind pedig a fogászati implantációt megelőző elemzésekhez. A röntgenfelvételeknek köszönhetően a fogorvosok sokkal könnyebben feltárhatják sok fogászati betegség forrását, emellett általuk gyorsabb és könnyebb diagnózist is felállíthatnak.

Fogváltás szépsége egyetlen képen

Nézzünk egy szép példát a rendelőnkből

Egy kedves fiatal páciensünk panoráma-felvételén egy csodálatos átmenetet örökíthettünk meg: a fogváltás pillanatképét.

A felvételen jól láthatóak, hogyan bújnak elő a maradandó fogak a tejfogak alatt. A tejfogak kihullásával a maradandó fogak fokozatosan foglalják el végleges helyüket, ahol jó esetben életünk végéig szolgálnak bennünket.

Fogváltás? Az meg mi?

A fogváltás évekig tartó folyamat, amely a gyermekek nagyjából 6. életévétől 13 éves koráig tart. Ez időszak az alsó metszőfogak váltásával veszi kezdetét és az örlőfogak áttörésével fejeződik be. A fogváltás kezdetekor a gyermekek 20 tejfoggal rendelkeznek, ám felnőtt korukra, bölcsességfog meglététől függően, 32 maradandó foggal rendelkeznek. 

Érdemes a fogváltás időszakában is fogorvoshoz fordulni, aki a folyamatot szakmai szemmel is nyomon követi.

Még nem volt gyermeke fogorvosnál? Akkor érdemes elolvasnia alábbi írásunkat! Hogyan tegyük könnyebbé gyerekünk első fogászati kezelését?

 

 

Panorámaröntgen a rendelőnkben is

Fogászatunk a Vatech PaX-i3D Smart Computer Tomográf (CT) eszközét hazsnálja a panoráma-röntgenfelvételek elkészítéséhez, ami leegyszerűsíti és egyben pontosabbá teszi a fogászati diagnosztikát és a kezelések elvégzését.

  • CBCT technológia. A PaX 3 dimenziós, csúcsminőségű fogászati CT felvételeket készít automatikus panoráma rekonstrukcióval, így a páciensről egy eljárással két teljes értékű felvétel készül, felesleges sugárterhelés nélkül.
  • Hagyományos panoráma röntgen felvételeket Full HD minőségben készít, az egyedülálló magic pan funkciónak köszönhetően.
  • Egyedülálló minőségű és részletgazdagságú felvétel a fogszabályozás és állcsontműtétek tervezéséhez akár a teljes fej-nyak régióról (Cephalometric).

 

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel