Fogbeültetés folyamatáról mesél Dr. Nagy Róbert

Fogbeültetés folyamatáról mesél Dr. Nagy Róbert

Hogyan történik a fogbeültetés? Milyen az implantáció folyamata? Ezek gyakori kérdések pácienseinktől. Ezekre a kérdésere válaszol implantológus specialistánk Dr. Nagy Róbert szájsebész.

Fogászati implantátum beültetésének legfontosabb és egyben első lépése a megfelelő tervezés. Itt választjuk ki a páciens csontkínálatának és a tervezett fogpótlás típusának megfelelő implantátumokat, azok számát és helyzetét.

Ezt követően történik meg maga az implantátum behelyezése, amelyet ambuláns beavatkozás alkalmával, helyi érzéstelenítéssel végzünk el.

Az implantátumokat az elvesztett fogak helyére ültetjük be a páciens állcsontjába. Ahhoz hogy ezt meg tudjuk tenni, a csontot ezen a területen egy speciális, kizárólag az adott implantátumhoz méretezett fúrók számára, hozzáférhetővé kell tenni. Az implantátum számára ezekkel a fúrókkal alakítjuk ki a megfelelő méretű és helyzetű üreget.  Ezt követően az implantátumot ebbe a csontfészekbe helyezzük be.

Az implantátumok belső üregét zárócsavarral vagy informázó csavar segítségével zárjuk le s védjük a gyógyulás idejére. Az implantátumok felett ezután az ínyt varratokkal zárjuk, amelyeket körülbelül egy héttel a beavatkozás előtt távolítunk el.

A beavatkozások után antibiotikumos terápiára van szükség.

Az implantátumokra a legtöbb esetben, körülbelül három hónappal a beavatkozást követően készítjük el a végleges fogpótlást.

Fogbeültetés rendelőnkben, akár azonnal!

Szeretné a fogait minél hamarabb, a lehető leggyorsabb eljárással pótolni? Mindenzt pedig a lehető legjobb minőség elúírások mellett, akár élethosszig tartó garanciákkal kapná meg? Segíthetünk!

Mik a lehetőségek arra, ha az összes foga hiányzik? Erre is van megoldás: az All-on-4 eljárás, ami a legmodernebb  „rágás-biztos” ivehető protézis helyett. Érdekel.

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel