Szájsebészet összetett fogászati problémák kezelésére

Szájsebészet összetett fogászati problémák kezelésére

Abban az esetben, ha a gyulladt fog gyökerei körül jelentős csontpusztulás tapasztalható és már a gyökérkezelés sem jelent tartós megoldást a problémára, akkor elkerülhetetlen az adott fog sebészeti úton történő eltávolítása. A fogak és gyökerek eltávolítása rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti beavatkozás, így az az eset bonyolultságának ellenére alacsony kockázatú beavatkozásnak minősül.

Abban az esetben, ha nincs lehetőség egyszerű foghúzás elvégzésére, mert a fog gyökere eltört és ezáltal nem érhető el vagy a fog még elő sem tört az íny felszíne alól, a fogak eltávolítása kizárólag sebészi feltárásban lehetséges.

Meglévő fogak megőrzése a cél

Szent Lukács SPA Dental rendelő filozófiája mindenképpen a meglévő fogak megőrzése, de vannak olyan összetett esetek, amikor egy fog már nem tartható meg, mert az komoly egészségügyi kockázatot jelentene Önre nézve.

Milyen esetben menthetetlen már egy fog?

  • Akkor, ha fogainak nagymértékű roncsoló szuvasodása következtében a fogó a fog koronáját összeroppantaná húzás közben.

  • Abban az esetben, ha fogainak gyökerei szétállóak vagy elgörbültek.

  • Akkor, ha a fog gyökere középen vagy a csúcsi résznél eltörött.

  • Abban az esetben, ha a fog az állcsontban reked, és nem mutatja jelét annak, hogy át akarna törni.

Ezekben az esetekben biztonsága érdekében mindenképpen sebészeti foghúzásban jártas szájsebész specialistára van szüksége, aki nagy biztonsággal tudja eltávolítani az adott fogat a kockázatok minimalizálásával.

Szájsebészeti beavatkozás fogászati rendelőnkben Budapest szívében.

 

Rendelőnkben két felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező dentoalveoláris sebész is rendelkezésére áll az összetett esetek gyors és hatásos kezelésére.

Dr. Ruszin Tamás és Dr. Nagy Róbert várják Önt szeretettel. Időpontot a +36 1 790 3282 telefonszámon tud kérni egy térítésmentes szájsebészeti konzultációra.  

További hasznos szájsebészeti információkkal látogassa meg  rendelőnk minden részletre kiterjedő szájszebészeti oldalát.

 

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel